Afectiunile Ano-Rectale

Gălbenele (Calendula officinalis) Pentru Hemoroizi – Ceai & Bai De Sezut

Gălbenelele (Calendula officinalis) sunt recunoscute pentru proprietățile lor terapeutice, încă din cele mai vechi timpuri. Fie că alegeți să le consumați sub diferite forme (ceai, băi de șezut, cataplasme etc.), ajuta la hemoroizi si nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie.

Care este cel mai bun ceai de gălbenele pentru hemoroizi?

Formula de ceai pe care noi am creat-o, are în componența sa cantități mari de gălbenele + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, scumpie, mărar, salvie, lumânărică, rostopască, stejar) special concepute pentru a vă ajuta să scăpați de hemoroizi pentru totdeauna.

Beneficiile ceaiului de gălbenele

Proprietățile inflamatorii, antispamice, vitamina A, uleiurile esențiale, ce pot fi regăsite în gălbenele, ajută la menținerea unui organism sănătos.

  • Reduce hemoroizii – Prin consumul gălbenelelor sub formă de infuzii, se pot regla simptomele diareei. Astfel, venele hemoroidale nu vor avea de suferit. Totodată, consumul intern de ceai, favorizează scăderea inflamației hemoroizilor, în timp ce cataplasmele externe sau băile de șezut, ajută la ameliorarea hemoroizilor externi și reducerea disconfortului creat de aceștia.
  • Promovează vindecarea rănilor – Extractul de Calendula, poate fi utilizat local pentru a trata rănile și ulcerațiile. De asemenea, ceaiul de gălbenele poate fi aplicat direct pe piele, pe o compresă de pânză sau prin pulverizare. Studiile pe eprubetă și pe animale indică faptul că extractul de calendula poate regla expresia anumitor proteine ​​care promovează vindecarea rănilor (1).
  • Dispune de proprietăți antifungice și antimicrobiene – Extractul de gălbenele este cunoscut ca având proprietăți antifungice și antimicrobiene puternice (2). Astfel, ceaiul de gălbenele poate fi tamponat ușor pe zonele afectate, dezinfectând și grăbind regenerarea țesuturilor deteriorate.
  • Îmbunătățește sănătatea pielii – Gălbenelele cresc producția de colagen din piele și favorizează obținerea unui aspect proaspăt. Atât studiile pe eprubetă, cât și pe om, arată că extractul de galbenele poate îmbunătăți hidratarea pielii și poate stimula fermitatea și elasticitatea acesteia (3).

 

Cum să îl consumați?

Ceaiul de gălbenenele este recunoscut pentru proprietățile sale și majoritatea preferă să îl consume sub formă de infuzie. Cu toate acestea, vă sfătuim să îl consumați și sub forma băilor de șezut, pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor externi.

Infuzat

Ceaiul de gălbenele acționează atât ca un cicatrizant extern, cât și intern. Tratează crampele abdominale, gastrita, ulcerul gastric, ulcerul duodenal, inflamațiile de colon, hemoroizii, dar și bolile de ficat.

Pentru o cană de ceai de gălbenele de 300 ml, veți avea nevoie de 2 lingurițe de flori de gălbenele uscate. Lăsați la infuzat 5-10 minute și consumați atunci când s-a răcit suficient, cât să nu vă ardă.

Ceaiul de gălbenele se poate îndulci cu miere de albine, după gust. Consumați infuzia cu 30 de minute, înainte de mesele principale ale zilei.

Băi de șezut

Băile de șezut cu ceai de gălbenele vă ajută la ameliorarea disconfortului creat de hemoroizi și cicatrizarea rănilor provocate de venele hemoroidale inflamate.

Folosiți băile de șezut de câteva ori pe zi, bineînțeles după efectuarea igienei locale, pentru efecte optime, garantate.

Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:

 

Concluzie

Ingredientele active extrase din florile de gălbenele ajută la calmarea inflamațiilor, durerilor, disconfortului creat de hemoroizi și favorizează cicatrizarea rănilor, atunci când folosiți ceaiul extern, sub forma cataplasmelor locale.


Surse:

  1. Dinda, Manikarna et al. “The Water Fraction of Calendula officinalis Hydroethanol Extract Stimulates In Vitro and In Vivo Proliferation of Dermal Fibroblasts in Wound Healing.” Phytotherapy research : PTR vol. 30,10 (2016): 1696-1707. doi:10.1002/ptr.5678
  2. Efstratiou, Efstratios et al. “Antimicrobial activity of Calendula officinalis petal extracts against fungi, as well as Gram-negative and Gram-positive clinical pathogens.” Complementary therapies in clinical practice vol. 18,3 (2012): 173-6. doi:10.1016/j.ctcp.2012.02.003
  3. Akhtar, Naveed et al. “Calendula extract: effects on mechanical parameters of human skin.” Acta poloniae pharmaceutica vol. 68,5 (2011): 693-701.
author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?