Băi de șezut cu pelin pentru hemoroizi

Băi de șezut cu pelin pentru hemoroizi

Introducere

Băile de șezut cu pelin fac parte din tratamentele naturiste recomandate de către Dr. Alexandru, pentru ameliorarea simptomelor și disconfortului provocate de hemoroizi. Pelinul este prima recomandare a specialiștilor pentru tratarea hemoroizilor. Acesta dispune de puternice efecte de calmare şi proprietăţi astringente. În băile cu pelin, vă sfătuim să folosiţi şi ceai din coajă de stejar, pentru efectul său cicatrizant.

Beneficiile Pelinului

Deși are un puternic gust amar, pelinul are efecte digestive, detoxifiante, stomahice, antiinflamatoare, cicatrizante, antipiretice, dezinfectante, antihelmintice. Este recomandat pentru pornirea digestiei, creșterea fluxului biliar, stimularea secreției de bilă, stimularea poftei de mâncare, precum și eliminarea toxinelor din organism.

Hemoroizi

Pelinul este un puternic dezinfectat, tocmai de aceea recomandăm utilizarea lui în băile de șezut. Băile cu pelin ajută la dezinfectarea zonei afectate, iar datorită proprietăților sale astringente, ajută la reducerea dimensiunii și calmarea durerilor hemoroizilor.

Luptă împotriva inflamațiilor

Artemisinina, un alt compus vegetal care se găsește în pelin, poate ajuta la combaterea inflamației din organism (1). Conform studiilor, artemisinina inhibă citokinele, citokinele fiind proteinele ​​secretate de sistemul imunitar care promovează inflamația.

Atenuează durerile

Pelinul a fost de mult căutat pentru proprietățile sale de calmare a durerii și antiinflamatoare. (2 & 3). Este bine de știut că planta nu trebuie aplicată direct pe piele, pentru că poate duce la arsuri dureroase. Însă puteți profita de efectele ei benefice prin utilizarea unguentelor, cremelor sau compreselor infuzate cu ceai de pelin.

Cum să faceți băi de șezut cu pelin pentru hemoroizi?

Băile de șezut cu pelin pot fi făcute într-un vas din plastic sau cada de baie.

  1. Așezați vasul din plastic pe vasul de toaletă.
  2. Preparați o infuzia dintr-o lingură de pelin uscat și o cană de apă.
  3. Umpleți vasul cu apă caldă, atât cât să acopere zona perineului și adăugați infuzia de pelin.
  4. Așezați-vă ușor deasupra ligheanului și mențineți zona perineului în apă pentru 15-20 de minute. Repetați la câteva zile, timp de o lună.

Concluzie

Băile de şezut cu pelin ajută la reducerea țesuturilor inflamate, stimulează regenerarea țesuturilor care sângerează și reduc riscul de infecţie. Efectuând tratamentul cu băi de șezut la 2-3 zile, timp de o lună, alături de unguente și supozitoare pentru hemoroizi, veți putea atenua simptomele bolii hemoroidale.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.