Operatie Hemoroizi Externi & Interni: Preturi, Tipuri, Sfaturi & Recomandari

Operatie Hemoroizi Externi & Interni: Preturi, Tipuri, Sfaturi & Recomandari

Majoritatea persoanelor care suferă de hemoroizi caută diverse opțiuni de tratament pentru a evita cu orice preț intervenția chirurgicală. De regulă, operația este ultima soluție și devine necesară în cazuri foarte severe, care nu răspund la niciun alt tratament.

Operațiile sunt costisitoare, dureroase, iar recuperarea nu este tocmai confortabilă. Tocmai de aceea, intervențiile chirurgicale nu sunt o soluție pentru toți cei care suferă de hemoroizi.

În plus, după operație există șansa ca hemoroizii să revină și toate eforturile financiare să fi fost în zadar.

Acest articol aduce în discuții informații utile despre fiecare tip de operație pentru hemoroizi și prezintă o alternativă avantajoasă

Operații fără anestezie

Tratamentul modern presupune intervenții medicale asupra hemoroizilor, fără a fi necesară anestezia. Aceste pot fi făcute în cabinetul medicul specialist, în regim ambulatoriu, fără a fi nevoie de internarea peste noapte în cadrul unei instituții medicale.

 • Ligatură hemoroizi – cu benzi de cauciuc reprezintă o procedură indicată pentru hemoroizii interni de stadiile 2 și 3. Cu ajutorul unui aspirator medical cilindric, hemoroidul este prins. La baza lui se aplică un inel elastic de cauciuc. Acest inel va strangula hemoroidul, oprind circulația de sangvină. Astfel, în doar câteva ora va începe să se necrozeze, iar apoi va cădea.
 • Scleroterapia – este o procedură pe care medicul proctolog o prescrie în general pentru hemoroizii interni mici, de grad I sau II. Aceasta presupune utilizarea unui agent sclerozant, care cicatrizează hemoroidul inflamat. Astfel, se reduce fluxul de sânge către hemoroizi, provocând uscarea și căderea acestora.
 • Coagularea în infraroșu – reprezintă o procedură medicală ce utilizează un dispozitiv care generează un fascicul infraroșu. Căldura generată de fascicul provoacă cicatrizarea țesutului, oprind fluxul de sânge către hemoroid.
 • Crioterapia – Este o procedură medicală ce are drept scop uscarea hemoroizilor prin procedeul de închidere a venelor hemoroidale care alimentează hemoroizii. Pe scurt, hemoroizii interni și externi sunt eliminați prin îngheţare.

Operații cu anestezie

Atunci când nu funcționează nici una din intervențiile medicale fără anestezie, pentru hemoroizii interni de gradul III și IV, medicul specialist poate decide efectuarea unor intervenții chirurgicale, ce implică anestezie și internare pe pat, minim 24 de ore.

 • Hemoroidectomia – Presupune îndepărtarea chirurgicală a hemoroizilor. În țesutul din jurul hemoroizilor, sunt făcute incizii. Pentru a preveni sângerarea, vena inflamată din hemoroid este legată. Apoi hemoroidul este excizat, iar închiderea plăgii se realizează cu fire resorbabile.
 • Hemoroidopexia – este o intervenție chirurgicală relativ nouă, realizată sub anestezie. Aceasta a devenit rapid favorita în tratamentul bolii hemoroidale de grad mare. Prin acest tip de procedeu se elimină excesul de țesut care permite prolaposul hemoroizilor.

CITESTE SIGradele hemoroizilor interni 

Tabel comparativ

Alegerea unei interventii pentru hemoroizi poate fii o sarcina grea, in tabelul urmator sunt evidentiate interventiile chirurgicale, eficienta lor, timpul de recuperare cat si rata de recurenta.

ProceduraRezolvarea simptomelorReducerea tesutului prolaspsProbabilitatea de recidivaIntensitatea durerii post-chirurgicalaTimp de recuperare mai lung
Ligatura++++++++
Coagularea în infrarosu+Nu se aplica+++++
Hemoroidectomia++++++++++++
Hemoroidopexia++Nu se aplica++++
Scleroterapia+++++++++
Crioterapia+++++++++
+ = Rezultat putin probabil.
++ = Rezultatul relativ neutru în comparație cu alte proceduri chirurgicale. .
+++ = Rezultat probabil.
Informatii din 1, 2, 3, 4, 5, 6Prețuri operație hemoroizi în funcție de clinică

Prețurile pentru intervențiile chirurgicale asupra hemoroizilor variază în funcție de complexitatea acestora, precum și de clinica în care le veți efectua. Printre cele mai cunoscute clinici medicale și prețurile aferente, regăsim:

