Hemoroizii la bărbați – simptome, cauze, tratament

Hemoroizii la bărbați – simptome, cauze, tratament

Hemoroizii la bărbați se pot dezvolta în interiorul rectului sau sub pielea din jurul anusului. Studiile estimează că 3 din 4 adulți vor avea hemoroizi în decursul vieții. Cu toate că există o serie de cauze care declanșează formarea hemoroizilor, adevăratul motiv pentru care venele hemoroidale se manifestă în acest fel, nu este cunoscut.

Din fericire, există suficiente opțiuni pentru tratarea hemoroizilor. Dr. Alexandru recomandă de la tratamente la domiciliu și schimbări ale stilului de viață, până la intervenții chirurgicale, în funcție de complicații.

Care sunt simptomele hemoroizilor la bărbați?

Semnele și simptomele hemoroizilor depind de obicei de tipul lor, hemoroizi externi, hemoroizi interni sau trombozați).

  • Mâncărime sau iritație în regiunea anală;
  • Durere sau disconfort;
  • Umflare în jurul anusului;
  • Sângerare.
  • Sângerări nedureroase în timpul mișcărilor intestinale, regăsite pe țesutul igienic sau în toaletă;
  • Dureri, umflături și iritații.
  • Dureri severe;
  • Umflături;
  • Inflamaţii;
  • Un nod dur situată lângă anus.

Cum arată hemoroizii la bărbați?

În cazul bărbaților, hemoroizii externi se prezintă ca niște umflături roșii ale țesutului, ce se dezvoltă sub pielea anusului. Sunt proeminenți și uneori provocă durere, disconfort, mâncărimi și arsuri. Hemoroizii interni arată ca niște mici umflături și sunt ușor de observat, datorită culorii albastre al venelor dilatate de sub suprafața pielii anale.

Cauzele hemoroizilor la bărbați

Există o mulțime de cauze ce determină formarea hemoroizilor la bărbați, cauze ce pot fi gestionate pentru a preveni reapariția lor. Totuși, cel mai adesea observăm ca principale cauze obezitatea, constipația, încordarea în timpul mișcărilor intestinale, o moștenire genetică, alături de procesul natural de îmbătrânire, în care, țesutul din jurul vaselor de sânge devine mai slab.

Obezitatea

Excesul de greutate este un factor ce poate favoriza apariția hemoroizilor, prin presiunea exercitată asupra vaselor de sânge. Exercițiile fizice efectuate în mod regulat, vă pot ajuta să ardeți calorii, să îmbunătățiți mușchii din zona pelviană și să îmbunătățiți circulația sangvină.

Constipația

Constipația reprezintă principala cauză a hemoroizilor la bărbați. Statul pe toaletă timp îndelungat și forțarea prea mare pentru eliminarea scaunului, încordarea intestinelor, vor pune prea multă presiune asupra vaselor de sânge din jurul anusului, determinându-le să se inflameze și chiar să sângereze. Recomandăm să beți 8-10 pahare de apă pe zi și să urmați un regim alimentar pentru hemoroizi.

Încordare în timpul mișcărilor intestinale

Lipsa fibrelor din alimentație cauzează constipația. După cum deja am observat, constipația este unul dintre principalele motive ce favorizează apariția hemoroizilor. Încercarea de a elimina scaunul provoacă încordări ale intestinelor și pune presiunea asupra venelor din rect și anus.

Consumați cât mai multe fibre pentru menținerea unei consitențe moi a scaunelor și evitarea constipației.

Am pregatit o lista alimente cu fibre pentru colon care va pot ajuta extrem de mult.

Istoric familial hemoroidal

Factorul genetic poate juca un rol important în apariția hemoroizilor, prin simplu motiv că venele ce favorizează apariția hemoroizilor, pot fi moștenite. Deși nu există un remediu medical pentru remedierea acestei probleme, puteți ameliora și vindeca hemoroizii cu ajutorul tratamentelor pe care le veți regăsi în cele ce urmează.

Tratament hemoroizi la bărbați

Dacă vă confruntați cu o boală hemoroidală, cunoașteți sentimentul neplăcut, durerile și disconfortul provocat de hemoroizi. Trebuie însă să știți că există o mulțime de soluții prin care puteți ameliorarea simptomele hemoroizilor, atât naturiste, cât și medicale. Tratamentul pentru hemoroizii la barbati poate fii extrem de simplu daca urmati o abordare buna si mergeti direct la cauza.

