Afectiunile Ano-Rectale

Alcoolul si Hemoroizi

Introducere

Mai mult de jumătate din populația lumii se confruntă cu hemoroizi. Dar este vreo legătură între apariția hemoroizilor și consumul de alcool? În mod cert nu. Cel puțin nu direct. Însă, trebuie să știți că alcoolul, consumat în mod regulat, poate avea efecte nocive asupra organismului, care, în timp, pot conduce la apariția hemoroizilor.

Berea conține alcool, compus care provoacă inflamație. De asemenea, alcoolul stimulează vasele de sânge, determinându-le să se dilate și să se umfle. Când se umflă, aceasta devin dureroase și sensibile. Acesta este un factor indirect al berii, asupra hemoroizilor.

Alcoolul pentru hemoroizi

Atunci când consumați alcoolul, tensiunea arterială crește. Anumite persoane pot experimenta senzații de rău sau înroșirea pielii. Tensiunea arterială crescută va pune stres asupra vaselor de sânge din întreg organismul, chiar și asupra venelor hemoroidale. Hemoroizii reprezintă în fapt, vene inflamate. Astfel, în acest mod, putem spune că există o relație între hemoroizi și consumul de bere.

De asemenea, alcoolul poate provoca probleme cu mișcările intestinale, fiind un cunoscut diuretic. Alcoolul provoacă senzația de deshidratare, iar deshidratarea favorizează apariția constipației.

Motive să nu consumați alcoolul

Consumul de alcool, afectează viețile a peste 6% din populație, la nivel global. Sănătatea vaselor de sânge, depinde de un flux puternic și sănătos de sânge. Efectele non-benefice ale alcoolul afectează creșterea presiunii arteriale, vasele de sânge, dar provoacă balonări și afectează digestia

Printre motivele pentru care nu recomandăm consumul de alcoolul, regăsim:

  • Berea este plină de calorii
  • Berea vă poate umfla
  • Alcoolul dăunează mucoasa stomacului
  • Alcoolul vă poate deshidrata

 

Prevenție și ameliorare

 

Concluzie

Consumul de bere nu este sănătos pentru organism. Deshidratează organismul și afectează direct mișcările intestinale, având efecte laxative. Atunci când este consumată des și în cantități mari, poate conduce la simptome grave la pacient.

Pacienților cu hemoroizi le recomandăm să evite pe cât posibil consumul de alcool.  Alcool nu doar afectează venele de sânge, dar crește riscul apariției cirozei hepatice, ciroză care prin natura simptomelor sale, poate conduce la dezvoltarea hemoroizilor.

author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?