Afectiunile Ano-Rectale

Aloe vera pentru hemoroizi

Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale plantei de aloe vera, pot ajuta la calmarea inflamației hemoroizilor. Există anumite studii care au demonstrat unele beneficii pentru afecțiuni inflamatorii ale pielii.

Gelul de aloe vera, care se găsește în interiorul frunzelor, conține glicoproteine ​​si polizaharide, ce ajută la reducerea inflamației și a durerii, dar și la repararea pielii.

Acești compuși întăresc, de asemenea, sistemul imunitar, prin sporirea capacității organismului de a combate infecțiile din jurul anusului și rectului.

Latexul de aloe vera este pulpa care se găsește sub suprafața exterioară a frunzelor. Conține antrachinonice, care au proprietăți laxative puternice.

Beneficiile aloei vera

Aloe vera se bucură de numeroase beneficii în tratamentul hemoroizilor, motiv pentru care recomandăm utilizarea ei.

Însă este necesar să vă asigurați că produsele pe care le folosiți, fie sub formă de gel, creme, supozitoare, sunt concepute din ingrediente naturale, fără parabeni și alți compuși care vă pot provoca reacții adverse neplăcute.

 • Reduce constipația – Compusul cheie responsabil pentru acest efect se numește aloină sau barbaloină, care are efecte laxative bine stabilite (1).
 • Accelerează vindecarea rănilor – De exemplu, o revizuire a studiilor experimentale a constatat că aloe vera ar putea reduce timpul de vindecare al arsurilor cu aproximativ 9 zile în comparație cu medicamentele convenționale. (2).

 

Aloe vera pentru hemoroizi

Pentru a reduce simptomele hemoroizilor, puteți opta să consumați aloe vera pe cale orală, cât și sub formă de compresie.

 1. Aloe vera pe care orală – are proprietăți laxative. Majoritatea oamenilor care decid sa foloseasca aloe vera, o folosesc pentru înmuierea scaunului și pentru îmbunătățirea mișcărilor intestinale.
 2. Aloe vera pe post de compresie – Gelului pur de aloe vera conține proprietăți antibacteriene, care pot proteja rănile de infecții. Poate accelera procesul de vindecare a hemoroizilor care au sângerat. Diverse studii au constatat că aplicarea gelului de aloe vera la arsurile de gradul I și II, poate reduce timpul de vindecare.

 

CITESTE SI – Dezumflarea hemoroizilor 

Prevenție și ameliorare

Următoarele măsuri de prevenție trebuie luate pentru a scădea șansele apariției hemoroizilor și a fisurilor anale.

 • Consumați cât mai multa apă pentru a preveni deshidratarea organismului.
 • Evitați să stați pe scaun ore continue. Statul ore îndelungate pe o suprafață tare, pune stres asupra venelor din jurul zonei anale și pelviene. Acest lucru va duce la umflarea venelor din zona anală, și implicit, la hemoroizi.
 • Evitarea alimentelor bogate în amidon, produsele de panificație din făină albă, orezul alb, dar și alcoolul.

 

Concluzie

Aloe vera reprezintă o soluție bună pentru ameliorarea oricăror afecțiuni ale pielii, având funcții calmante și de regenerare. Dacă suferiți de hemoroizi, vă recomandăm utilizarea acestei plante, însă alături de cateva alimente pentru hemoroizi selectionate, o activitate fizică echilibrată și utilizarea tratamentelor topice încă de la primele semne ale hemoroizilor.


Surse:

 1. Salehi, Bahare et al. “Aloe Genus Plants: From Farm to Food Applications and Phytopharmacotherapy.” International journal of molecular sciences vol. 19,9 2843. 19 Sep. 2018, doi:10.3390/ijms19092843
 2. Hekmatpou, Davood et al. “The Effect of Aloe Vera Clinical Trials on Prevention and Healing of Skin Wound: A Systematic Review.” Iranian journal of medical sciences vol. 44,1 (2019): 1-9.
author photo

Alexandru Ionescu

3 thoughts on “Aloe vera pentru hemoroizi

 1. Buna ziua ,dispun de aloe vera în casa am am extras gelul din el și lam pus într-un borcan de sticla întrebarea mea e se poate aplica asa în mod natural pe hemoroizi externi? Sufar de 1 an am luat daflon de 500 mg,am folosit o mulțime de tipuri de creme din farmacie am fost și la consult am hemoroizi nivel 2,3 miau spus ca încă nu necesit intervenție, prima data criza mia trecut cu detralex 1000 si o crema procto… nu mai rețin, acum nu sunt tara și nu am posibilitatea sa folosesc acea crema,acum iau daflon de 500mg cite 2 de trei ori pe zi au trecut cele 4 zile ,urmează cite2 de doua ori pe zi,dar arsura anala nu cedează .Va rog ce îmi sugerați în legătură cu alea vera .va mulțumesc

 2. Bună ziua mă confrunt cu o durere în anus și în capul pieptului, intestinul parcă fierbe și la scaun mă ustura și ma doare (am de 2 ori pe zi am luat procombo și ceaiuri, băi…. Ce pot să mai fac.? Mulțumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?