Scapa de hemoroizi in 5 zile

Scapa de hemoroizi in 5 zile

Dacă suferiți de o boală hemoroidală și v-ați săturat să mergeți mereu la farmacie, în căutarea remediilor pentru hemoroizi, poate ar fi bine să încercați câteva remedii la domiciliu. Remediile naturale s-au dovedit a fi de mare ajutor în micșorarea lor, dar mai întâi, trebuie să vă asigurați că sunteți bine informați înainte de a începe să tratați hemoroizii neplăcuți acasă.

În acest scop, în cele ce urmează, Dr. Alexandru ne prezintă câteva metode de tratament și prevenire a hemoroizilor, chiar în confortul propriei case.

Cum puteți scăpa de hemoroizi în 5 zile?

Pentru ameliorarea rapidă a hemoroizilor dureroși și mâncărimi, cremele pentru hemoroizi fără prescripție medicală, supozitoare ce conțin hamamelis, cremele topice cu analgezice, însoțite de ceaiuri, băi de șezut și uleiuri, pot fi de mare ajutor în tratarea hemoroizilor în doar 5 zile. Adoptați o dietă sănătoasă, pentru a preveni constipația sau diareea acută.

Cremă și supozitoare

O serie de creme, unguente și supozitoare naturiste, care conțin hamamelis, vă vor ajuta la ameliorarea durerilor, umflăturilor și mâncărimilor provocate de hemoroizi. Dr. Alexandrul recomandă utilizarea lor timp de 5 zile, pentru atingerea efectelor scontate. În situațiile în care simptomele nu se ameliorează, recomandăm să consultați medicul specialist, pentru găsirea celor mai bune soluții.

Recomandăm ca acele creme și supozitoare care conțin hidrocortizon, să nu fie folosite mai multe de 5-7 zile. Acestea pot cauza slăbirea și subțirea pielii, precum și erupții cutanate și arsuri ale pielii, atunci când sunt folosite pe termen lung.

Ceaiuri

HemoCeaiurile au proprietăți astringente, ideale pentru reducerea hemoroizilor inflamați și a disconfortului provocat de aceștia. Ceaiurile pot fi folosite atât intern, cât și extern. Preparați o infuzie tare de ceai și consumați-o de trei ori pe zi, cu 20 de minute înaintea meselor principale. Atunci când decideți să le utilizați extern, le puteți amesteca cu apă călduță, pentru băi de șezut.

Hemoroizii externi pot fi calmați prin aplicarea unui plic de ceai cald și umed, pe zonele afectate. Acidul tanic din ceai va ajuta la reducerea umflăturii, ameliorarea durerii și la coagularea sângelui pentru a opri sângerarea, în cazul hemoroizilor cu sângerări.

Băile de șezut

Băile de șezut sunt recomandate de toți specialiștii în domeniu și de Dr. Alexandru. Dacă suferiți de boli hemoroidale dureroase, recomandăm să stați în apă caldă, 15-20 de minute, de câteva ori pe zi. Băile de șezut ajută la ameliorarea iritațiilor și a mâncărimii, precum și la spasmul mușchilor sfincterului anal.

Puteți achiziționa un lighean special pentru băi de șezut, pentru a profita de o modalitate convenabilă prin care să aveți o poziție adecvată.

Dietă variată și sănătoasă

Hemoroizii pot fi ușor menținuți într-un stadiu latent și grăbi vindecarea lor, atunci când adoptați o dietă alimentară sănătoasă. Vă sfătuim să consumați cât mai multe fibre și lichide, pentru a avea un scaun ușor de eliminat. Astfel, venele hemoroidale nu vor avea de suferit, iar simptomele vor dispărea.

Adăugarea în dieta zilnică de fasole, broccoli, cerealele integrale, fructele proaspete, nuci, va sprijini digestia și tranzitul intestinal.

Suplimentele cu fibre special concepute de noi, vă vor ajuta la creșterea aportului de fibre și la înmuierea scaunelor. Le puteți administra atunci când mișcările intestinale sunt intense și experimentați simptome de constipație.

Uleiuri

Hemoroizii sunt cauzați de umflarea vaselor de sânge. Uleiurile esențiale dispune de proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la tratarea acestora. Evitați să le aplicați direct pe piele, fiindcă pot irita zonele afectate. Le puteți folosi în combinații cu ulei de măsline sau picurate pe o compresă și apoi aplicate pe zona afectată.

Atenție! Uleiurile esențiale nu trebuie luate intern, fiindcă vă pot distruge flora intestinală și cauza probleme de sănătate.

Deoarece constipația sau încordarea în timpul mișcărilor intestinale este o cauză comună a hemoroizilor, uleiul de cocos poate ajuta la tratarea și prevenirea acestora, grație efectului laxativ.

Cum să preveniți apariția hemoroizilor pe viitor?

Stilul de viață și adoptarea unui regim alimentar sănătos, reprezintă cea mai bună modalitate de a preveni hemoroizii. Menținerea activității fizice și o dietă nutritivă, bogată în fibre, ajută la menținerea regulată a mișcărilor intestinale.

Evitați sedentarismul, mergeți la toaletă ori de câte ori simțiți nevoia și nu forțați eliminarea scaunului.

Nu vă forțați la defecare

Eforturi dese, repetate și forțate, depuse în momentul defecației, pot provoca modificări în structura pereților venoși, regăsiți în zona rectului. Când simțiți nevoia să mergeți la toaletă, lăsați procesul să decurgă normal și nu forțați eliminarea scaunului.

Atunci când aveți probleme la defecare, evitați forțarea eliminării scaunului. Ridicați-vă de pe vasul de toaletă și faceți câteva mișcări, de tipul genuflexiunilor, pentru a stimula peristaltismul.

Nu amânați să mergeți la toaletă atunci când simțiți nevoia

Un alt factor ce ajută la prevenirea apariției hemoroizilor, constă în mersul la toaletă, ori de câte ori aveți nevoie. Nu așteptați să terminați ce aveți de făcut sau un timp mai bun. Nevoile fiziologice de tipul defecărilor, necesită golire imediată. Astfel riscați întoarcerea scaunului și un efort mai mare data viitoare când veți merge la toaletă.

Reduceți consumul de alcool și țigări

Deși nu există o relație directă între consumul de alcool și țigări și hemoroizi, s-a constatat existența uneia indirecte, incontestabilă. Consumul excesiv de alcool crește tensiunea arterială, punând stres asupra venelor și a întregului sistemului circulator. Pe termen lung, acest lucru poate cauza creșteri de tensiune și probleme mai grave.

Faceți sport

Exercițiile fizice ușoare pot ajuta la mișcările regulate ale intestinului și menține presiunea asupra hemoroizilor. O plimbare în ritm alert, câteva exerciții de stretching, yoga, înot, pot fi de folos în prevenirea hemoroizilor în viitor.

Concluzie

Boala hemoroidală este într-adevăr o afecțiune neplăcută și dureroasă. Informațiile prezentate vă vor ajuta să ameliorați și să scăpați de hemoroizi, în confortul propriei case, în doar 5 zile, fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale.

Atunci când vă confruntați cu simptome mai grave, precum sângerări și dureri cronice, poate fi semnul unor probleme mai greve. Vă sfătuim să luați legătura de urgență cu medicul specialist, pentru a lua măsurile care se dispun din timp.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.