Pelinul pentru tratamentul hemoroizilor – Ceai, Bai de sezut

Pelinul pentru tratamentul hemoroizilor – Ceai, Bai de sezut

Introducere

Pelinul este o plantă perenă, folosită în scopuri medicale de mii de ani. Este un puternic antiparazitar, iar uleiul esențial este folosit pentru a ajuta digestia, gestionarea durerii și pentru a reduce umflarea. Pelinul este recomandat pentru proprietățile sale de ameliorare a durerii și antiinflamatorii. Din aceste motive, Dr. Alexandru recomandă utilizarea ceaiului de pelin în tratamentul hemoroizilor, sub forma băilor de șezut sau infuziilor.

Care este cel mai bun ceai de pelin pentru hemoroizi?

Formula noastră de ceai, numită HemoCeai are în componență cantități mari de pelin + un mix din alte 8 plante (mușețel, mărar, scumpie, salvie, gălbenele, lumânărică, rostopască, stejar) special concepută pentru a vă scăpa de hemoroizi, o dată și pentru totdeauna.

Beneficii ale ceaiului de pelin

Pelinul conține numeroși compuși responsabili pentru activitățile sale biologice, printre care uleiurile esențiale, lactone sesquiterpenice amare, artemisinina, acizi fenolici, flavonoide sau cumarine. Cel mai cunoscut ingredient activ din pelin este tuyona.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Toți acești compuși stimulează digestia, au proprietăți antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antioxidante, stimulează sistemul imunitar, calmează durerea, fiind recomandați în tratarea simptomelor hemoroizilor.

Reducerea hemoroizilor

Ceaiul de pelin este un dezinfectant puternic. Pentru ameliorarea disconfortul creat de hemoroizi și reducerea lor, recomandăm băile locale cu infuzii de pelin. Acestea ajută la dezinfectarea zonei afectate, iar datorită proprietăților astringente, reduce dimensiunea lor, ajutând și la calmarea durerilor.

Proprietăți antiinflamatorii

Pelinul a fost de mult căutat pentru proprietățile sale antiinflamatorii (1). Artemisinina, un compus vegetal care se găsește în pelin, poate ajuta la combaterea inflamației din organism. Inflamația prelungită este asociată cu mai multe boli cronice, dar și cu hemoroizii.

Artemisinina, conform cercetătorilor, inhibă citokinele. Citokinele sunt proteine ​​secretate de sistemul imunitar, care promovează inflamația.

Combate stresul oxidativ

Antioxidanții din pelin, precum chamazulena, pot combate stresul oxidativ din corp, care este asociat cu cancer, boli de inimă, Alzheimer și alte afecțiuni (2 & 3).

Atenuează durerile

Pelinul a fost de mult căutat pentru proprietățile sale de calmare a durerii și antiinflamatoare. (2 & 3). Este bine de știut că planta nu trebuie aplicată direct pe piele, pentru că poate duce la arsuri dureroase. Însă puteți profita de efectele ei benefice prin utilizarea unguentelor, cremelor sau compreselor infuzate cu ceai de pelin.

Cum să îl consumați?

Tulpinile, frunzele și florile de pelin sunt de obicei uscate pentru prepararea ceaiului de pelin. Pelinul poate fi regăsit și sub formă de suplimente și amestecuri de plante.

Ceaiul de pelin poate fi consumat sub forma infuziilor sau băilor de șezut. Recomandăm utilizarea locală, însă doar atunci când este regăsit în unguente și creme, fiindcă poate provoca arsuri atunci când este aplicat direct pe piele.

Infuzat

Ceaiul de pelin folosit sub formă uscată, în infuzii, ajută la stimularea digestiei. Pentru a face o infuzie, folosiți o jumătate de linguriță de ceai de pelin. Adăugați-o în 200 ml de apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 15 minute. Strecurați și consumați cald, neîndulcit, pentru efecte mai puternice.

Puteți ameliora amărăciunea ceaiului de pelin, adăugând puțină mentă în infuzie.

Băi de șezut

Datorită proprietăților antiinflamatorii și calmante, utilizați ceaiul de pelin în timpul băilor de șezut. Adăugați infuzia de ceai de pelin fierbinte, în apa de baie și stați 15-20 minute, de câteva ori pe zi, timp de 7 zile. În scurt timp, veți observa îmbunătățirea simptomelor hemoroizilor, prin prisma ameliorării spasmelor intestinale, proprietăților antiinflamatorii și antibacteriene.

Alte plante care se pot folosi in baile de sezut:

Concluzie

Pelinul poate fi folosit fie proaspăt, fie uscat. Ceaiul de pelin este consumat în mod obișnuit pentru o serie de afecțiuni.

Indiferent că utilizați pelinul sub formă de ceai, extract, tinctură sau unguent, beneficiile acestuia acoperă o gamă largă de afecțiuni.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.