Afectiunile Ano-Rectale

Hemoroizii la bărbați – Simptome, Cauze & Tratament

Hemoroizii sunt o problemă pe care foarte mulți bărbați o experimentează și despre care nu le este ușor să vorbească, deși este o afecțiune frecventă.

Hemoroizii pot să afecteze dramatic viața de zi cu zi, deoarece provoacă disconfort, dureri și mâncărime.

De asemenea, activități zilnice, precum șezutul pe scaun sau efectuarea de exerciții fizice pot deveni neplăcute din cauza hemoroizilor.

Acest articol oferă mai multe informații despre cauzele din spatele hemoroizilor, simptomele afecțiunii și variantele de tratament.

Care sunt simptomele hemoroizilor la bărbați?

Semnele și simptomele hemoroizilor depind de obicei de tipul lor, hemoroid extern, interni sau trombozați.

 • Mâncărime sau iritație în regiunea anală;
 • Durere sau disconfort;
 • Umflare în jurul anusului;
 • Sângerare.
 • Sângerări nedureroase în timpul mișcărilor intestinale, regăsite pe țesutul igienic sau în toaletă;
 • Dureri, umflături și iritații.
 • Dureri severe;
 • Umflături;
 • Inflamaţii;
 • Un nod dur situată lângă anus.

 

VEZI SI – Cum arata hemoroizii la barbati

 

Cauzele hemoroizilor la bărbați

Există o mulțime de cauze ce determină formarea hemoroizilor la bărbați, cauze ce pot fi gestionate pentru a preveni reapariția lor.

Urmatoarele cauze sunt cele mai frecvente:

 • Obezitatea – Excesul de greutate este un factor ce poate favoriza apariția hemoroizilor, prin presiunea exercitată asupra vaselor de sânge.
 • Constipația – reprezintă principala cauză a hemoroizilor la bărbați. Statul pe toaletă timp îndelungat și forțarea prea mare pentru eliminarea scaunului, încordarea intestinelor, vor pune prea multă presiune asupra vaselor de sânge din jurul anusului, determinându-le să se inflameze și chiar să sângereze.
 • Încordare în timpul mișcărilor intestinale – după cum deja am observat, constipația este unul dintre principalele motive ce favorizează apariția hemoroizilor. Încercarea de a elimina scaunul provoacă încordări ale intestinelor și pune presiunea asupra venelor din rect și anus.
 • Mostenire genetica – alături de procesul natural de îmbătrânire, în care, țesutul din jurul vaselor de sânge devine mai slab.

 

CITESTE SI – Cauzele la hemoroizii interni

Tratament hemoroizi la bărbați

Pentru a-si îmbunătăți calitatea vieții și pentru a nu ajunge în punctul intervenției chirurgicale, bărbații care au hemoroizi trebuie să identifice un tratament care să îi ajute.

Sângerarea, durerile și disconfortul pot fi ameliorate și ulterior eliminate dacă se folosesc produse eficiente ce tratează cauza de la interior către exterior.

Următoarele opțiuni de tratament pot fi de folos:

Creme

Aplicarea unor creme pentru hemoroizi pe zona afectată poate reduce intensitatea simptomelor și poate favoriza vindecarea pielii. Pentru a obține aceste efecte, crema folosită trebuie să aibă proprietăți antiinflamatoare și astringente.

Printre cele mai eficiente ingrediente naturale împotriva hemoroizilor se numără gălbenelele (1) și propolisul (2), ale căror beneficii au fost atestate prin diverse studii. De exemplu, crema de gălbenele ajută pielea să se regenereze și are acțiune cicatrizantă;

Pastile

Pe piață există mai multe pastile care se adresează bărbaților cu hemoroizi. Acestea acționează de la interior către exterior și pot avea efecte pe termen lung. Pentru asta, în compoziția lor trebuie să existe ingrediente precum păpădia care ajuta la generarea de celule noi (3) și hesperidina (4).

Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele despre care s-a demonstrat că ajută în tratarea hemoroizilor. De asemenea, pastilele pentru hemoroizi trebuie să sprijine vindecarea rănilor, să reducă inflamația și să protejeze pereții vasculari.

Recomandare produs

Bărbații care își doresc să scape rapid de hemoroizi pot să apeleze la o abordare complexă, care acționează din interior către exterior.

Pachetul HemoLift reușește să trateze complet hemoroizii având o formulă pe bază de plante.

Ceaiul, pastilele și crema au efecte vizibile rapide, iar respectarea tratamentului aduce efecte pe termen lung.

CITESTE SI – Cum se trateaza hemoroizii

Cum pot fi menținuți sub control hemoroizii?

De cele mai multe ori, hemoroizii pot fi menținuți sub control prin adoptarea unui regim zilnic de igienă și întreținere corespunzător, dar ce-l mai bun lucru este sa evitati constipatia cu orice pret.

Iata care sunt cele mai eficiente metode de mentinere sub control:

 • Bea multe lichide – Este recomandat sa bei in jur de 2 litri de apa sau poti consuma si ceaiuri în fiecare zi pentru a menține scaunele moi.
 • Nu te forta de defalcare – Fortarea excesiva la defalcare indica clar o problema de constipatie iar acest lucru doar agraveaza problema deoarece creează o presiune mai mare în venele din rectul inferior.
 • Du-te de îndată ce simți nevoia – Dacă aștepti prea mult dupa ce simiti nevoie de a avea scaun atunci scaunul dvs. s-ar putea usca și poate fi mai greu de eliminat.
 • Evitați perioadele lungi de șezut – Stând prea mult timp, în special pe toaletă sau la birou, poate crește presiunea asupra venelor din anus.

 

CITESTE SIValado.ro/vindecare-hemoroizi-48-ore

Când să căutați ajutor medical?

Atunci când simptomele nu cedează în urma administrării de produse topicale sau alte remedii naturiste, iar manifestările sunt violente, cu dureri cronice și sângerări, este momentul să apelați la medicul proctolog.

În urma unei investigații complete pentru hemoroizi, medicul este cel mai în măsură pentru a decide tratamentul potrivit. Pot fi necesare operații hemoroizi non-invazive sau chirurgicale, ce necesită internare.

Solicitați îngrijire de urgență atunci când aveți cantități mari de sângerare rectală, amețeli sau leșin. Acestea pot ascunde afecțiuni mult mai grave ca și bolile hemoroidale.

Concluzie

Foarte mulți bărbați se confruntă sau se vor confrunta la un moment dat cu hemoroizii, iar conștientizarea și cunoașterea afecțiunii sunt primii pași către rezolvarea problemei.

Simptomele se pot agrava și la un moment dat poate fi necesară intervenția chirurgicală, care presupune cheltuieli și timp de recuperare.

Pentru a nu ajunge în această situație, se pot folosi diferite tratamente pe bază de plante, care accelerează vindecarea și ameliorează durerea.


 1. Calendula – Western New York Urology Associates, LLC – https://www.wnyurology.com/content.aspx?chunkiid=21634
 2. Miškulin, M., Lalić, Z., Dumić, A., Miškulin, I., Matić, M., & Pavlović, N. (2018). New Topical Treatment of Symptomatic Internal Haemorrhoids in a General Practice Setting. Journal of Health Sciences, 8(3), 148–153. https://doi.org/10.17532/jhsci.2018.454
 3. Warashina, Tsutomu et al. “Constituents from the roots of Taraxacum platycarpum and their effect on proliferation of human skin fibroblasts.” Chemical & pharmaceutical bulletin vol. 60,2 (2012): 205-12. doi:10.1248/cpb.60.205
 4. Giannini, I., Amato, A., Basso, L. et al. Flavonoids mixture (diosmin, troxerutin, hesperidin) in the treatment of acute hemorrhoidal disease: a prospective, randomized, triple-blind, controlled trial. Tech Coloproctol 19, 339–345 (2015). https://doi.org/10.1007/s10151-015-1302-9
author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?