Afectiunile Ano-Rectale

Mararul (Anethum Graveolens) Pentru Tratamentul Hemoroizilor – Bai De Sezut & Ceai

Introducere

Mărarul (Anethum Graveolens) este un remediu naturist, folosit de mai bine de 2000 de ani, pentru tratarea afecțiunilor stomacale, colicilor, sughițului, respirației urât mirositoare, flatulenței și hemoroizilor. Semințele de mărar sunt carminative, digestive și tranchilizante și un antioxidant puternic, ce ajută corpul să facă față infecțiilor.

Care este cel mai bun ceai de mărar pentru hemoroizi?

Formula de ceai de mărar pe care noi am dezvoltat-o, are în componența sa cantități mari de mărar + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, scumpie, salvie, gălbenele, lumânărică, rostopască, stejar) special concepute pentru a vă ajuta să scăpați de hemoroizi o dată, și pentru totdeauna.

Beneficiile ceaiului de mărar

Ceaiul de mărar ajută la o mai bună digestie, reducând flatulența și durerile de stomac. De asemenea, acționează ca și antiinflamator asupra hemoroizilor.

  • Reduce hemoroizii – Ceaiul de mărar îmbunătățește digestia, împiedicând producerea fenomenului de fermentație și ajută la eliminarea gazelor intestinale. Astfel, crampele intestinale ce însoțesc balonarea și flatulația dispar, dispărând de asemenea și factorii care contribuie la formarea hemoroizilor, precum constipația sau diareea și mișcările intestinale neregulate.
  • Are proprietăți antiinflamatorii – Mărarul funcționează ca un agent antiinflamator (1). Aplicat la nivel local, ceaiul de mărar poate ajuta la dezinfectarea rănilor, acționând ca un antiseptic. Ajută la tratarea și vindecarea furunculelor, la ameliorarea durerii și a umflăturilor.
  • Ajută la ameliorarea diareei – Mărarul ameliorează și tratează diareea, de asemenea, datorită flavonoidelor prezente în ea, care sunt de natură germicidă sau bactericidă. Acestea ajută la ameliorarea diareei prin inhibarea infecțiilor microbiene care încearcă să atace organismul (2).
  • Bogat în antioxidanți – Ceaiul de mărar este bogat în antioxidanți și vă ajută în lupta împotriva radicalilor liberi nocivi care duc la deteriorarea celulelor. În plus, mărarul este o sursă bună de vitamina C, care s-a dovedit, de asemenea, că are proprietăți antioxidante puternice (3).

 

Cum să îl consumați?

Noi recomandă utilizarea mărarului în rețete, însă, mai presus de toate, recomandă infuziile din ceai de mărar pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate și în băile de șezut, pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Infuzat

Ceaiul de mărar preparat sub formă de infuzie, din 1-2 lingurițe, la o cană cu apă clocotită.

Se lasă la infuzat timp de 15-20 de minute, se strecoară și se bea într-o repriză sau două pe zi, înaintea meselor principale.

Băi de șezut

Pentru tratarea hemoroizilor cu ceai de mărar, vă recomandăm pregătirea unei infuzii din 4-5 linguri de mărar, peste care turnați 250 ml de apă clocotită.

Lăsați amestecul la infuzat timp de 20 de minute. Se strecoară și se folosește în apa pentru băi de șezut. Urmați procedura de câteva ori pe zi, după efectuarea unei igiene locale, timp de 15-20 de minute.

Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:

 

Concluzie

Ceaiul de mărar întărește sistemul imunitar, ajută la calmarea spasmelor digestive și reglează sistemul digestiv, stabilind astfel un echilibru interior.

Toate acestea duc într-un final la reducerea hemoroizilor, prin ameliorarea simptomelor provocate de un sistem digestiv tulburat, ce favorizează apariția diareei și inflamarea venelor hemoroidale în momentul mișcărilor intestinale.


Surse:

  1. Naseri, Mohsen et al. “The Study of Anti-Inflammatory Activity of Oil-Based Dill (Anethum graveolens L.) Extract Used Topically in Formalin-Induced Inflammation Male Rat Paw.” Iranian journal of pharmaceutical research : IJPR vol. 11,4 (2012): 1169-74.
  2. Bactericidal activity of medicinal plants, employed for the treatment of gastrointestinal ailments, against Helicobacter pylori – https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378874108006284
  3. Chambial, Shailja et al. “Vitamin C in disease prevention and cure: an overview.” Indian journal of clinical biochemistry : IJCB vol. 28,4 (2013): 314-28. doi:10.1007/s12291-013-0375-3
author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?