Aloe vera pentru hemoroizi

Aloe vera pentru hemoroizi

Introducere

Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale plantei de aloe vera, pot ajuta la calmarea inflamației hemoroizilor. Există anumite studii care au demonstrat unele beneficii pentru afecțiuni inflamatorii ale pielii.

Gelul de aloe vera, care se găsește în interiorul frunzelor, conține glicoproteine ​​si polizaharide, ce ajută la reducerea inflamației și a durerii, dar și la repararea pielii. Acești compuși întăresc, de asemenea, sistemul imunitar, prin sporirea capacității organismului de a combate infecțiile din jurul anusului și rectului.

Latexul de aloe vera este pulpa care se găsește sub suprafața exterioară a frunzelor. Conține glicozide antrachinonice, care au proprietăți laxative puternice. Latexul de aloe este folosit pentru a înmuia scaunul și pentru a ușura mișcările intestinale.

Aloe vera este doar o parte din puzzle

Cu toate că aloe vera este o plantă ce se bucură de numeroase proprietăți benefice, cunoscute în toate culturile, uneori astfel de remedii nu sunt suficiente pentru tratarea hemoroizilor, aloe vera fiind doar o parte din întreg puzzle-ul de tratament.

Pentru a veni în ajutorul tuturor pacienților care se confruntă cu boli hemoroidale, precum și în cazul celor care doresc să-și îmbunătățească stilul alimentar, dispunem un plan foarte bine elaborat, personalizat, făcut în colaborare cu Dr.Urolog XYZ și Nutriționistul XZY. Conceperea planului alimentar durează câteva minute și este complet gratuit. Pentru a intra în posesia lui, trebuie doar să alegeți ce alimente doriți să consumați, ce stil de viață urmați, precum și informații ce cuprind vârsta, afecțiuni medicale și probleme cu hemoroizii.

Beneficiile aloei vera

Aloe vera se bucură de numeroase beneficii în tratamentul hemoroizilor, motiv pentru care recomandăm utilizarea ei. Însă este necesar să vă asigurați că produsele pe care le folosiți, fie sub formă de gel, creme, supozitoare, sunt concepute din ingrediente naturale, fără parabeni și alți compuși care vă pot provoca reacții adverse neplăcute.

Reduce constipația

Compusul cheie responsabil pentru acest efect se numește aloină sau barbaloină, care are efecte laxative bine stabilite (1).

Accelerează vindecarea rănilor

De exemplu, o revizuire a studiilor experimentale a constatat că aloe vera ar putea reduce timpul de vindecare al arsurilor cu aproximativ 9 zile în comparație cu medicamentele convenționale. (2).

Proprietăți antioxidante și antibacteriene

Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antivirale și antiseptice (3).

Aloe vera pentru hemoroizi

Pentru a reduce simptomele hemoroizilor, puteți opta să consumați aloe vera pe cale orală, cât și sub formă de compresie.

Aloe vera pe care orală

Aloe vera consumată pe cale orală, vera are proprietăți laxative. Majoritatea oamenilor care decid consumul de aloe vera, o folosesc pentru înmuierea scaunului și pentru îmbunătățirea mișcărilor intestinale.

Aloe vera pe post de compresie

Gelului pur de aloe vera conține proprietăți antibacteriene, care pot proteja rănile de infecții. Poate

accelera procesul de vindecare a hemoroizilor care au sângerat. Diverse studii au constatat că aplicarea gelului de aloe vera la arsurile de gradul I și II, poate reduce timpul de vindecare.

Prevenție și ameliorare

Următoarele măsuri de prevenție trebuie luate pentru a scădea șansele apariției hemoroizilor și a fisurilor anale.

  • Consumați cât mai multe alimente bogate în fibre, inclusiv fructe și legume. De asemenea, ar trebui să consumați multă apă pentru a preveni deshidratarea organismului.
  • Evitați să stați pe scaun ore continue. Statul ore îndelungate pe o suprafață tare, pune stres asupra venelor din jurul zonei anale și pelviene. Acest lucru va duce la umflarea venelor din zona anală, și implicit, la hemoroizi.
  • Evitarea alimentelor bogate în amidon, produsele de panificație din făină albă, orezul alb, dar și alcoolul.

Concluzie

Aloe vera reprezintă o soluție bună pentru ameliorarea oricăror afecțiuni ale pielii, având funcții calmante și de regenerare. Dacă suferiți de hemoroizi, vă recomandăm utilizarea acestei plante, însă alături de un regim alimentar adecvat pentru hemoroizi, o dietă fizică echilibrată și utilizarea tratamentelor topice încă de la primele semne ale hemoroizilor.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.