Oprirea sangerarii hemoroizilor

Oprirea sangerarii hemoroizilor

Introducere

Uneori, când hemoroizii externi sau hemoroizii interni se inflamează, sângele circulă întrerupt și începe să se acumuleze în grupurile de vene. În această situație, în interiorul vaselor hemoroidale, se poate forma un cheag de sânge. În termeni medical, acest cheag de sânge este cunoscut sub numele de tromb și poartă denumirea hemoroid trombozat. Dincolo de disconfortul tipic care vine la pachet inflamația, hemoroizii trombozați provoacă dureri severe și chiar sângerări.

Dacă vă aflați într-o astfel de situație, vă invităm că citiți în articol, recomandările Dr. Alexandru, cu privire la oprirea sangerarii hemoroizilor.

Oprirea Sângerarii Hemoroizilor

Chiar dacă hemoroizii interni, externi și trombozați sunt diferiți, una dintre caracteristicile comune ca și simptom, este sângerarea. Aceasta poate fi provocată de mai multe cauze, însă principalul fenomen care o determină, este încordarea din timpul mișcărilor intestinale. Totuși, și constipația este un factor determinant în sângerarea hemoroizilor.

Daca aveti hemoroizi care sangereaza atunci trebuie sa incepeti extrem de repede o schema de tratament pentru hemoroizi deoarce in timp poate duce la probleme mult mai serioase.

Utilizarea unguentelor, supozitoarelor, efectuarea băilor de șezut, șervețele umede speciale, alături de un regim alimentar și de viață sănătos, vă pot ajuta să remediați cauzele apariției hemoroizilor și tratarea sângerărilor, atunci când apar.

Utilizați unguente și supozitoare

Unguentele și supozitoarele cu efect antibacterian și antiinflamator, pot fi de ajutor în oprirea sângerării hemoroizilor, datorită proprietăților cicatrizante și de stimulare a țesuturilor celulare. Reprezintă un tratament noninvaziv și nedureros atât pentru vindecarea hemoroizilor, cât și pentru prevenirea acestora.

Recomandăm folosirea produselor noastre HemoLift, întrucât sunt special concepute sa favorizează vindecarea fisurilor, ameliorează durerile și ajută la restabilirea mucoasei anale, permițându-i funcționarea normală.

Exista si ceaiuri ce opresc sangerarea hemoroizilor pe site-ul nostru, deoarece este un produs extrem de cautat si care funtioneaza foarte bine.

Băi de șezut

Înainte de aplicarea oricăror creme sau unguente pentru hemoroizi, este necesar să faceți băi de șezut, pentru ameliorarea simptomelor și igienizarea zonei afectate. Băile de șezut cu ceai de coada șoricelului, pelin, scumpie sau mușețel, de câteva ori pe zi, timp de 15-20 de minute, pot fi de ajuns pentru tratarea hemoroizilor.

Folosiți șervețele umede

Când mergeți la toaletă, evitați folosirea hârtiei igienice uscate, aspre. Poate zgâria suprafața venelor inflamate și deja sângerânde, și traumatiza hemoroizii. Folosiți în schimb șervețele umede, fără alcool, pentru a evita iritațiile. Acestea au un rol calmant, reparator, hidratant si antiinflamator, ajutând la reducerea inflamațiilor locale.

Utilizați comprese cu gheață

Un alt remediu pe care îl puteți încerca la domiciliu pentru oprirea hemoroizilor ce sângerează, constă în utilizarea compreselor cu gheață, folosite direct pe zona afectată. Gheața contribuie la îngustarea venelor de sânge, pentru a reduce permeabilitatea pereților acestora și a stopa sângerarea. Acest remediu poate fi folosit câteva minute, în cazul hemoroizilor externi.

Cum puteți menține hemoroizii sub control?

Există câțiva pași simpli de urmat pentru a menține hemoroizii sub control și a evita apariția simptomelor neplăcute. În primul rând trebuie să vă păstrați organismul hidratat, să consumați suficiente fibre zilnic, pentru a evita constipația și să vă schimbați stilul de viață sedentar, cu unul activ.

Rămâneți hidratați

Hidratarea este extrem de importantă pentru întregul organism, nu doar pentru prevenirea apariției hemoroizilor. Lipsa consumului de lichide favorizează deshidratarea și implicit încetinirea tranzitului intestinal și constipația. Pentru a evita acest lucru, consumați minim doi litri de lichide, în fiecare zi.

Consumați fibre

Fibrele alimentare reprezintă carbohidrații responsabili pentru funcționarea corectă a tranzitului intestinal. Acestea pot fi găsit în fructe, legume, nuci și cereale. Pentru un adult mediu, recomandăm consumul a 25 de grame de fibre zilnic, în cazul femeilor, și 35 de grame în cazul barbatilor.

Evitați constipația

Constipația este principala cauză ce determină formarea hemoroizilor. Atunci când aceștia sângerează, evitați pe cât posibil constipația. Consumând cât mai multe fibre și menținând corpul hidratat, veți reuși să evitați și constipația.

Adoptați o rutină de activitate zilnică

Mențineți un organism sănătos și adoptați o rutină de exerctiții zilnică. Puteți începe cu mersul pe jos în ritm ușor alert pentru început. Apoi continuați cu exerciții ușoare, care vor reuși să stimuleze tranzitul intestinal. Astfel, veți evita apariția constipației, veți fi într-o formă fizică uimitoare, iar organismul vă va răsplăti prin vivacitate zilnică.

Tratament medical pentru tratarea hemoroizilor care sângerează

Tratamentul medical pentru hemoroizi externi care sangereaza constă într-o serie de produceri medicale, efectual în cabinetele de specialitate. Exista si proceduri chirurgicale pentru hemoroizi interni care sangereaza.

Ligarea cu bandă pentru hemoroizi reprezintă cel mai eficient tratament pentru hemoroizi. Această procedură implică plasarea unei mici benzi elastice în jurul bazei hemoroidului umflat. În acest fel, alimentarea cu sânge a acestuia va fi întreruptă, iar în aproximativ o săptămână, hemoroidul ofilit va cădea.

Scleroterapia implică o soluție medicamentoasă injectată direct în țesutul hemoroidal. Soluția injectată determină prăbușirea pereților venelor și micșorarea hemoroidului. În aproximativ 10 zile, hemoroidul micșorat va cădea.

Terapia de coagulare se folosește în cazul hemoroizilor interni și implică utilizarea luminii infraroșii. Căldura laserului determină formarea unui țesut cicatricial, care va distruge hemoroizii.

Electrocoagularea este similară cu terapia de coagulare, determinând întreruperea de sânge prin transmiterea unui curent electric în vena hemoroidală umflată. Astfel hemoroizii nu vor mai fi alimentați și vor cădea.

Atunci când metodele prezentate nu sunt de folos, medicul specialist poate apela la intervenții chirurgicale. O astfel de procedură este hemoroidectomia și presupune îndepărtarea chirurgicală a hemoroizilor prolapsați. Hemoroidopexia, cunoscută și sub denumirea de capsare a hemoroizilor, implică utilizarea agrafelor chirurgicale pentru a readuce un hemoroid prolapsat în poziția sa normală în peretele canalului anal.

Concluzie

Hemoroizii sunt o afecțiune inconfortabilă, relativ ușoară, dar care uneori se pot transforma într-o boală dureroasă, care necesită tratament imediat. Atunci când remediile descrise mai sus nu funcționează, iar sângerarea nu dă semne de stopare, vă sfătuim să luați legătura cu medicul specialist. Uneori, intervenția medicală de specialitate poate fi singura cale pentru oprirea sângerării hemoroizilor.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.