Introducere
Contents
Rostopasca (Chelidonium majus) , datorită componentelor sale, ajută la ameliorarea durerilor acute, iritației și mâncărimii, proceselor inflamatorii și elimină disconfortul.
Rostopasca este un leac potrivit pentru hemoroizii ce oferă senzația de arsură în zona anală.
Care este cel mai bun ceai de rostopasca pentru hemoroizi?
Formula noastră de ceai, numită HemoLift Ceai, are în componența sa cantități mari de rostopască + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, scumpie, mărar, salvie, gălbenele, lumânărică, stejar) special concepute pentru a vă scăpa de hemoroizi o dată și pentru totdeauna.
Beneficiile ceaiului de rostopască
Ceaiul de rostopască poate fi utilizat atât ca remediu intern, cât și extern și are o serie de beneficii, pentru întregul organism.
- Reduce hemoroizii – Ceaiul de rostopască este excelent pentru ameliorarea simptomelor provocate de hemoroizi. Pentru efecte imediate, vă sfătuim să îl folosiți în băile de șezut, de câteva ori pe zi. Bineînțeles, înaintea efectuării băii de șezut, este indicat să adoptați o igienă locală.
- Îmbunătățește circulația sângelui – Ceaiul de rostopască, atunci când este preparat, poate îmbunătăți circulația sângelui (1). Ajută la menținerea circulației sângelui, stimulând circulația periferică și asigurând oxigenarea corectă a mușchilor, creierului și inimii.
- Reduce inflamația și durerea – Ceaiul de rostopască este bogat în compuși cu efecte antiinflamatorii, inclusiv polifenoli și galactolipide (2 & 3) și este benefic în blocarea proteinelor inflamatoare, reducând astfel edemele, durerile sau inflamațiile.
- Ajută digestia – Rostopască favorizează digestia, reduce aciditatea la nivelul stomacului, sporind secreția de mucus gastric și blocând astfel moleculele inflamatoare. După cum a raportat Universitatea din Michigan, rostopasca poate ajuta la prevenirea durerilor de stomac și la tratarea altor probleme digestive (4).
Cum să îl consumați?
Rostopasca poate fi consumată sub formă de infuzie, intern, dar nu mai mult de o lună. De asemenea, vă recomandăm și băile de șezut sau cataplasmele cu infuzie de rostopască, aplicate pe zonele afectate.
Infuzat
Sub formă de infuzie, preparați ceaiul din 200 ml de apă și o lingură de ceai de rostopască.
Nu preparați ceaiul prin fierbere, ci prin opărire, pentru a extrage toți antioxidanți din plantă și a se menține în apă. Consumați câte 2-3 căni de ceai de rostopască pe zi, cu înghițituri mici.
Băi de șezut
Extern, rostopasca poate fi utilizată în băi de șezut, pentru a reduce inflamațiile cronice de la nivelul zonei anale. Recomandăm și aplicarea de comprese cu decoct de rostopască.
Atât baie de șezut, cât și compresele, trebuie urmate timp de 15-20 de minute, de câteva ori pe zi, până observați îmbunătățiri semnificative.
Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:
- Sarea Amara; Marul Lupului; Coada Soricelului; Coada Calului; Scoarta de Stejar; Rostopasca; Lumanarica; Scumpie; Galbenele; Salvie; Marar; Musetel; Pelin
Concluzie
Rostopasca este una dintre cele mai populare plante medicinale. Este utilizată pentru probleme gastrice și hemoroizi, deși paleta de boli pe care le poate ameliora, se întinde în tot organismul.
Trebuie sa știți că, rostopasca are un potențial toxic și de aceea recomandăm să consultați medicul înainte de folosire. De asemenea, rostopasca administrată pe cale internă, este interzisă atât femeilor însărcinate, cât și celor care alăptează.
Surse:
- Rosa setigera | CLIMBERS – https://climbers.lsa.umich.edu/?p=490
- Mármol, Inés et al. “Therapeutic Applications of Rose Hips from Different Rosa Species.” International journal of molecular sciences vol. 18,6 1137. 25 May. 2017, doi:10.3390/ijms18061137
- Hussain, Tarique et al. “Oxidative Stress and Inflammation: What Polyphenols Can Do for Us?.” Oxidative medicine and cellular longevity vol. 2016 (2016): 7432797. doi:10.1155/2016/7432797