Hemoroizii la bărbați – simptome, cauze, tratament

Hemoroizii la bărbați – simptome, cauze, tratament

Hemoroizii la bărbați se pot dezvolta în interiorul rectului sau sub pielea din jurul anusului.

Cu toate că există o serie de cauze care declanșează formarea hemoroizilor, adevăratul motiv pentru care venele hemoroidale se manifestă în acest fel, este bine cunoscut.

Din fericire, există suficiente opțiuni pentru tratarea hemoroizilor.

In acest articol discutam despre simptomele, cauzele cat si cele mai eficiente tratamente.

Care sunt simptomele hemoroizilor la bărbați?

Semnele și simptomele hemoroizilor depind de obicei de tipul lor, hemoroid extern, interni sau trombozați.

 • Mâncărime sau iritație în regiunea anală;
 • Durere sau disconfort;
 • Umflare în jurul anusului;
 • Sângerare.
 • Sângerări nedureroase în timpul mișcărilor intestinale, regăsite pe țesutul igienic sau în toaletă;
 • Dureri, umflături și iritații.
 • Dureri severe;
 • Umflături;
 • Inflamaţii;
 • Un nod dur situată lângă anus.

Cum arată hemoroizii la bărbați?

Hemoroizii la barbati nu sunt diferiti fata de hemoroizi normali, in sectiunea de mai jos am listat cateva poze cu hemoroizi la barbati dar daca doresti sa vezi cum arata hemoroizi la barbati inainte si dupa tratament, avem un articol detaliat.

Cauzele hemoroizilor la bărbați

Există o mulțime de cauze ce determină formarea hemoroizilor la bărbați, cauze ce pot fi gestionate pentru a preveni reapariția lor.

Urmatoarele cauze sunt cele mai frecvente:

 • Obezitatea – Excesul de greutate este un factor ce poate favoriza apariția hemoroizilor, prin presiunea exercitată asupra vaselor de sânge.
 • Constipația – reprezintă principala cauză a hemoroizilor la bărbați. Statul pe toaletă timp îndelungat și forțarea prea mare pentru eliminarea scaunului, încordarea intestinelor, vor pune prea multă presiune asupra vaselor de sânge din jurul anusului, determinându-le să se inflameze și chiar să sângereze.
 • Încordare în timpul mișcărilor intestinale – după cum deja am observat, constipația este unul dintre principalele motive ce favorizează apariția hemoroizilor. Încercarea de a elimina scaunul provoacă încordări ale intestinelor și pune presiunea asupra venelor din rect și anus.
 • Mostenire genetica – alături de procesul natural de îmbătrânire, în care, țesutul din jurul vaselor de sânge devine mai slab.

CITESTE SI – Cauzele la hemoroizii interni

Tratament hemoroizi la bărbați

Dacă vă confruntați cu o boală hemoroidală, cunoașteți sentimentul neplăcut, durerile și disconfortul provocat de hemoroizi. Trebuie însă să știți că există o mulțime de soluții prin care puteți ameliorarea simptomele hemoroizilor, atât naturiste, cât și medicale.

Tratamentul pentru hemoroizii la barbati poate fii extrem de simplu daca urmati o abordare buna si mergeti direct la cauza.

Ceaiuri

Utilizarea unui ceai pentru hemoroizii la barbati, atât intern, cât și extern, vor reuși să amelioreze durerile și inflamațiile provocate. Ceaiurile pentru hemoroizi pe care noi le producem, conțin ingrediente active, și le recomandăm pentru prevenirea și tratarea bolilor hemoroidale.

Creme și unguente

Hemoroizii la bărbați pot fi tratați cu ajutorul cremelor și unguentelor speciale pentru hemoroizi interni și externi, ce au la bază petroleum sau vaselină. Recomandăm aplicarea lor pe zona anală, după efectuarea igienei locale, pentru calmarea durerilor și vindecarea hemoroizilor.

Medicamentație

Dacă hemoroizii nu vă provoacă decât un ușor disconfort, recomandăm administrarea medicamentoasă pe bază de pastile sau tablete  ce conțin ingrediente active, antiinflamatoare și analgezice. Acestea vor reuși să elimine durerea pentru o perioadă temporară.

Intervenție Chirurgicală

În situațiile în care niciun tratament profilactic nu funcționează, medicul poate decide efectuarea unor intervenții chirurgicale pentru tratarea hemoroizilor.

Leacuri bătrânești

Leacurile bătrânești pot funcționa de asemenea pentru hemoroizi, în special cele care urmează remedii naturiste. Recomandăm băile de șezut concentrate cu diferite plante si ingrediente. Acestea sunt toate tratamente naturiste pentru hemoroizi.

CITESTE SI – Cum se trateaza hemoroizii

Cum pot fi menținuți sub control hemoroizii?

De cele mai multe ori, hemoroizii pot fi menținuți sub control prin adoptarea unui regim zilnic de igienă și întreținere corespunzător, un stil de viață sănătos și utilizarea unor medicamente naturiste, precum sunt descrise in schema de tratament pentru hemoroizi.

 • Uleiuri – Recomandăm consumul uleiului de parafină, cu scop laxativ, pentru a preveni constipația. De asemenea, uleiul de ricin, utilizat sub forma compreselor locale, vă poate ajuta să ameliorați simptomele de inflamații și senzațiile de arsură. Totodată, uleiurile esențiale cunosc un real succes în utilizarea lor în apa fierbinte din băile de șezut, sau direct pe hemoroizi. Acestea stimulează circulația venoasă și au un efect decongestionant și antiinflamator.
 • Exerciții pentru hemoroizi  – Dacă aveți un stil de viață sedentar, este indicat să începeți un set de exerciții fizice, ușoare, pentru a regla tranzitul intestinal, întări musculatura și îmbunătăți circulația sangvină. Exercițiile fizice pe care le recomandăm sunt mersul de jos, în ritm ușor alert, exerciții fizice ale mușchilor fesieri, genuflexiuni, fandări, întinderi ale taliei și chiar înotul.

CITESTE SI – Totul despre hemoroizii la femei

Când să căutați ajutor medical?

Atunci când simptomele nu cedează în urma administrării de ceaiuri, creme și unguente sau alte remedii naturiste, iar manifestările sunt violente, cu dureri cronice și sângerări, este momentul să apelați la medicul proctolog.

În urma unei investigații complete pentru hemoroizi, medicul este cel mai în măsură pentru a decide tratamentul potrivit. Pot fi necesare operații hemoroizi non-invazive sau chirurgicale, ce necesită internare.

Solicitați îngrijire de urgență atunci când aveți cantități mari de sângerare rectală, amețeli sau leșin. Acestea pot ascunde afecțiuni mult mai grave ca și bolile hemoroidale.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Proctolog cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.