Afectiunile Ano-Rectale

Mușețelul (Matricaria Chamomilla) Pentru Tratamentul Hemoroizilor – Bai De Sezut & Ceai

Introducere

Mușețelul (Matricaria Chamomilla) a fost și este folosit de mult timp, drept remediu popular tradițional, pentru o gamă largă de afecțiuni medicale.

Ceaiul de mușețel conține substanțe chimice numite flavonoide. Aceste flavonoide joacă un rol semnificativ în efectele medicinale ale mușețelului.

Mușețelul este încărcat cu antioxidanți, care pot juca un rol în reducerea riscului de apariție a mai multor boli, precum hemoroizii, inflamațiile.

Care este cel mai bun ceai de mușețel pentru hemoroizi?

Formula noastră de ceai, are în componența sa cantități mari de mușețel + un mix din alte 8 plante (pelin, mărar, scumpie, salvie, gălbenele, lumânărică, rostopască, stejar) special concepută pentru a vă scăpa de hemoroizi o dată și pentru totdeauna.

Recomandăm utilizarea lui ori de câte ori doriți reducerea inflamațiilor hemoroizilor, disconfortul creat de aceștia și sângerările rectale, provocate de hemoroizii trombozați.

Beneficiile ceaiului de mușețel

Ceaiul de mușețel este preparat din flori uscate și este cunoscut drept un remediu extraordinar pentru întărirea imunității și pentru piele.

Este atât liniștitor și revigorant, cât și un puternic adjuvant în reducerea hemoroizilor, inflamațiilor, tratarea afecțiunilor pielii sau asigurarea unei digestii sănătoase.

 • Reduce hemoroizii – Studiile sugerează că unguentul de mușețel poate îmbunătăți hemoroizii. Mușețelul poate fi folosit și în format de baie de șezut. Mușețelul roman poate reduce inflamația asociată cu hemoroizii ( 1 & 2). Infuziile de mușețel pot fi folosite și sub forma băilor de șezut, reducând astfel inflamația asociată cu hemoroizii.
 • Reduce inflamațiile – Mușețelul este des folosit pentru ameliorarea inflamațiilor. Inflamația este o reacție a sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor. Ceaiul de mușețel conține compuși chimici care pot reduce inflamația (3), contribuind la funcționarea normală a sistemului imunitar și lupta împotriva infecțiilor.
 • Tratament pentru afecțiuni ușoare ale pielii -Ceaiul de mușețel ajută la îmbunătățirea sănătății pielii. Aplicarea mușețelului pe piele poate fi hidratantă și utilă pentru reducerea inflamației pielii. Câteva studii au descoperit că unguentele de mușețel pot ajuta la eczeme și afecțiuni inflamatorii ușoare ale pielii (4).
 • Promovează o digestie sănătoasă – Ceaiul de mușețel este un puternic adjuvant în menținerea unei digestii sănătoase. Câteva studii au descoperit că extractul de mușețel are potențialul de a proteja împotriva diareei la șoareci. (5). În mod tradițional, ceaiul de mușețel a fost folosit pentru a trata mai multe afecțiuni digestive, inclusiv greață și gaze (6).

 

Cum poate fi consumat ceaiul de mușețel?

Mușețelul, utilizat încă din Antichitate, este întâlnit în prezent atât în uleiuri esențiale, creme și unguente, cât și în capsule, infuzii cu ceai și băi de șezut. Noi recomandăm utilizarea ceaiului de mușețel ca și infuzii și băi de șezut, pentru ameliorarea și tratarea simptomelor provocate de hemoroizi.

Infuzat

Ceaiul de mușețel infuzat are efect calmant, relaxant, fiind un ușor sedativ.

Metoda de preparare pe care v-o recomandăm este simplă, rapidă și eficient.

Adăugați două linguri de floare de muşeţel uscată sau două pliculețe de ceai într-o cană şi turnaţi 200-250 de mililitri de apă clocotită.

Lăsaţi la infuzat timp de două minute, strecurați sau scoateți pliculețele. Puteți adăuga o linguriță de miere, pentru o aromă mai dulce sau îl puteți consuma ca atare.

Băi de șezut

Băile cu ceai de mușețel eliberează zeci de beneficii esențiale pentru întregul organism.

Ceaiul de mușețel se fierbe în apă timp de 15minute, pentru ca aceasta să poată absorbi toate substanțele și uleiurile esențiale.

Infuzia de ceai de mușețel se pune în câțiva litri de apă, într-un lighean.

Petreceți apoi 15-30 de minute în baia de mușețel, pentru a oferi venelor hemoroidale și organismului timp suficient să beneficieze de actiunea vindecătoare a mușețelului.

Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:

 

Concluzie

Ceaiul de mușețel este o băutură sănătoasă, bogată în antioxidanți puternici, cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Explorați beneficiile ceaiului nostru de mușețel pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor și pentru menținerea unei digestii sănătoase.

Gustul delicios și aroma reconfortantă, va fi pe placul tuturor, iar utilizarea în mod regulat, va oferi îmbunătățiri semnificative ale mai multor afecțiuni de sănătate.


Surse:

 1. Lyseng-Williamson, Katherine A, and Caroline M Perry. “Micronised purified flavonoid fraction: a review of its use in chronic venous insufficiency, venous ulcers and haemorrhoids.” Drugs vol. 63,1 (2003): 71-100. doi:10.2165/00003495-200363010-00005
 2. Misra, M C, and R Parshad. “Randomized clinical trial of micronized flavonoids in the early control of bleeding from acute internal haemorrhoids.” The British journal of surgery vol. 87,7 (2000): 868-72. doi:10.1046/j.1365-2168.2000.01448.x
 3. Srivastava, Janmejai K et al. “Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future.” Molecular medicine reports vol. 3,6 (2010): 895-901. doi:10.3892/mmr.2010.377
 4. Srivastava, Janmejai K et al. “Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future.” Molecular medicine reports vol. 3,6 (2010): 895-901. doi:10.3892/mmr.2010.377
 5. Sebai, Hichem et al. “Antidiarrheal and antioxidant activities of chamomile (Matricaria recutita L.) decoction extract in rats.” Journal of ethnopharmacology vol. 152,2 (2014): 327-32. doi:10.1016/j.jep.2014.01.015
 6. Gohar, Ahmed A, and Ahmed A Zaki. “Assessment of some Herbal Drugs for Prophylaxis of Peptic Ulcer.” Iranian journal of pharmaceutical research : IJPR vol. 13,3 (2014): 1081-6.
 7. Srivastava, Janmejai K et al. “Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future.” Molecular medicine reports vol. 3,6 (2010): 895-901. doi:10.3892/mmr.2010.377
author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?