Probabil ați auzit de hemoroizi. Sunt vene inflamate care provoacă noduli în jurul anusului și pot fi destul de dureroase.
Hemoroizii pot fi interni sau externi și este posibil să aveți ambele tipuri în același timp.
In acest articol discutam totul despre hemoroizii externi – ce sunt, cauze, tratamente..
Ce sunt hemoroizii Externi?
Contents
- 1 Ce sunt hemoroizii Externi?
- 2 Cauzele hemoroizilor externi
- 3 Simptome hemoroizilor externi
- 4 Cum pot fi diagnosticați hemoroizii externi?
- 5 Tratament
- 6 Persoane afectate:
- 7 Cum să preveniți apariția hemoroizilor externi?
- 8 Ce se întâmplă atunci când hemoroizii externi nu sunt tratați?
- 9 Diferențe între hemoroizii externi și interni
- 10 Concluzie
Hemoroizii externi se formează atunci când, din diferite cauze, venele hemoroidale sub pielea din jurul anusului, se inflamează. Uneori, aceste vase de sânge dilatate deveni atât de mari, încât ies în afară.
În anumite situații, sângele se poate coagula sau tromboza în interiorul vasului de sânge proeminent. Aceasta poate forma un nodul dur, nodul ce provocă dureri considerabile.
CITESTE SI: Ce sunt hemoroizii
Cauzele hemoroizilor externi
Venele hemoroidale de sub pielea anusului se întind și se pot umfla, sub presiune. Hemoroizii externi se pot dezvolta din cauze precum constipația, diareea, sarcina, alimentație nesănătoasă sau obezitatea.
- Încordarea în timpul defecării – una dintre cele mai frecvente cauze a hemoroizilor externi. Încordarea timpul mișcării intestinale este adesea cauzată de cazuri severe de constipație sau diaree;
- Statul pe toaletă timp îndelungat – poate pune presiune asupra țesuturilor din jurul rectului și anusului;
- Sarcina – femeile însărcinate pot prezenta un risc crescut de hemoroizi externi, din cauza presiunii crescute a abdomenului asupra venelor hemoroidale, odată cu creșterea fătului;
- Lipsa fibrelor din alimentație – o dietă săracă în fibre poate conduce la constipație, constipația care la rândul ei provoacă hemoroizi;
- Ridicarea greutăților – ridicarea greutăților în mod frecvent, poate conduce la apariția hemoroizilor.
Simptome hemoroizilor externi
O persoană care suferă de hemoroizi externi, poate resimți o varietate de simptome, unele neglijabile, altele care necesită tratament medical de urgență. De regulă, simptomele variază în funcție de severitate, și includ:
- Vene sensibile, de culoare albastră, inflamate, sub pielea din jurul anusului;
- Mâncărimi în zonele afectate;
- Durere și disconfort în jurul anusului;
- Sângerări în scaunul de toaletă sau pe hârtia igienică.
VEZI SI: Simptomele hemoroizilor interni
Cum pot fi diagnosticați hemoroizii externi?
Diagnosticul hemoroizilor externi începe cu o anamneză din partea medicul proctolog. Ulterior, medicul poate dispune efectuarea anumitor proceduri, pentru stabilirea tratamentului.
Dacă aveți scaun cu sange, medicul poate solicita o sigmoidoscopie sau o colonoscopie pentru a exclude cancerul colorectal. Aceste proceduri vor detecta, de asemenea, existența hemoroizilor interni.
- Examinarea vizuală a anusului – După ce medicul va afla istoricul și simptomele de sănătate ale pacientului, va începe o examinare vizuală a zonei afectate, pentru a stabili gravitatea bolii hemoroidale externe.
- Tușeu rectal – În timpul tușeului rectal, medicul va introduce un deget înmănușat și lubrifiat în anus. Acest lucru îl va ajuta să determine dacă se simt anomalii în interior
VEZI SI: Cum arata Hemoroizi Externi in imagini
Tratament
După efectuarea investigațiilor de către medicul proctolog, acesta va putea stabili un diagnostic și un tratament pentru hemoroizii externi.
De regulă, hemoroizii externi pot fi tratați acasă sau prin proceduri medicale realizate în cabinetul medicului.
In aceasta sectiunea discutam despre cum scapi de hemoroizi, fie prin interventii chirugicale sau prin medicamentatie:
Tratament Chirugical
Atunci cand tratamentul medicamentos nu functioneaza, este recomandata o operatie pentru hemoroizi externi dar este recomandat sa va informati inainte de operatie deoarece costuri pot fii destul de mari iar rata de succes nu este de 100%.
CITESTE SI – Cum alegi un medic proctolog bun
Tratamente Naturiste
Utilizarea unui unguent pentru hemoroizi externi, pe bază de extracte naturale, s-a dovedit fiabilă în tratarea hemoroizilor externi. Pentru a obține efectele dorite, vă recomandăm să le utilizați după efectuarea toaletei locale și unei băi de șezut.
Ceaiul pentru hemoroizi externi este unul special conceput deoarece are roluri multiple in organim, in primul rand ne ajuta sa scapam de constipatie apoi amelioreaza incet incet durerile hemoroidale si apoi previne reaparitia hemoroizilor.
Puteți scăpa de hemoroizi în 5 zile, dacă veți utiliza schema de tratament descrisă mai sus. De asemenea, evitați alimentele care constipă și consumați cât mai multe lichide.
CITESTE SI – Leacuri batranesti pentru hemoroizi externi
Persoane afectate:
Hemoroizii externi afecteaza toate persoanele indiferent de varsta sau sex, totusi ei pot fii mai preponderenti la anumite persoane.
Cei mai intalniti sunt:
- hemoroizi externi la femei
- hemoroizi externi la barbati
- hemoroizi la bebelusi
- hemoroizi după nastere
Cum să preveniți apariția hemoroizilor externi?
Cel mai bun mod de a preveni hemoroizii este să vă mențineți scaunele moi, astfel încât să treacă ușor.
Pentru a preveni hemoroizii externi și pentru a reduce simptomele , urmați aceste sfaturi:
- Evitați forțarea în momentul defecării
- Luați măsuri pentru a evita constipația
- Evitați ridicarea greutăților
Ce se întâmplă atunci când hemoroizii externi nu sunt tratați?
Atunci când hemoroizii externi nu sunt tratați, pot provoca tromboză, (coagularea sângelui), care creează dureri severe.
Un hemoroid trombozat dezvoltă un cheag de sânge dureros, iar durerea poate persista câteva zile. În acest caz, vă sfătuim să apelați de urgență la medicul specialist.
CITESTE SI – Retragerea hemoroizilor externi
Diferențe între hemoroizii externi și interni
- Hemoroizii externi prezinta sub forma unor inflamații sub pielea din jurul anusului și au o culoare albastru-violet. Iar cei externi trombozați pot provoca sângerări și dureri și necesită intervenție chirurgicală.
- Hemoroizii interni sunt depistați de prezența sângelui în scaun, în vasul de toaletă sau pe hârtia igienică.Ei se pot extinde și în exteriorul anusului, atunci când este exercitată o presiune mare asupra lor.
Concluzie
Hemoroizii externi sunt o afecțiune comună printre mai mult de jumătate din adulți. Adesea apar și dispar de la sine, în doar câteva zile sau, în anumite cazuri, câteva săptămâni.
Organismul resoarbe cheagul de sânge din vasul de sânge proeminent.
În cazurile severe de hemoroizi externi, profesioniștii din domeniul sănătății pot recomanda îndepărtarea chirurgicală.