Afectiunile Ano-Rectale

Salvia (Salvia officinalis) Pentru Hemoroizi – Ceai & Bai De Sezut

Introducere

Salvia (Salvia officinalis) este promovat ca fiind un adjuvant în tratamentul hemoroizilor. Poate fi consumat atât sub formă de ceai, cât și aplicat local, sub forma compreselor sau adăugat în băile de șezut.

Acidul rosmarinic regăsit în compușii vegetali, ajută la scăderea inflamației și crește în mod semnificativ nivelurile de compuși antiinflamatori care circulă în sânge.

Care este cel mai bun ceai de salvie pentru hemoroizi?

Ceaiul de salvie pentru hemoroizi este responsabil pentru remedierea mai multor afecțiuni de sănătate.

Formula noastră de ceai, are în componența sa cantități mari de salvie  + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, scumpie, mărar, gălbenele, lumânărică, rostopască, stejar) special concepute pentru a vă scăpa de hemoroizi o dată și pentru totdeauna.

Beneficiile ceaiului de salvie

Ceaiul de salvie este renumit pentru numeroasele sale beneficii, printre care ameliorarea hemoroizilor, oprirea sângerării rănilor, promovarea unui ten sănătos, și nu numai, fiind un puternic antioxidant.

  • Ajută la reducerea hemoroizilor – Frunzele de salvie conțin de asemenea antioxidanți de mai multe tipuri, de aici și utilizarea salviei în numeroase opțiuni terapeutice naturiste, pentru combaterea hemoroizilor. Conținutul bogat de acid rozmarinic ajută la reducerea inflamației venelor hemoroidale și leziunile cauzate de creșterea acestora.
  • Promovează o piele sănătoasă și vindecarea rănilor – Ajută la curățarea tenului gras și vindecare cicatricilor și rănilor.  Câteva studii pe animale arată că extractul de salvie ajută la vindecarea herpesului bucal și accelerează vindecarea rănilor. (1)
  • Ameliorează diareea – Salvia este un remediu pentru tratarea diareei. Studiile pe eprubetă și pe animale au constatat faptul că, salvia conține compuși care pot atenua diareea prin relaxarea intestinului (2).
  • Bogată Vitamina K – Ceaiul de salvie este bogat în Vitamina K este necesară pentru coagularea sângelui și pentru prevenirea sângerării interne (3).

 

Cum să consumați ceaiul de salvie?

Cea mai simplă metodă de a folosi salvia, este infuzia. Recomandăm să consumați ceaiul de salvie fără zahăr, în cantități mici, băute des.

Infuzat

Ceaiul de salvie este extrem de simplu de preparat sub formă de infuzie și vă recomandăm să îl folosiți ori de câte ori doriți ameliorarea hemoroizilor sau obținerea unui ten frumos și sănătos.

Pentru a pregăti infuzia de ceai de salvie, aveți nevoie de 1 linguriță sau 5 grame de salvie uscată și 250 ml de apă fierbinte. Lăsați la infuzat timp de 20 de minute, strecurați și consumați ceaiul de 2, maxim 3 ori pe zi.

Băi de șezut

Pentru băile de șezut, obțineți o infuzie de ceai, precum am detaliat anterior, infuzie pe care o amestecați cu câțiva litri de apă, într-un lighean special pentru șezut.

Repetați procedeul de câteva ori pe zi, până simțiți o ameliorare a hemoroizilor.

Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:

 

Concluzie

Salvia este apreciată pentru efectele ei benefice de mii de ani.

Datorită efectelor antiseptice și antiinflamatoare, recomandăm utilizarea ceaiului de salvie pentru ameliorarea simptomelor și tratamentul hemoroizilor, încă de la primele semne ale bolii.

author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?