Ceaiuri

Utilizarea unui ceai pentru hemoroizii la barbati, atât intern, cât și extern, vor reuși să amelioreze durerile și inflamațiile provocate. Ceaiurile pentru hemoroizi pe care noi le producem, conțin ingrediente active, și le recomandăm pentru prevenirea și tratarea bolilor hemoroidale.

Creme și unguente

Hemoroizii la bărbați pot fi tratați cu ajutorul cremelor și unguentelor speciale pentru hemoroizi interni și externi, ce au la bază petroleum sau vaselină. Recomandăm aplicarea lor pe zona anală, după efectuarea igienei locale, pentru calmarea durerilor și vindecarea hemoroizilor.

Medicamentație

Dacă hemoroizii nu vă provoacă decât un ușor disconfort, recomandăm administrarea medicamentoasă pe bază de pastile sau tablete  ce conțin ingrediente active, antiinflamatoare și analgezice. Acestea vor reuși să elimine durerea pentru o perioadă temporară.

Intervenție Chirurgicală

În situațiile în care niciun tratament profilactic nu funcționează, medicul poate decide efectuarea unor intervenții chirurgicale pentru tratarea hemoroizilor. În acest tip de procedură medicală, medicul va elimina țesutul ce provoacă sângerarea printr-o intervenție numită hemoroidectomie sau prin ligatura cu benzi de cauciuc.

Leacuri bătrânești

Leacurile bătrânești pot funcționa de asemenea pentru hemoroizi, în special cele care urmează remedii naturiste. Recomandăm băile de șezut concentrate din ceai de mărul lupului, gălbenele, mușețel, ceai de pelin, busuioc sau năprazinc. Acestea sunt toate tratamente naturiste pentru hemoroizi și pot fi urmate de aplicarea unui unguent de propolis sau de gălbenele.

Cum pot fi menținuți sub control hemoroizii?

De cele mai multe ori, hemoroizii pot fi menținuți sub control prin adoptarea unui regim zilnic de igienă și întreținere corespunzător, un stil de viață sănătos și utilizarea unor medicamente naturiste, precum sunt descrise in schema de tratament pentru hemoroizi.

Uleiuri

Recomandăm consumul uleiului de parafină, cu scop laxativ, pentru a preveni constipația. De asemenea, uleiul de ricin, utilizat sub forma compreselor locale, vă poate ajuta să ameliorați simptomele de inflamații și senzațiile de arsură. Totodată, uleiurile esențiale cunosc un real succes în utilizarea lor în apa fierbinte din băile de șezut, sau direct pe hemoroizi. Acestea stimulează circulația venoasă și au un efect decongestionant și antiinflamator.

Exerciții pentru hemoroizi

Dacă aveți un stil de viață sedentar, este indicat să începeți un set de exerciții fizice, ușoare, pentru a regla tranzitul intestinal, întări musculatura și îmbunătăți circulația sangvină. Exercițiile fizice pe care le recomandăm sunt mersul de jos, în ritm ușor alert, exerciții fizice ale mușchilor fesieri, genuflexiuni, fandări, întinderi ale taliei și chiar înotul.

Supliment cu fibre

Un regim alimentar bogat în fibre și lichide este indicat pentru a preveni constipația. Vă sfătuim să alegeți HemoFibrele noastre pentru hemoroizi, întrucât sunt special alese și combinate, pentru a vă ajuta în reglarea tranzitului intestinal, apariția constipației și desigur, formarea hemoroizilor.

Când să căutați ajutor medical?

Atunci când simptomele nu cedează în urma administrării de ceaiuri, creme și unguente sau alte remedii naturiste, iar manifestările sunt violente, cu dureri cronice și sângerări, este momentul să apelați la medicul proctolog.

În urma unei investigații complete pentru hemoroizi, medicul este cel mai în măsură pentru a decide tratamentul potrivit. Pot fi necesare operații hemoroizi non-invazive sau chirurgicale, ce necesită internare.

Solicitați îngrijire de urgență atunci când aveți cantități mari de sângerare rectală, amețeli sau leșin. Acestea pot ascunde afecțiuni mult mai grave ca și bolile hemoroidale.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.