Apă sărată reprezintă un remediu cunoscut în medicină de foarte mulți ani. Sarea naturală, netratată, neiodată, poate fi un veritabil medicament pentru tratarea hemoroizilor sau nu?
In acest articol discutam despre:
[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#f87e1c”]
- Beneficiile Sarii
- Tipuri De Sare
- Cum Se Utilizeaza
- Alternativa Sarii Pentru Hemoroizi Cu Rezultate Rapide
[/su_list]
Beneficiile sării pentru hemoroizi
Băile cu apă sărată ajută la ameliorarea inflamațiilor, calmarea iritațiilor și mâncărimilor, îmbunătățirea circulației sangvine și vindecarea ţesuturilor musculare vătămate.
- Hemoroizi: băile cu sare pentru hemoroizi ajută la contractarea venelor și creșterea tonusului acestora. Pentru efecte cicatrizante și antiinflamatoare, puteți adăuga și o infuzie de ceai de mușețel în apa sărată.
- Ajută pielea: băile cu sare oferă efecte dezinfectante și antiinflamatorii asupra anumitor afecțiuni ale pielii. De asemenea, sarea este un exfoliant natural, ajutând pielea să devină mai curată, mai fermă și mai fină la atingere.
- Stimulează circulația: sarea ajută la detensionarea musculară și stimularea circulației. Acest lucru este posibil datorită concentrațiilor de minerale regăsite în sare. Sarea favorizează reînnoirea țesuturilor, cât si circulația periferică, stimulând în același timp, regenerarea celulelor pielii.
Tipuri de sare
Tratamentele cu sare sunt recomandate pentru ameliorarea simptomelor provocate de hemoroizi. Vă sfătuim să alegeți sare epsom, de mare sau grunjoasă, pentru efecte optime.
- Sarea epsom – Este folosită în tratarea hemoroizilor și afecțiunilor din zona anusului. Are în componența sa o cantitate mare de magneziu, mineral recomandat în tratarea constipației. Sulful de magneziu are proprietatea de a dirija fluidele din sânge către intestine. Acest lucru face ca scaunele să devină mai moi, eliminându-se astfel și constipația.
- Sare de mare – Sarea de mare conține până la 75 de nutrienți și oligoelemente. Sodiul și clorura se găsesc din abundență în sarea de mare și sunt substanțe esențiale de care corpul are nevoie pentru a funcționa normal. Clorura ajută în cu precădere funcția musculară și pe cea nervoasă, iar sodiul susține reglarea volumului de sânge.
- Sare de masă – Sarea de masă este extrasă din zăcăminte de sare și apoi prelucrată pentru a-i fi oferi acea textură extra fină. Procesul de prelucrare sărăcește sarea de toate mineralele și oligomineralele regăsite în mod natural.
Cum să faceți băi de șezut cu sare pentru hemoroizi?
- Așezați ligheanul pentru băi de șezut pe marginea scaunului de toaletă.
- Puneți 1 kg de sare în lighean.
- Umpleți vasul cu apă fierbinte și amestecați până la omogenizarea completă a sării.
- Așezați-vă ușor deasupra ligheanului.
- Dacă aveți fisuri anale, posibil la începutului băilor să simți o ușoară durere. Aceasta se va ameliora pe măsură ce efectuați baia.
- Stați în apă timp 20-30 de minute, de câteva ori pe zi.
Pasta de sare pentru hemoroizi:
Daca nu sunteti un fan al bailor sau pur si simplu cautati un remediu mult mai rapid pentru hemoroizi, atunci pasta de sare poate fi de ajutor.
- Intr-un mic recipient amestecati 2 ligurite de glicerina vegetala si 2 ligurite de sare amara (epsom) si amestecati pana se formeaza o pasta.
- Pasta rezultata anterior se plica direct pe hemoroid
- Se lasa sa axioneaze peste noapte
Alternativa Sarii Pentru Hemoroizi Cu Rezultate Rapide
Terapiile cu sare pentru hemoroizi nu functioneaza, nu este dovedit stintific iar experienta mea arata acelasi lucru. Este practic imposibil ca sarea sa trateze hemoroizii daca facem o pasta cu ei sau o baie de sejut.
Dar atunci ce putem folosi?
Putem folosi cu rezultate extrem de rapide si fara efecte secundare pachetul Hemolift.
Vezi ce spun altii despre HemoLift
Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:
Concuzie
Terapiile cu sare contribuie atât la ameliorarea hemoroizilor, cât și la ameliorarea durerilor musculare, stimularea circulației sângelui, calmarea oboselii nervoase, înlăturarea insomniilor sau exfolierea pielii.