 • Preț operație hemoroizi Medlife – în funcție de intervenție și complexitatea acesteia, prețurile variază între 3000 și 6000 lei;
 • Preț operație hemoroizi Proctoline – prețurile pornesc de la 1000 lei pentru o excizie hemoroid și urcă, în funcție de gravitatea afecțiunilor, până la 5000 lei;
 • Preț operație hemoroizi Laurusmedical – prețurile pentru intervenții chirurgicale diferă în funcție de gradul hemoroizilor tratați. Astfel, intervenția pentru hemoroizi tratați după o fisură anală costă 1150 lei, tratament hemoroizi grad 1 prin procedurile de tip coagularea cu infraroșu și ligatura cu benzi elastice – 1980 lei, tratament hemoroizi grad 2 prin aceleași proceduri – 2200 lei, tratament hemoroizi grad 3 – 2780 lei;
 • Preț operație hemoroizi Regina Maria – pentru o procedură de tip ligatură de hemoroizi, prețurile pornesc de la 900 lei, în timp de tratamentul hemoroizilor în câte 8 sau 10 ședinșe, prețurile se situează în jurul sumei de 1190 lei;
 • Preț operație hemoroizi Sanador – și în cadrul clinicii Sanador, prețurile diferă în funcție de tratamente, pornind de la 1100 lei.

Este important de menționat faptul că prețurile pot varia, în funcție de complexitatea bolii și alte afecțiuni medicale de care suferiți. Dacă ați ales o anumită clinică pentru intervenția chirurgicală asupra hemoroizilor, vă recomandăm să consultați lista de prețuri a acestora, pentru informații veridice, actualizate.

Prețuri operație hemoroizi în funcție de tip

Prețurile pentru operații pot varia în funcție de tipul hemoroizilor, dimensiunea acestora suprafața tratată și timpul alocat.

 • Preț operație hemoroizi interni – Prețurile pornesc de la 1100 lei și pot ajunge până la 6000 de lei;
 • Preț operație hemoroizi externi – Pentru hemoroizii externi, tratamentul chirurgical se aplică în stadiile avansate, iar prețurile variază între 3000 lei și 6000 de lei, în funcție de natura patologiei.

CITESTE SISimptomele hemoroizilor externi

Alternativă operație

Din fericire pentru cei care vor să prevină tratamentul chirurgical, există o alternativă operație hemoroizi, foarte eficientă. 

Majoritatea cazurilor de hemoroizi pot fi tratate fără intervenție chirurgicală, prin folosirea unor produse eficiente și prin adoptarea unui stil de viață activ.

Aceste măsuri pot fi suficiente pentru a reduce simptomele (durerea, disconfortul, sângerarea rectală, senzația de arsură și mâncărimea), pentru a trata complet hemoroizii și pentru a preveni recurența afecțiunii.

Recuperare operație hemoroizi

Recuperarea dupa operatia clasica de hemoroizi, durează de obicei aproximativ 4 săptămâni. În funcție de operație, veți putea simți un ușor disconfort sau dureri mai severe. Medicul vă va recomanda antiinflamatoare și medicamente care să amelioreze durerile, până la vindecarea completă.

Doctor care tratează hemoroizii

În funcție de simptomele hemoroizilor, veți avea nevoie inițial, de un consult de specialitate,multi oameni cauta doctor pentru hemoroizi, raspunsul este medicul proctolog sau gastroenterolog. Doar acesta va putea decide tipul de tratament minim-invaziv sau necesitatea intervenției unui medic chirurg pentru tratarea hemoroizilor.

FAQ

Cat dureaza o operatie de hemoroizi?

Operatia dureaza in general 30 de minute dar poate diferi da la o interventie chirurgicala la alta, de obicei pacientilor se administreaza anestezie generala.

Concluzie

Intervențiile chirurgicale ce implică tratarea hemoroizilor sunt numeroase. Atunci când remediile la domiciliu nu dau randament, medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tip de intervenție, enumerat mai sus. Deși operarea hemoroizilor reprezintă un remediu medical de succes, lipsa unei alimentații și a unui stil de viață sănătos, ulterior intervențiilor medicale, va favoriza reapariția hemoroizilor.


 1. Jacobs, Danny. “Clinical practice. Hemorrhoids.” The New England journal of medicine vol. 371,10 (2014): 944-51. doi:10.1056/NEJMcp1204188
 2. Wald, Arnold et al. “ACG clinical guideline: management of benign anorectal disorders.” The American journal of gastroenterology vol. 109,8 (2014): 1141-57; (Quiz) 1058. doi:10.1038/ajg.2014.190
 3. MacRae HM, McLeod RS. Comparison of hemorrhoidal treatment modalities: a meta-analysis. 1995. In: Database of Abstracts of Reviews of Effects (DARE): Quality-assessed Reviews [Internet]. York (UK): Centre for Reviews and Dissemination (UK); 1995-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK66500/
 4. Reese, George E et al. “Haemorrhoids.” BMJ clinical evidence vol. 2009 0415. 29 Jan. 2009
 5. He, Anling, and Mingkai Chen. “Sclerotherapy in Hemorrhoids.” The Indian journal of surgery vol. 85,2 (2023): 228-232. doi:10.1007/s12262-022-03414-3
 6. Southam, J A. “Haemorrhoids treated by cryotherapy: a critical analysis.” Annals of the Royal College of Surgeons of England vol. 65,4 (1983): 237-9.
Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Proctolog cu peste 30 de ani de experienta in domeniu. RoMedic , DoctorBun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *