Ceai de stejar pentru tratamentul hemoroizilor

Ceai de stejar pentru tratamentul hemoroizilor

Ceaiul de stejar coajă se recomandă sub formă de fiertură, pentru combaterea hemoroizilor, diareei și dizenteriei. Are proprietăți astringente, antiseptice, hemostatice și cicatrizante. Scoarța de stejar este folosită în scopuri medicinale de zeci de ani și prezintă interes în combaterea inflamației și diareeei.

Care este cel mai bun ceai de stejar pentru hemoroizi

Formula noastră de ceai, numită HemoCeai, are în componența sa cantități mari de scoarță de stejar + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, scumpie, mărar, salvie, gălbenele, lumânărică, rostopască) special concepute pentru a va scapă de hemoroizi o dată și pentru totdeauna. Pentru ca efectele să fie de durată, este important să respectați utilizarea ceaiului cel puțin 7 zile.

Beneficiile ceaiului de stejar

Ceaiul de stejar este cunoscut pentru beneficiile sale pentru întreg organismul, în special pentru proprietățile adjuvante în tratarea hemoroizilor. Dispune de proprietăți antispastice, antiinflamatoare, cicatrizante, epitelizante, ceea ce îl recomandă cu succes în tratamentul bolilor hemoroidale.

Reduce hemoroizii

Uleiurile volatile din scoarța de stejar au acțiune antiseptică, antidiareică, astringentă, cicatrizantă, dezinfectantă, ajutând la oprirea hemoragiilor. Hemoroizii, sau venele umflate din jurul zonei anale, sunt uneori tratați prin băile de șezut, amestecate cu pulbere de scoarță de stejar pentru a usca rănile (1).

Pielea iritată

Scoarța de stejar poate conține până la 20% taninuri, în funcție de tipul și momentul recoltării (2).

Taninurile acționează ca astringenți sau agenți care se leagă de proteinele din piele pentru a strânge țesuturile corpului, prin urmare îngustând porii și uscând zonele iritate (3).

Diareea

Ceaiul din scoarță de stejar, în special, este folosit pentru a ajuta la tratarea diareei datorită proprietăților sale antibacteriene. (4). Studiile pe eprubete sugerează că scoarța de stejar poate ajuta la combaterea bacteriilor care pot duce la tulburări de stomac și scaune moale, inclusiv E.coli. Compușii de tanin pot, de asemenea, să întărească mucoasa intestinală și să prevină scaunele apoase. (5).

Îmbunătățește digestia

Datorită proprietăților sale antibacteriene, ceaiul de stejar ajută la îmbunătățirea digestiei și prevenirea scaunelor moi sau tari. De asemenea, îmbunătățește simptomele gastritei acide, ulcerului și enteritelor.

Cum să îl consumați?

Ceaiul din scoarță de stejar poate fi consumat atât intern, cât și extern. În ambele cazuri, veți profita de multiplele beneficii pe care stejarul de oferă pentru organism.

Infuzat

Pentru uz intern și pentru a profita de acțiunea hemostatice, cicatrizante, astringente și antiseptice asupra florei microbiene, consumați o cană de ceai, preparată din 2 linguri de scoarță uscată, 200 ml apă fierbinte, lăsat la infuzat 10 minute și apoi strecurat, atunci când aveți diaree, enterite, hemoragii, scaune cu melene. Consumați ceaiul în guri mici, în decursul întregii zile.

Băi de șezut

Pentru uz extern, utilizați stejarul datorită acțiunilor antiseptice și cicatrizante. Preparați un decoct concentrat, din 2 linguri de scoarță uscată la un pahar de apă. Folosiți decoctul în băile locale sau pentru aplicarea compreselor, direct pe zonele afectate.

Concluzie

Compușii naturali, precum taninurile, regăsiți în scoarța de stejar,sunt cei care determină proprietățile sale medicinale. Vă sfătuim să folosiți ceaiul de stejar atunci când doriți tratarea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi hemoroizii și sângerarea provocată de hemoroizi.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.