Actualizat: noiembrie 16, 2023
Planta Lumânărică (Verbascum Phlomoides) dispune de calități emoliente, antinevralgice, antispastice, antimicrobiene, antiinflamatoare, bacteriostatice, cicatrizante, antihemoroidale și diuretice.
Datorită acestora, lumânărica este una dintre cele mai vechi plante cu tradiție medicinală, motiv pentru care Dr. Alexandru o recomandă în ameliorarea simptomelor și tratamentul hemoroizilor.
Care este cel mai bun ceai de lumânărică pentru hemoroizi?
Formula noastră de ceai, numită HemoCeai, are în componență cantități mari de lumânărică + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, scumpie, mărar, salvie, gălbenele, rostopască, stejar) special concepute pentru a vă scăpa de hemoroizi o dată și pentru totdeauna.
Ceaiul de lumânărică poate fi transformat în diferite preparate terapeutice. Pentru hemoroizi, noi recomandam consumul sub formă de infuzii, cât și pentru băile de șezut.
Sub formă de infuzia, ceaiul de lumânărică poate fi obținut dintr-o lingură de plante uscate și mărunțite într-o cană de apă clolotită.
Se amestecă bine, se lasă la infuzat pentru 15 minute și apoi se strecoară. Se consumă atunci când ajunge la o temperatură optimă, de câteva ori pe zi.
În ceea ce privește băile de șezut, lumânărica ajută cicatrizarea și ameliorarea inflamațiilor venelor hemoroidale afectate.
Soluția pentru baia de șezut poate fi obținută din 2 linguri de plantă uscată, amestecată cu 1 l de apă fierbinte.
Se fierbe la foc mic timp de 5 minute, se strecoară și de adaugă într-un lighean cu apă caldă. Preparatul se utilizează atunci când atinge temperatura corpului, pentru a evita rănirea pielii.
Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:
Ceaiul de lumânărică se folosește atât intern, cât și extern pentru tratarea hemoroizilor și afecțiunile digestive. Proprietățile sale antiinflamatorii și cicatrizante, pot fi de ajut atunci când suferiți de hemoroizi. În combinație cu alte plante si ceaiuri putea trata afecțiunile hemoroidale, în stadiile incipiente.