Actualizat: noiembrie 16, 2023
Pelinul (Artemisia Absinthium) este o plantă perenă, folosită în scopuri medicale de mii de ani.
Este un puternic antiparazitar, iar uleiul esențial este folosit pentru a ajuta digestia, gestionarea durerii, reduce umflarea si pentru hemoroizi.
Pelinul este recomandat pentru proprietățile sale de ameliorare a durerii și antiinflamatorii.
Din aceste motive, Dr. Alexandru recomandă utilizarea ceaiului de pelin în tratamentul hemoroizilor, sub forma băilor de șezut sau infuziilor.
Care este cel mai bun ceai de pelin pentru hemoroizi?
Formula noastră de ceai, are în componență cantități mari de pelin + un mix din alte 8 plante (mușețel, mărar, scumpie, salvie, gălbenele, lumânărică, rostopască, stejar) special concepută pentru a vă scăpa de hemoroizi, o dată și pentru totdeauna.
Pelinul conține numeroși compuși responsabili pentru activitățile sale biologice, printre care uleiurile esențiale, lactone sesquiterpenice amare, artemisinina, acizi fenolici, flavonoide sau cumarine.
Cel mai cunoscut ingredient activ din pelin este tuyona.
Toți acești compuși stimulează digestia, au proprietăți antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antioxidante, stimulează sistemul imunitar, calmează durerea, fiind recomandați în tratarea simptomelor hemoroizilor.
Tulpinile, frunzele și florile de pelin sunt de obicei uscate pentru prepararea ceaiului de pelin. Pelinul poate fi regăsit și sub formă de suplimente și amestecuri de plante.
Ceaiul de pelin poate fi consumat sub forma infuziilor sau băilor de șezut. Recomandăm utilizarea locală, însă doar atunci când este regăsit în unguente și creme, fiindcă poate provoca arsuri atunci când este aplicat direct pe piele.
Ceaiul de pelin folosit sub formă uscată, în infuzii, ajută la stimularea digestiei.
Pentru a face o infuzie, folosiți o jumătate de linguriță de ceai de pelin.
Adăugați-o în 200 ml de apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 15 minute. Strecurați și consumați cald, neîndulcit, pentru efecte mai puternice.
Puteți ameliora amărăciunea ceaiului de pelin, adăugând puțină mentă în infuzie.
Datorită proprietăților antiinflamatorii și calmante, utilizați ceaiul de pelin în timpul băilor de șezut.
Adăugați infuzia de ceai de pelin fierbinte, în apa de baie și stați 15-20 minute, de câteva ori pe zi, timp de 7 zile.
În scurt timp, veți observa îmbunătățirea simptomelor hemoroizilor.
Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:
Pelinul poate fi folosit fie proaspăt, fie uscat. Ceaiul de pelin este consumat în mod obișnuit pentru o serie de afecțiuni.
Indiferent că utilizați pelinul sub formă de ceai, extract, tinctură sau unguent, beneficiile acestuia acoperă o gamă largă de afecțiuni.
Surse: