Afectiunile Ano-Rectale

Mărul lupului (Aristolochia Clematitis) Pentru Hemoroizi – Bai De Sezut & Ceai

Introducere

Planta mărul lupului (Aristolochia Clematitis) face parte din categoria remediilor naturiste controversate. Este considerată toxică pentru uz intern, tocmai de aceea specialiștii o recomandă cu precădere pentru uzul extern.

Mărul lupului dispune de efecte cicatrizante, antibacteriene, antiseptice şi regeneratoare ale pielii.

Contribuie la regenerarea ţesutului afectat prin diferite răni, arsuri și este un adjuvant puternic în tratamentele hemoroizilor și afecţiunilor genitale, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Beneficiile plantei de mărul lupului

Mărul lupului cuprinde numeroși compuși. Printre aceștia, regăsim acid aristolochic, tanin, alantoină, colină sau acizi esenţiali.

Aceste elemente îi conferă plantei multiple beneficii pentru organism. Ceaiul de mărul lupului poate fi folosit extern pentru spălături locale, tamponări, comprese, clisme sau băi de șezut.

  • Hemoroizi – Acidul aristolochic stimulează sistemul imunitar și are o puternică acţiune în vindecarea rănilor deschise și leziunilor infectate, provocate de hemoroizi.
  • Vindecarea rănilor – Mărul lupului poate fi utilizat pentru vindecarea rănilor, tăieturilor, cicatricilor, arsurilor, favorizând regenerarea țesutului epitelial. Recomandăm aplicarea compreselor locale, îmbibate în infuzie de mărul lupului.
  • Stimulează circulația – Mărul lupului ajuta la ulcerul varicos cat si hemoroizi. Produsele care conțin marul lupului, au efect cicatrizant, antiseptic, antibacterian și regenerator.

 

Cum să faceți băi de șezut cu mărul lupului pentru hemoroizi?

Vă recomandăm băile de șezut cu infuzie de mărul lupului făcute într-un lighean de plastic, precum cel conceput de noi, pentru rezultate optime.

  1. Pentru început, așezați vasul pe scaunul de toaletă.
  2. Preparați o infuzie din 3 lingurițe de plantă, într-o cană de apă. Fierbeți 10 minute, lăsați la infuzat încă 10 minute și apoi strecurați ceaiul.
  3. Umpleți apoi vasul cu apă caldă. Adăugați în apa caldă infuzia de mărul lupului,  omogenizați și așezați-vă deasupra vasului cu apă.
  4. Stați în apă timp 15-20 de minute. Complemetar, pentru rezultate optime, utilizați unguente pe bază de mărul lupului.

 

Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:

 

Concluzie

Recomandăm utilizarea mărul lupului doar extern, la recomandarea medicului.

Atentie: Utilizată intern, în cantitate mare, poate fi toxică.

Grație numeroaselor sale proprietăți recomandăm ceaiul de mărul lupului în băile de șezut, după efectuarea în prealabil a igienei locale. Acestea vor determina ameliorarea hemoroizilor.

author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?