Actualizat: noiembrie 16, 2023
Scumpie (Cotinus coggygria Scop) este un adjuvant împotriva hemoroizilor, fisurilor anale, colonului iritat, dar și în diverse afecțiuni digestive sau dermatologice.
Scumpia era un remediu popular pe vremea dacilor, care foloseau frunzele pentru împachetări contra febrei, a rănilor infectate și chiar a hemoroizilor.
Datorită calităților sale terapeutice, Dr. Alexandru recomandă scumpia drept un leac prețuit, pentru amelioerarea patologiilor gastrice și intestinale, oprirea hemoragiilor, vindecarea rănilor și a bolilor hemoroidale.
Care este cel mai bun ceai de scumpie pentru hemoroizi?
Formula noastră de ceai, denumită HemoLift Ceai are în componența sa cantități mari de pelin + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, mărar, salvie, gălbenele, lumânărică, rostopască, stejar) special concepute pentru a vă ajuta să scăpați de hemoroizi pentru totdeauna.
Ceaiul de scumpie conține taninuri și uleiuri volatile. Aceste substanțe îi oferă scumpiei puternice proprietăți antiinflamatoare, regeneratoare ale țesuturilor cicatrizante, antiseptice, astringente, antihemostatice.
Pentru tratarea hemoroizilor și afecțiunilor inflamatorii în general, ceaiul de scumpie poate fi consumat atât sub formă de infuzii, înainte sau după mesele principale, cât și în băile de șezut, pentru ameliorarea inflamațiilor și favorizarea procesului de cicatrizare al rănilor deschise.
Infuzia realizată dintr-o linguriță de frunze uscate de scumpie și 300-400 ml de apă fierbinte, se consumă înainte de mesele principale ale zilei, pentru a ameliora afecțiunile gastrice, care pot evolua și promova apariția hemoroizilor.
În ceea ce privește băile de șezut, infuzia concentrată de ceai se pune în apa de baie și se stă deasupra lichidului fierbinte, timp de 15-20 de minute, de câteva ori pe zi. Vă recomandăm ca, pentru efecte imediate, să efectuați în prealabil igiena locală.
Alte plante benefice pentru afectiuniile hemoroidale:
Datorită proprietăților deosebite pe care le regăsim în ingredientele sale active, scumpia este utilizată în tratamentul afecțiunilor digestive și intestinale. Ceaiul este un bun remediu pentru gastrită, diaree, ulcer, enterocolită, hemoroizi, afecțiuni intestinale.
Calitățile sale medicinale sunt apreciate și extern, sub forma cataplasmelor aplicate local pe zona afectată, ajutâng și la vindecarea rănilor, eczemelor, urticariei.