Antiinflamatoare pentru hemoroizi

Antiinflamatoare pentru hemoroizi

Introducere

Printre cele mai bune opțiuni de tratament pentru hemoroizi fără prescripție medicală, regăsim antiinflamatoarele.

Acestea conțin ingrediente active, ce pot oferi o ameliorare rapidă a hemoroizilor. De regulă, se regăsesc, sub formă de pastile, însă și cremele, unguentele, supozitoarele, pot conține substanțe antiinflamatoare.

Deși acestea pot oferi ameliorarea simptomelor imediat, insa te ajuta sa scapi de hemoroizi?

Din pacate nu, ele ofera doar o ameliorarea temporara.

Cele mai bune antiinflamatoare pentru hemoroizi

Unele dintre cele mai bune medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru hemoroizi, sunt aspirina, ibuprofenul sau naproxenul.

Acestea au rolul de a reduce inflamațiile, pentru ameliorarea durerilor venelor hemoroidale.

Atenție însă! Atunci când suferiți de hemoroizi care sângerează, evidați administrarea oricăror medicamente antiinflamatoare. Acestea pot cauza sângerări mai grave și ale complicații.

Antiinflamatoare recomandate:

Aspirina

Aspirina este un analgezic și antiinflamator popular, ingredientul său activ fiind acidul acetilsalicilic. Acidul acetilsalicilic funcționează similar cu ibuprofenul. Totuși, recomandăm administrarea cu prudență, chiar deloc, a aspirinei, la persoanele alergice la salicilați.

Ibuprofen

Ibuprofenul este unul dintre cele mai frecvent prescrise medicamente pentru tratarea bolii hemoroidale. Ibuprofenul funcționează ca un blocand al prostaglandinelor. Prostaglandinele sunt substanțe chimice, produse de organism atunci când corpul suferă de anumite afecțiuni, precum hemoroizii.

Naproxen

Naproxenul este un cunoscut medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Acestea acționează prin blocarea producției de către organism a substanțelor naturale care provoacă inflamație, precum histamina.

CITESTE SIPastile pentru hemoroizi externi

Sfaturi pentru calmarea durerii

Adesea, hemoroizii se îmbunătățesc fără intervenții chirurgicale sau proceduri medicale pe care medicul le poate efectua în ambulator. Pe lângă medicamentele antiinflamatoare, recomandăm următoarele sfaturi:

  • Leacuri băbești pentru hemoroizi – aceste vechi retete au pus bazele medicinei alternative inca de pe vremuri, ele merita incercate chiar daca rezultatele nu sunt mereu garantate.
  • Evitati fortarea la defalcare – Fortarea și exercitarea unei presiuni mai mari asupra venelor din rect este una dintre cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor durerosi.
  • Comprese cu gheata – O compresă cu gheata reduce fluxul de sânge către zona aplicată. Puteți observa că ameliorează durerea prin amorțirea zonei afectate.

CITESTE SIBicarbonatul este bun pentru hemoroizi?

Concluzie

Antiinflamatoarele vă pot ajuta cu simptomele hemoroizilor. De asemenea, puteți alege dintr-o varietate de creme, unguente, supozitoare și ceaiuri fără prescripție medicală, precum cele special concepute de echipa Valado.

Acestea conțin ingrediente naturale, din plante ecologice și culturi certificate. Sunt de mare ajutor pentru ameliorarea disconfortului general creat de hemoroizi, fisurilor anale, precum și pentru eliminarea constipației.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Proctolog cu peste 30 de ani de experienta in domeniu. RoMedic , DoctorBun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *