Actualizat: noiembrie 16, 2023
Gălbenelele (Calendula officinalis) sunt recunoscute pentru proprietățile lor terapeutice, încă din cele mai vechi timpuri. Fie că alegeți să le consumați sub diferite forme (ceai, băi de șezut, cataplasme etc.), ajuta la hemoroizi si nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie.
Care este cel mai bun ceai de gălbenele pentru hemoroizi?
Formula de ceai pe care noi am creat-o, are în componența sa cantități mari de gălbenele + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, scumpie, mărar, salvie, lumânărică, rostopască, stejar) special concepute pentru a vă ajuta să scăpați de hemoroizi pentru totdeauna.
Proprietățile inflamatorii, antispamice, vitamina A, uleiurile esențiale, ce pot fi regăsite în gălbenele, ajută la menținerea unui organism sănătos.
Ceaiul de gălbenenele este recunoscut pentru proprietățile sale și majoritatea preferă să îl consume sub formă de infuzie. Cu toate acestea, vă sfătuim să îl consumați și sub forma băilor de șezut, pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor externi.
Ceaiul de gălbenele acționează atât ca un cicatrizant extern, cât și intern. Tratează crampele abdominale, gastrita, ulcerul gastric, ulcerul duodenal, inflamațiile de colon, hemoroizii, dar și bolile de ficat.
Pentru o cană de ceai de gălbenele de 300 ml, veți avea nevoie de 2 lingurițe de flori de gălbenele uscate. Lăsați la infuzat 5-10 minute și consumați atunci când s-a răcit suficient, cât să nu vă ardă.
Ceaiul de gălbenele se poate îndulci cu miere de albine, după gust. Consumați infuzia cu 30 de minute, înainte de mesele principale ale zilei.
Băile de șezut cu ceai de gălbenele vă ajută la ameliorarea disconfortului creat de hemoroizi și cicatrizarea rănilor provocate de venele hemoroidale inflamate.
Folosiți băile de șezut de câteva ori pe zi, bineînțeles după efectuarea igienei locale, pentru efecte optime, garantate.
Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:
Ingredientele active extrase din florile de gălbenele ajută la calmarea inflamațiilor, durerilor, disconfortului creat de hemoroizi și favorizează cicatrizarea rănilor, atunci când folosiți ceaiul extern, sub forma cataplasmelor locale.
Surse: