Retragerea hemoroizilor externi și riscurile la care vă supuneți dacă nu interveniți din timp asupra lor

Retragerea hemoroizilor externi și riscurile la care vă supuneți dacă nu interveniți din timp asupra lor

Introducere

Umflăturile din jurul anusului, cunoscute sub denumirea de hemoroizi externi, nu prezintă complicații majore și pot fi ușor tratați la domiciliu, daca se aplica un regim pentru retragerea hemoroizilor externi. Prezența hemoroizilor se face resimțită doar de o ușoară mâncărime în zona anală și de prezența disconfortului la defecare. În acest stadiu, hemoroizii externi se pot retrage, atunci când sunt luate măsuri adecvate din timp.

În cuprinsul articolului, vă prezentăm câteva modalități și prin care puteți ameliora simptomele provocate de hemoroizi și cum puteți obține retragerea acestora, fără intervenții chirurgicale.

Retragerea hemoroizilor externi

Retragerea hemoroizilor externi poate fi realizata la domiciliu atunci când pe lângă schimbarea stiluri alimentar și de viață, aplicați câteva tratamente, ce vor ameliora simptomele și favoriza retragerea hemoroizilor.

Unguente

Unguentele pentru hemoroizi reduc durerea, mâncărimea și disconfortul. Conțin taninuri și uleiuri speciale, ce pot ajuta la reducerea inflamațiilor. Aplicați pe zonele afectate de câteva ori pe zi, până observați îmbunătățiri.

Noi aici la Valado, am alcatuit un top al celor mai bune creme si unguente pentru hemoroizi, am filtrat toate piata de produse si v-a prezentam crema lor!

Ceai de mușețel

Uleiurile volatile din florile de mușețel au acțiune antiinflamatoare, antihemoroidale, antiseptice si emoliente. Substanțele active activează circulația sângelui la nivelul țesuturilor anusului, grăbind vindecarea.

Recomandăm băile cu ceai de mușețel. Preparați o infuzie din 6 lingurițe de flori de mușețel la 1 litru de apă fierbinte. Când apa ajunge la o temperatură suportabilă, stați în apă preț de 10-15 minute, de câteva ori pe zi.

Bicarbonatul pentru hemoroizi

Bicarbonatul de sodiu este un compus alcalin, ce neutralizează cantitățile excesive de acizi. Cu ajutorul bicarbonatului, substanțele toxice regăsite în vasele canalului anal sunt îndepărtate, eliminându-le prin tractul urinar, odată cu urina.

Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea simptomelor hemoroizilor, prin eliminarea toxinelor din organism. De cele mai multe, bicarbonatul de sodiu este utilizat pentru tratamentul extern, dar și utilizarea internă este destul de eficientă.

Pentru uz intern, preparați o băutură, din 220 ml de apă caldă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecați foarte bine, până la dizolvarea completă și consumați cu 20 de minute, înainte de fiecare masă.

Pentru uz extern, utilizați bicarbonatul în băile de șezut. În apa fierbinte 25 – 50 g bicarbonat de sodiu. Urmați procedura de câteva ori pe zi, până când observați îmbunătățiri.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un excelent remediu pentru favorizarea retragerii hemoroizilor. Recomandăm să îl folosiți datorită numeroaselor proprietăți antiinflamatoare, analgezice și beneficii antibacteriene. Ajută la reducerea disconfortului cauzate de hemoroizi și favorizează vindecarea lor mai repede.

Când experimentați simptome de constipație, vă sfătuim să folosiți uleiul de cocos intern, întrucât are efect laxativ.

Riscuri netratării hemoroizilor externi

Hemoroizii externi pot provoca tromboză (coagularea sângelui), care lasă loc durerii severe din strangularea hemoroidală. De asemenea pot aparea si sangerarile hemoroidale care trebuiesc tratate din timp deoarece in timp pot duce si la anemie.

Vindecare hemoroizi în 48 de ore

În stadiile incipiente, hemoroizii pot fi ținuți sub control și vindecați, urmărind o schemă de tratament, în 48 de ore, chiar la domiciliu. Mai multe informații despre vindecarea hemoroizilor în 48 de ore, găsiți aici

Când este cazul să vedeți medicul specialist?

De regulă, tratamentele efectuate la domiciliu, vă ajută să obțineți cu succes ameliorarea hemoroizilor externi. Dacă vă întrebați însă când este cazul să cereți ajutor unui doctor specializat pentru hemoroizi, vă sfătuim să faceți acest lucru de îndată ce își fac debutul sângerările rectale, când se schimbă obiceiurile intestinale și apar scurgeri mucoasă sau dificultăți în defecare, dar și când durerile devin cronice și nu cedează în urma analgezicelor.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.