Aloe vera pentru hemoroizi

Aloe vera pentru hemoroizi

Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale plantei de aloe vera, pot ajuta la calmarea inflamației hemoroizilor. Există anumite studii care au demonstrat unele beneficii pentru afecțiuni inflamatorii ale pielii.

Gelul de aloe vera, care se găsește în interiorul frunzelor, conține glicoproteine ​​si polizaharide, ce ajută la reducerea inflamației și a durerii, dar și la repararea pielii.

Acești compuși întăresc, de asemenea, sistemul imunitar, prin sporirea capacității organismului de a combate infecțiile din jurul anusului și rectului.

Latexul de aloe vera este pulpa care se găsește sub suprafața exterioară a frunzelor. Conține antrachinonice, care au proprietăți laxative puternice.

Beneficiile aloei vera

Aloe vera se bucură de numeroase beneficii în tratamentul hemoroizilor, motiv pentru care recomandăm utilizarea ei.

Însă este necesar să vă asigurați că produsele pe care le folosiți, fie sub formă de gel, creme, supozitoare, sunt concepute din ingrediente naturale, fără parabeni și alți compuși care vă pot provoca reacții adverse neplăcute.

  • Reduce constipația – Compusul cheie responsabil pentru acest efect se numește aloină sau barbaloină, care are efecte laxative bine stabilite (1).
  • Accelerează vindecarea rănilor – De exemplu, o revizuire a studiilor experimentale a constatat că aloe vera ar putea reduce timpul de vindecare al arsurilor cu aproximativ 9 zile în comparație cu medicamentele convenționale. (2).

Aloe vera pentru hemoroizi

Pentru a reduce simptomele hemoroizilor, puteți opta să consumați aloe vera pe cale orală, cât și sub formă de compresie.

  1. Aloe vera pe care orală – are proprietăți laxative. Majoritatea oamenilor care decid sa foloseasca aloe vera, o folosesc pentru înmuierea scaunului și pentru îmbunătățirea mișcărilor intestinale.
  2. Aloe vera pe post de compresie – Gelului pur de aloe vera conține proprietăți antibacteriene, care pot proteja rănile de infecții. Poate accelera procesul de vindecare a hemoroizilor care au sângerat. Diverse studii au constatat că aplicarea gelului de aloe vera la arsurile de gradul I și II, poate reduce timpul de vindecare.

Prevenție și ameliorare

Următoarele măsuri de prevenție trebuie luate pentru a scădea șansele apariției hemoroizilor și a fisurilor anale.

  • Consumați cât mai multa apă pentru a preveni deshidratarea organismului.
  • Evitați să stați pe scaun ore continue. Statul ore îndelungate pe o suprafață tare, pune stres asupra venelor din jurul zonei anale și pelviene. Acest lucru va duce la umflarea venelor din zona anală, și implicit, la hemoroizi.
  • Evitarea alimentelor bogate în amidon, produsele de panificație din făină albă, orezul alb, dar și alcoolul.

Concluzie

Aloe vera reprezintă o soluție bună pentru ameliorarea oricăror afecțiuni ale pielii, având funcții calmante și de regenerare. Dacă suferiți de hemoroizi, vă recomandăm utilizarea acestei plante, însă alături de un regim alimentar adecvat pentru hemoroizi, o dietă fizică echilibrată și utilizarea tratamentelor topice încă de la primele semne ale hemoroizilor.


Surse:

  1. Salehi, Bahare et al. “Aloe Genus Plants: From Farm to Food Applications and Phytopharmacotherapy.” International journal of molecular sciences vol. 19,9 2843. 19 Sep. 2018, doi:10.3390/ijms19092843
  2. Hekmatpou, Davood et al. “The Effect of Aloe Vera Clinical Trials on Prevention and Healing of Skin Wound: A Systematic Review.” Iranian journal of medical sciences vol. 44,1 (2019): 1-9.
Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Proctolog cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.