Băi de șezut pentru hemoroizi

Băi de șezut pentru hemoroizi

Introducere

O baie de șezut reprezintă un tip de terapie făcută prin ședere în apă caldă și puțin adâncă. Poate ajuta la calmarea durerii, mâncărimii și a altor simptome din zonele anale și genitale. Baia de șezut ajută la creșterea fluxului de sânge din aceste zone și relaxează mușchii. Poate fi făcută într-o cadă sau într-un lighean de mică adâncime, care se potrivește perfect peste un scaun de toaletă.

Cum să faceți o baie de șezut?

Baia de șezut făcută într-un lighean special din plastic, reprezintă una dintre cele mai simple modalități prin care puteți urma acest tratament. Respectând pașii următori, veți asigura expunerea zonei afectate în apă, atât cât este necesar, pentru vindecarea ei.

 1. Ridicați capacul toaletei și scaunul. Așezați ligheanul pentru băi de șezut pe marginea toaletei. Asigurați-vă că vasul este bine poziționat și nu alunecă.
 2. Umpleți vasul cu apă caldă. Apa ar trebui să acopere perineul (regiunea cuprinză între anus și organele genitale) atunci când vă așezați deasupra ei. Asigurați-vă că temperatura apei este confortabilă, pentru a nu vă arde.
 3. Adăugați ceai pentru hemoroizi în apă sau alte produse, dacă vă recomandă medicul specialist.
 4. După efectuarea igienei locale, așezați-vă ușor deasupra ligheanului. Vă puteți susține de un cadru sau spătarul unui scaun, pentru o mai bună stabilitate. Sau cereți ajutor de la un membru al familiei, atunci când simțiți că este necesar.
 5. Dacă aveți o rană deschisă, la început veți simți o ușoară durere, dar care se va ameliora pe măsură ce efectuați baia. Asigurați-vă că zona care trebuie tratată este sub apă.
 6. Stați în apă timp de 15-20 de minute, după fiecare mișcare intestinală sau de câteva ori pe zi.

Beneficiile băii de șezut

Baia de șezut ajută la curățarea și tratarea anumitor afecțiuni din zona anală, zona genitală și perineu. Astfel, recomandăm băile de șezut pentru:

 • ameliorarea durerii și mâncărimii provocat de hemoroizi;
 • calmarea durerii cauzată de fisuri anale;
 • calmarea zonei anale și perineul după intervenții chirurgicale;
 • calmarea zonei perineului după naștere;
 • ușurarea durerilor de prostată;
 • ameliorarea crampelor menstruale.

Cel mai bun ceai pentru băile de șezut

Tratamentul cu ceaiul HemoLift, produs special conceput de noi, se poate folosi cu succes în ameliorarea simptomelor provocate de hemoroizi, fisuri anale sau colonul iritat. Mix-ul special de plante conține mușețel, mărar, pelin, scumpie, salvie, gălbenele, lumânărică, rostopască sau stejar, toate plante medicinale, cu multiple proprietăți antiinflamatorii, antiseptice, antibacteriene, astringente.

Tipuri de băi de șezut

În timp ce apa caldă, fără niciun alt fel de produse, poate fi suficientă pentru a ajuta la vindecare, recomandăm să adaugați și alte ingrediente, pentru a ajuta la ameliorarea mâncărimilor și inflamațiilor. Astfel, puteți efectua mai multe tipuri de băi de șezut:

Lighean pentru băi de șezut

Pentru că știm că uneori poate fi dificil să găsiți un lighean potrivit pentru băile de șezut, am creat un produs universal, care se potrivește pentru orice tip de toaletă, astfel încât utilizarea lui să fie facilă pentru toată lumea. Mai multe informații despre produsul special conceput de noi, Lighean pentru băi de șezut – HemoLift, găsiți în categoria dedicată Cel mai bun lighean pentru băile de șezut.

Un lighean pentru băi de șezut este un recipient special din plastic, care poate fi plasat pe o toaletă. După ce ați ridicat capacul și scaunul toaletei, așezați ligheanul pe marginea vasului de toaletă. Asigurați-vă că este bine poziționat, pentru a nu aluneca. Umpleți apoi vasul cu apă caldă, infuzată cu ceaiul nostru pentru hemoroizi și poziționați-vă deasupra apei, timp de 15-20 de minute.

Concluzie

Baia de șezut reprezintă un tratament eficace, efectuată la domiciliu pentru diverse afecțiuni. Tratează cu succes hemoroizii, fisurile anale sau constipația cronică și prostatita. Este recomandată și după naștere pentru a ajuta la vindecarea rănilor  sau pentru orice intervenție chirurgicală în această zonă.

Înmuierea în apă cu apă caldă poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare, prin creșterea fluxului de sânge către zona afectată. Vă sfătuim să folosiți o baie de șezut de 2 până la 3 ori pe zi sau de câte ori vă recomandă medicul dumneavoastră.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.