O dietă alimentară adecvată și un stil de viață sănătos, alături de medicamente fără prescripție medicală, pentru unii oameni pot fi suficiente pentru a trata hemoroizii.
Există însă o categorie de pacienți, pentru care niciun remediu la domiciliu nu funcționează. În acest caz, există o serie de proceduri medicale, fără anestezie și cu anestezie, care ajută la tratarea hemoroizilor care sângerează și provoacă un disconfort major.
De cele mai multe ori, operația hemoroizilor este sigură și eficientă. Va trebui să țineți cont totuși de evitarea constipației și ridicării de greutăți, pentru a nu pune presiune asupra venelor hemoroidale și pentru a ajuta la prevenirea noilor crize de hemoroizi.
Operații fără anestezie
Contents
Tratamentul modern presupune intervenții medicale asupra hemoroizilor, fără a fi necesară anestezia. Aceste pot fi făcute în cabinetul medicul specialist, în regim ambulatoriu, fără a fi nevoie de internarea peste noapte în cadrul unei instituții medicale.
- Ligatură hemoroizi – cu benzi de cauciuc reprezintă o procedură indicată pentru hemoroizii interni de stadiile 2 și 3. Cu ajutorul unui aspirator medical cilindric, hemoroidul este prins. La baza lui se aplică un inel elastic de cauciuc. Acest inel va strangula hemoroidul, oprind circulația de sangvină. Astfel, în doar câteva ora va începe să se necrozeze, iar apoi va cădea.
- Scleroterapia – este o procedură pe care medicul proctolog o prescrie în general pentru hemoroizii interni mici, de grad I sau II. Aceasta presupune utilizarea unui agent sclerozant, care cicatrizează hemoroidul inflamat. Astfel, se reduce fluxul de sânge către hemoroizi, provocând uscarea și căderea acestora.
- Coagularea în infraroșu – reprezintă o procedură medicală ce utilizează un dispozitiv care generează un fascicul infraroșu. Căldura generată de fascicul provoacă cicatrizarea țesutului, oprind fluxul de sânge către hemoroid.
- Hemoroidopexia cu stapler – foloseşte un instrument special, denumit stapler sau capsator, circular, cu ajutorul căruia, excesul de mucoasă ieșită în afara anusului, este trasă în interiorul dispozitivului şi excizat. Restul de ţesut hemoroidal este suturat cap la cap cu ajutorul agrafelor de titan, care se vor elimina de la sine, nedureros, pe măsură ce ţesutul se vindecă.
- Procedeul THD – Este o tehnică minim invazivă pentru tratarea hemoroizilor simptomatici. În timpul procedurii, un anoscop proiectat special, dotat cu un capăt Doppler, este utilizat pentru a identifica arterele de sânge care alimentează hemoroizii. Odată detectate, se efectuează o ligatură de sutură pentru a limita fluxul de sânge către hemoroid. Ligarea arterelor hemoroizilor va asigura reducerea fluxului de sânge către hemoroizi, ducând la contracția hemoroizilor și căderea acestora.
- Crioterapia – Este o procedură medicală ce are drept scop uscarea hemoroizilor prin procedeul de închidere a venelor hemoroidale care alimentează hemoroizii. Pe scurt, hemoroizii interni și externi sunt eliminați prin îngheţare.
Operații cu anestezie
Atunci când nu funcționează nici una din intervențiile medicale fără anestezie, pentru hemoroizii de gradul III și IV, medicul specialist poate decide efectuarea unor intervenții chirurgicale, ce implică anestezie și internare pe pat, minim 24 de ore.
- Hemoroidectomia – Presupune îndepărtarea chirurgicală a hemoroizilor. În țesutul din jurul hemoroizilor, sunt făcute incizii. Pentru a preveni sângerarea, vena inflamată din hemoroid este legată. Apoi hemoroidul este excizat, iar închiderea plăgii se realizează cu fire resorbabile.
