Afectiunile Ano-Rectale

Coada Soricelului (Achillea millefolium) Pentru Hemoroizi – Bai De Sezut & Ceai

Introducere

Coada șoricelului (Achillea millefolium) este o plantă cunoscută drept remediu naturist, în toată lumea. Proprietățile acesteia se observă asupra întregului organism si mai ales asupra hemoroizilor.

Coada șoricelului poate fi utilizată atât intern, cât și extern. Planta conține uleiuri esențiale, vitamina C, tanini, magneziu, precum și substanțe flavonoide antiinflamatorii.

Acestea îi conferă proprietăți antiseptice, astringente, antispasmotice, antiinflamatorii, calmante, cicatrizante și depurative.

Beneficiile plantei coada șoricelului

Coada șoricelului se bucură de numeroase beneficii pentru organism. Este un puternic tonic digestiv, antiinflamator, calmant, antispastic, hemostatic, bactericid, cicatrizant, imunomodulator.

  • Hemoroizi – Coada șoricelului contribuie la reducerea stărilor neplăcute ce apar la nivelul venelor de sânge hemoroidale, dar și mucoasei anale.
  • Ajută la vindecarea rănilor – Pentru favorizarea vindecării și cicatrizărilor rănilor, pot fi făcute badijonări sau spălături locale cu extract de coada șoricelului. Un studiu pe animale a constatat că extractele de frunze de șoricel prezintă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, ambele ajută la vindecarea rănilor (1).

 

Cum să faceți băi de șezut cu coada șoricelului pentru hemoroizi?

Băile de șezut cu coada șoricelului constituie un remediu naturist indicat în tratamentul hemoroizilor. În funcție de preferințe, pot fi făcute în cada de baie sau într-un vas special pentru băi de șezut.

  1. Așezați ligheanul pentru băi de șezut deasupra toaletei și umpleți-l cu apă caldă. În cazul în care preferați băile de șezut în cadă, umpleți cu apă suficient cât să acopere zone perineului.
  2. Preparați o infuzie din 2-3 linguri de coada șoricelului, în 300 ml de apă. Lăsați la infuzat 10-15 minute și apoi strecurați ceaiul. Adăugați infuzia în apa caldă și așezați-vă deasupra ligheanului.
  3. Stați în apă timp 15-20 de minute, de câteva ori pe zi.

 

Coada Soricelului sub forma de ceai pentru hemoroizi:

Consumul acestei plante sunt forma de ceai ofera un altfel de efect fara de baile de sezut deoarece actioneaza intern.

  1. Se ia o lingurita mica de ceai de coada soricelului si se pun in 200 ML de apa fierbinte
  2. Se tine aproximativ 10 minute la infuzat
  3. Se consuma pe parcursul zilei 2-3 cani

 

Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:

 

Concluzie

Preparatele din coada șoricelului cuprind o gamă largă de proceduri medicinale, această plantă este recomandată pentru susținerea funcției digestive, hepatice, pentru reducerea riscului de sângerare la nivelul venelor hemoroidale și mucoasei anale, precum și favorizare procesului de vindecare al acestora.

author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?