Afectiunile Ano-Rectale

Lumânărică (Verbascum Phlomoides) Pentru Tratamentul Hemoroizilor – Ceai & Bai De Sezut

Introducere

Planta Lumânărică (Verbascum Phlomoides) dispune de calități emoliente, antinevralgice, antispastice, antimicrobiene, antiinflamatoare, bacteriostatice, cicatrizante, antihemoroidale și diuretice.

Datorită acestora, lumânărica este una dintre cele mai vechi plante cu tradiție medicinală, motiv pentru care Dr. Alexandru o recomandă în ameliorarea simptomelor și tratamentul hemoroizilor.

Care este cel mai bun ceai de lumânărică pentru hemoroizi?

Formula noastră de ceai, numită HemoCeai, are în componență cantități mari de lumânărică + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, scumpie, mărar, salvie, gălbenele, rostopască, stejar) special concepute pentru a vă scăpa de hemoroizi o dată și pentru totdeauna.

Beneficiile ceaiului de lumânărică

  • Reduce hemoroizii – Lumânărica poate fi folosită pentru a vă ameliora sănătatea intestinală. Ceaiul de lumânărică favorizează curățarea sistemului digestiv și reducerea afecțiunilor digestive precum constipația, diareea și alte afecțiuni legate de intestin. Astfel, veți elimina cauzele producerii hemoroizilor pe termen lung.
  • Inflamații – Ceaiul de lumânărică deține proprietăți antiinflamatorii, ce ajută la relaxarea mușchiilor și calmarea organelor afectate.
  • Constipație – Proprietățile pe care ceaiul de lumânărică le deține, vă vor ajuta să ameliorația simptomele constipației și să reglați flora intestinală, prin curățarea sistemului digestiv.
  • Diaree – Planta are efecte antispastice și analgezice asupra intestinelor. Consumată frecvent, favorizează eliminarea apei și a substanțelor toxice din organism. În același timp, ajută la o bună absorbție la nivel intestinal.

 

Cum să îl consumați?

Ceaiul de lumânărică poate fi transformat în diferite preparate terapeutice. Pentru hemoroizi, noi recomandam consumul sub formă de infuzii, cât și pentru băile de șezut.

Infuzat

Sub formă de infuzia, ceaiul de lumânărică poate fi obținut dintr-o lingură de plante uscate și mărunțite într-o cană de apă clolotită.

Se amestecă bine, se lasă la infuzat pentru 15 minute și apoi se strecoară. Se consumă atunci când ajunge la o temperatură optimă, de câteva ori pe zi.

Băi de șezut

În ceea ce privește băile de șezut, lumânărica ajută cicatrizarea și ameliorarea inflamațiilor venelor hemoroidale afectate.

Soluția pentru baia de șezut poate fi obținută din 2 linguri de plantă uscată, amestecată cu 1 l de apă fierbinte.

Se fierbe la foc mic timp de 5 minute, se strecoară și de adaugă într-un lighean cu apă caldă. Preparatul se utilizează atunci când atinge temperatura corpului, pentru a evita rănirea pielii.

Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:

 

Concluzie

Ceaiul de lumânărică se folosește atât intern, cât și extern pentru tratarea hemoroizilor și afecțiunile digestive. Proprietățile sale antiinflamatorii și cicatrizante, pot fi de ajut atunci când suferiți de hemoroizi. În combinație cu alte plante si ceaiuri putea trata afecțiunile hemoroidale, în stadiile incipiente.

author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?