- Hemoroidopexia – este o intervenție chirurgicală relativ nouă, realizată sub anestezie. Aceasta a devenit rapid favorita în tratamentul bolii hemoroidale de grad mare. Prin acest tip de procedeu se elimină excesul de țesut care permite prolaposul hemoroizilor.
Prețuri operație hemoroizi în funcție de clinică
Prețurile pentru intervențiile chirurgicale asupra hemoroizilor variază în funcție de complexitatea acestora, precum și de clinica în care le veți efectua. Printre cele mai cunoscute clinici medicale și prețurile aferente, regăsim:
- Preț operație hemoroizi Medlife – în funcție de intervenție și complexitatea acesteia, prețurile variază între 3000 și 6000 lei;
- Preț operație hemoroizi Proctoline – prețurile pornesc de la 1000 lei pentru o excizie hemoroid și urcă, în funcție de gravitatea afecțiunilor, până la 5000 lei;
- Preț operație hemoroizi Laurusmedical – prețurile pentru intervenții chirurgicale diferă în funcție de gradul hemoroizilor tratați. Astfel, intervenția pentru hemoroizi tratați după o fisură anală costă 1150 lei, tratament hemoroizi grad 1 prin procedurile de tip coagularea cu infraroșu și ligatura cu benzi elastice – 1980 lei, tratament hemoroizi grad 2 prin aceleași proceduri – 2200 lei, tratament hemoroizi grad 3 – 2780 lei;
- Preț operație hemoroizi Regina Maria – pentru o procedură de tip ligatură de hemoroizi, prețurile pornesc de la 900 lei, în timp de tratamentul hemoroizilor în câte 8 sau 10 ședinșe, prețurile se situează în jurul sumei de 1190 lei;
- Preț operație hemoroizi Sanador – și în cadrul clinicii Sanador, prețurile diferă în funcție de tratamente, pornind de la 1100 lei.
Este important de menționat faptul că prețurile pot varia, în funcție de complexitatea bolii și alte afecțiuni medicale de care suferiți. Dacă ați ales o anumită clinică pentru intervenția chirurgicală asupra hemoroizilor, vă recomandăm să consultați lista de prețuri a acestora, pentru informații veridice, actualizate.
Prețuri operație hemoroizi în funcție de tip
Prețurile pentru operații pot varia în funcție de tipul hemoroizilor, dimensiunea acestora suprafața tratată și timpul alocat.
- Preț operație hemoroizi interni- Prețurile pornesc de la 1100 lei și pot ajunge până la 6000 de lei;
- Preț operație hemoroizi externi – Pentru hemoroizii externi, tratamentul chirurgical se aplică în stadiile avansate, iar prețurile variază între 3000 lei și 6000 de lei, în funcție de natura patologiei.
Recuperare operație hemoroizi
Recuperarea completă după o intervenție chirurgicală pentru hemoroizi, durează de obicei aproximativ 4 săptămâni. În funcție de operație, veți putea simți un ușor disconfort sau dureri mai severe. Medicul vă va recomanda antiinflamatoare și medicamente care să amelioreze durerile, până la vindecarea completă.
Doctor care tratează hemoroizii
În funcție de simptomele hemoroizilor, veți avea nevoie inițial, de un consult de specialitate,multi oameni cauta ce doctor trateaza hemoroizii, raspunsul este medicul proctolog sau gastroenterolog. Doar acesta va putea decide tipul de tratament minim-invaziv sau necesitatea intervenției unui medic chirurg pentru tratarea hemoroizilor.
Concluzie
Intervențiile chirurgicale ce implică tratarea hemoroizilor sunt numeroase. Atunci când remediile la domiciliu nu dau randament, medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tip de intervenție, enumerat mai sus. Deși operarea hemoroizilor reprezintă un remediu medical de succes, lipsa unei alimentații și a unui stil de viață sănătos, ulterior intervențiilor medicale, va favoriza reapariția hemoroizilor.