Vindecare Hemoroizi 48 ore: Eficient & Rapid

Vindecare Hemoroizi 48 ore: Eficient & Rapid

Introducere

Hemoroizii sunt venele hemoroidale umflate în partea inferioară a rectului și a anusului. Uneori, pereții vaselor de sânge se întind, astfel încât venele se umflă și se irită, mai ales atunci când mergeți la toaletă.

Dacă aveți hemoroizi, cel mai probabil vă puneți o mulțime de întrebări. Care este cel mai rapid mod de a elimina disconfortul provocat? Cum puteți preveni hemoroizii în viitor? Dr. Alexandru vă va răspunde la aceste întrebări și va indica cele mai eficiente metode de tratament, pentru a vindeca hemoroizii în 48 de ore.

Vindecare hemoroizi 48 ore

În general, hemoroizii mici pot dispărea în doar câteva zile, cu ajutorul câtorva remedii pe care le puteți urma la domiciliu.

Hemoroizii mai mari, în special cei care provoacă durere și mâncărimi, uneori nu pot dispărea de la sine sau în urma unui tratament acasă. În aceste cazuri, recomandăm consult și medicamentație de la un medic specializat, pentru a se vindeca.

Crema și unguente

Folosiți creme și unguente pentru hemoroizi cu ingrediente naturale și analgezice fără prescripție medicală.  Acestea pot ajuta la reducerea disconfortului și, de asemenea, ameliora durerea și mâncărimea. HemoUnguentele pe care noi la producem, sunt de asemenea eficiente pentru vindecarea hemoroizilor, în primele stadii de evoluție ale acestora.

Supozitoare

Supozitoarele pentru hemoroizi funcționează ca și tratament adjuvant pentru hemoroizi, ameliorând procesul de reparare al țesuturilor și îmbunătățirea simptomelor dureroase. Recomandăm utilizarea unui supozitor pe zi, după efectuare igienei intime și a băilor de șezut.

Ceaiuri

Ceaiurile ce conțin acid tanic, precum ceaiul negru, verde, chimen, scorțișoară sau de mușețel, au proprietăți astringente. Acidul tanic este un tratament ideal pentru hemoroizii inflamați, deoarece ajută la reducerea umflăturilor și a disconfortului. Scufundați un pliculeț de ceai într-o cană de apă călduță și lăsați-l să se infuzeze câteva minute. Lichidul poate fi băut pentru ameliorarea tranzitului intestinal. Plicul de ceai umed poate fi aplicat pe zona afectată, timp de 10 până la 15 minute. Repetați procesul de 2 sau 3 ori pe zi pentru rezultate optime.

Uleiuri Esențiale

De cele mai multe ori, uleiurile esențiale sunt trecute cu vederea ca remedii pentru tratarea hemoroizilor. Activitatea antiinflamatoare a uleiului de arbore de ceai, tămâie, patchouli, micșorează venele umflate și reduce inflamarea și durerea hemoroizilor. În plus, oferă suportul necesar prevenirea reapariției hemoroizilor. Recomandăm HemoUleiuri esențiale ce pot fi folosite ca remedii casnice pentru hemoroizi. Amestecați 2 picături de ulei cu 1 lingă de ulei de ricin, măsline sau migdale și masați amestecul pe zona afectată, ușor, fără să adăugați presiune.

Cum să preveniți pe viitor apariția bolilor hemoroidale?

Toată lumea are hemoroizi. Aceste vase de sânge interne și externe care furnizează sânge în întreaga zonă a rectului și anusului, pot fi uneori deranjante. Totuși, există câte lucruri simple pe care vi le recomandăm, sfaturi care vă pot ajuta să preveniți formarea hemoroizilor.

Nu vă forțați în momentul defecării

Ascultați-vă corpul atunci când are nevoie la toaletă și nu forțați eliminarea materiilor fecale. Forțându-vă, veți exercita o presiune mare asupra venelor hemoroidale, care se vor inflama și cauza disconfort. Lăsa-ți scaunul să se elimine în mod natural.

Adoptați o dietă variată și sănătoasă

Pentru a preveni hemoroizii, este necesar să aveți un scaun moale. Acest lucru îl veți obține făcând alegeri inteligente în ceea ce privește dieta și consumând multe lichide, pentru a evita deshidratarea.

Atunci când sunteți constipați, consumați alimente bogate în fibre. Nu uitați să beți suficientă apă, fiindcă în lipsa ei, fibrele tind să stea mai mult în intestine și să agraveze constipația.

Evitați alimentele care vă irită intestinele. Pentru anumite persoane, lactoza din produsele lactate poate fi un iritant. Pentru alții, glutenul, alimentele rafinate sau prea picante, pot fi dăunătoare.

Evitați perioadele lungi în care stați în șezut

Atunci când petreceți foarte mult timp în șezut și nu vă ridicați, puneți presiune suplimentară pe vasele de sânge din zona anusului. Această presiune crește riscul apariției hemoroizilor. La fiecare 30 de minute, ridicați-vă și plimbați-vă câteva minute, pentru a detensiona mușchii și venele de sânge.

Concluzie

Bolile hemoroidale pot fi considerate ca făcând parte din bolile secolului, mai mult de jumătate din populație fiind afectată. Însă ceea ce contează, este faptul că pot fi ușor tratate și prevenite, făcând mici schimbări în stilul de viață al fiecăruia. Hemoroizii pot fi gestionați cu succes, atunci când adoptați tratamentele potrivite. Dacă sunteți îngrijorați și simptomele nu se îmbunătățesc, programați un consult medical de specialitate.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Proctolog cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.