Afectiunile Ano-Rectale

Remedii Naturiste hemoroizi

Introducere

Mâncărimi, dureri, arsuri, mișcări intestinale incomplete și sângerări rectale. Acestea sunt printre cele mai frecvente simptome ale hemoroizilor. Boala hemoroidală afectează persoanele de toate vârstele, cu precădere pe cei care au un stil de viață sedentar.

Atunci când întâmpinați astfel de afecțiuni, recomandăm să începeți tratamentul pentru hemoroizi la timp, pentru că în acest fel, veți avea mai multe șanse de vindecare, fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale.

Remedii naturiste hemoroizi

Cremele, unguentele, supozitoarele, fără prescripție medicală, sunt concepute pentru a trata hemoroizii. Acestea conțin ingrediente precum hamamelis sau extracte naturale din plante, ce au rol antiinflamator, antimicrobian, antiviral, antispasmodic sau antioxidant. Alături de laxative și suplimente de fibre, vor ajuta la vindecarea hemoroizilor, fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale.

Foi de dafin

Frunzele de dafin au fost folosite în mod tradițional pentru a trata diverse afecțiuni, inclusiv diaree, constipație, indigestie, dureri de stomac, febră, răceală, gripă si hemoroizi. Aceste utilizări medicinale se datorează conținutului bogat de antioxidanți, flavonoide, vitamine A, C, E și K și minerale precum fier, calciu, zinc, cupru, mangan și seleniu.

Cum se administrează foile de dafin intern?

  • Fierbeți foile de dafin și 300 ml apă;
  • Lăsați la răcit și consumați amestecul de trei ori pe zi timp de câteva săptămâni;
  • Consumați amestecul cu cel puțin 30 de minute înainte de micul dejun, prânz și cină.

 

Cartof Ras

Tratarea hemoroizilor cu ajutorul cartofului ras se bazează pe proprietatea astringentă a acestuia, despre care se crede că poate ajuta la ameliorarea durerii și a senzației de mâncărime.

Nu există însă nicio dovadă medicală asupra acțiunii eficiente a unei astfel de proceduri pentru ameliorarea disconfortului creat de hemoroizi. În afară de senzația de rece, ce poate ajuta într-adevăr la ameliorarea inflamațiilor.

Cu toate acestea, dacă sunteți tentați să încercați un asemenea remediu, vă enumerăm pașii pe care trebuie să îi urmați:

  1. Radeți cartoful și puneți-l în congelator timp de câteva ore.
  2. Pune-ți apoi cartoful ras într-o compresă sterilă și poziționați-l pe zona afectată a anusului, timp de câteva minute.
  3. Repetați procesul timp de 5 zile.

 

Mierea

Unele persoane care se confrunta cu hemoroizii s-au îndreptat către miere, considerând că prin utilizarea sa vor scăpa de aceasta afecţiune.

Deşi există studii ştiinţifice prin care s-a dorit să se arate beneficiile mierii în cazurile de boală hemoroidală, acestea nu au putut să demonstreze că prin utilizarea sa afecţiunea dispare, ci doar că poate să contribuie la reducerea unor simptome asociate.

În plus, este important să se aibă în vedere că studiile prin care s-a urmărit să se demonstreze beneficiile mierii asupra hemoroizilor sunt limitate ca număr și că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma cât de eficientă poate fi cu adevărat în astfel de cazuri.

Alternativa pentru miere

În majoritate, cei care se confruntă cu hemoroizii îşi doresc să se vindece şi nu doar să reducă simptome care însoţesc boala.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, au nevoie de o schemă de tratament hemoroizi, care să funcţioneze cu adevărat. Din fericire, acest scop poate fi atins!

Usturoiul

Se crede că usturoiul este un aliment benefic pentru sănătatea noastră, nu doar pentru gustul excepțional pe care îl oferă preparatelor. Dispune de proprietăți antioxidante și puternice, ce vindecă anumite afecțiuni, într-un mod natural şi eficient. Beneficiile usturoiului sunt dovedite prin intermediul diverselor studii, însă acestea depind în mare măsură de stilul alimentar în general și de gradul afecțiunilor medicale

Cum se administrează usturoiul pe post de compresă?

  • Curățați și zdrobiți 3-4 căței de usturoi;
  • Fierbeți paste în 200 ml de apă, timp de 10-15 minute;
  • Strecurați apa și lăsați la răcit complet;
  • Înmuiați compresele de tifon în apa răcită și aplicați pe zonele afectate.

 

Concluzie

Pentru ameliorarea și tratate hemoroizilor, remediile naturiste pot fi de un real ajutor. De cele mai multe ori, reușesc să elimine total hemoroidul, atunci când respectați o schemă de tratament zilnică. Tratați simptomele încă de la început, pentru a preveni pe termen lung agravarea hemoroizilor.

author photo

Alexandru Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat WhatsApp
Buna ziua 👋
Cu ce informatii te putem ajuta?