Leacuri Babesti Pentru Tratarea Hemoroizilor Interni & Externi

Leacuri Babesti Pentru Tratarea Hemoroizilor Interni & Externi

Pentru tratarea hemoroizilor există mai multe creme și unguente special concepute, însă foarte multă lume preferă să apeleze la anumite leacuri bătrânești, leacuri care s-au dovedit de-a lungul timpului a avea rezultate foarte bune pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor.

În continuare veți putea afla care sunt leacuri bătrânești pe care Dr. Alexandru le recomandă și cum să le puneți în practică, pentru rezultate optime.

Ceaiuri

Puteți preveni din timp și ameliora disconfortul provocat de hemoroizi, cu ajutorul ceaiurilor pentru hemoroizi. Indiferent că veți opta pentru băi de șezut sau comprese locale, ceaiurile vor stimula circulația sangvină din zonă, reduce inflamația și iritațiile provocate de umflarea venelor hemoroidale.

Ceai de mușețel pentru hemoroizi

Ceaiul de mușețel este antiseptic şi antiinflamator, fiind ideal pentru tratarea hemoroizilor. Recomandăm folosirea lui atât intern, pentru că favorizează eliminarea cu ușurință a scaunului, cât şi extern, prin băi și aplicarea de comprese locale.

În ceea ce privește tratamentul intern, vă sfătuim să preparați o infuzie dintr-o linguriță de flori de mușețel, la 200 ml de apă clocotită. Consumați câte două-trei căni pe zi, după mesele principale. Pentru infuzii și comprese locale, folosiți două linguri de mușețel, la o cană de apă.

Ceai de pelin pentru hemoroizi

Ceaiul de pelin este foarte sănătos și poate ajuta cu succes la tratarea hemoroizilor. Preparați o infuzie din trei linguri de ceai de pelin la un litru de apă și apoi faceți spălături locale. Repetați procedura zilnic, timp de cel puțin 7 zile, pentru obținerea efectelor dorite.

Băile de șezut

O baie de șezut cu apă caldă, ceai sau ambele combinate, pot ajuta hemoroizii încă din primele zile de manifestare. Vă recomandăm 3-5 băi pe zi, cu o durată de 15-30 de minute. Băile de șezut relaxează și calmează mușchii și ajută la reducerea disconfortului creat de hemoroizi.

Băi de șezut cu bicarbonat pentru hemoroizi

Băile de șezut cu bicarbonat nu sunt recomandate doar în situația acută a hemoroizilor, ci încă de la primele semne. Bicarbonatul este o soluție alcalină și conține proprietăți decongestionate și antiseptice puternice. Într-un vas cu apă călduță, adăugați o jumătate de cană de bicarbonat și adoptați o poziție cu genunchii îndoiți, pentru a favoriza o expunere cât mai mare a zonei afectate, la apa cu bicarbonat.

Băi de șezut cu pelin pentru hemoroizi

Băile de șezut cu pelin sunt foarte eficiente pentru calmarea durerilor și disconfortului creat de hemoroizi. Efectele pelinului de calmare, alături de proprietățile sale astringente, constituie un remediu ideal. Amestecați două linguriţe de ceai de pelin uscat în trei litri de apă fierbinte. Baia de șezut trebuie să dureze aproximativ 20 de minute pentru ca efectele să fie resimțite si trebuie repetată la trei zile.

Alimentația

În medicina bunicilor noștri, remediile pentru hemoroizi ce au la bază alimente, sunt des întâlnite. Mierea și usturoiul sunt două elemente de bază în tratarea hemoroizilor, datorită proprietăților lor emoliente și antibacteriene. Totusi este extrem de important adaptarea unei diete speciale pentru hemoroizi.

Remedii cu miere pentru hemoroizi

Aplicată extern, mierea stimulează hidratarea venelor hemoroidale, curăță infecția, reduce durerea și inflamația și grăbește procesul de vindecare a țesuturilor. Preparați un amestec dintr-o lingură de miere de albine, 1 lingură ulei de floarea soarelui și o frunză de aloe vera. Așezați un vas pe foc și încălziți ingredientele, până la omogenizare completă. Cu alifia rezultată, puteți unge locul afectat, până când observați îmbunătățiri. Dacă vi se pare prea complicat, alegeți o HemoCremă pentru hemoroizi, pe bază de miere.

Remedii cu usturoi pentru hemoroizi

În ceea ce privește tratarea hemoroizilor cu usturoi, puteți pregăti un decoct din 10 căpățâni de usutori și un litru de apă. Fierbeți timp de 20 de minute și apoi lăsați-l la răcit. Îl puteți folosi pentru băi de șezut sau pentru aplicări locale. Compoziția naturală a usturoiului asigură accelerarea procesului de vindecare a hemoroizilor.

Creme pentru tratarea hemoroizilor

Efectul terapeutic rezultat în urma tratării hemoroizilor cu ajutorul unei crema pentru hemoroizi, apare aproape imediat și funcționează pentru o perioadă scurtă. Acestea ajută la eliminarea durerilor, mâncărimii, reducerea inflamațiilor, eliminarea congestiilor și vindecarea fisurilor anale.

Cremă de gălbenele pentru hemoroizi

Crema de gălbenele este un remediu excelent pentru tratarea hemoroizilor. Are efecte antibacteriene, antiseptice și cicatrizante și sunt utilizate în medicina naturistă, încă din timpuri străvechi. Aplicați local de câteva ori pe zi, după efectuarea în prealabil a toaletei de curățare.

Cremă de castane pentru hemoroizi

Crema de castane are efecte emoliente, antihemoroidale și ajută la simularea circulației sangvine. Beneficiază de proprietăți antiinflamatoare și se folosește pentru aplicări locale, de câteva ori pe zi. Oferă calmare imediată pentru ameliorarea disconfortului provocat de hemoroizi.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale dispun de caracteristici antibacteriene și antiinflamatoare, folosite pentru prevenirea infecției și ameliorarea simptomelor cauzate de hemoroizi.

Ulei de parafină pentru hemoroizi

Uleiul de parafină se folosește ca laxativ în constipația cronică, pentru a preveni înrăutățirea hemoroizilor. Funcționează ca și lubrifiant al colonului și agent de înmuiere a materiei fecale.

Ulei de ricin pentru hemoroizi

Uleiul de ricin poate fi folosit pentru tratarea hemoroizilor externi, prin aplicarea compreselor locale. Lăsați să acționeze 15 minute și apoi îndepărtați compresa. Are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, iar împreună cu o cură internă, vă ajută să scăpați de constipație și să ameliorați simptomele hemoroizilor.

Concluzie

Este important ca hemoroizii să fie tratați imediat ce îi observați, pentru a preveni înrăutățirea simptomelor în timp. Cu cât începeți mai repede un tratament pentru hemoroizi și vizitați un medic specialist, cu atât mai repede veți scăpa de aceste afecțiuni ce vă provoacă disconfort.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.