Hemoroizi care sangereaza: Tratament Rapid & Eficient

Hemoroizi care sangereaza: Tratament Rapid & Eficient

Hemoroizii care sângerează reprezintă o problemă comună la persoanele cu afecțiuni hemoroidale. Formați în urma presiunii exercitate în zona rectală, hemoroizii produc umflături și inflamații.

Sângerarea poate fi cauzată de ruperea vaselor de sânge din interiorul acestora sau de fisuri anale, iar în unele cazuri poate fi abundentă și dureroasă.

Sângerarea poate fi semnul unei afecțiuni mai grave și duce la complicații precum anemia, infecții, cheaguri de sânge sau pierderi masive de sânge.

Este important să se identifice cu exactitate cauza sângerărilor și să se ia măsuri pentru a opri pierderile de sânge și a evita pericolul dezvoltării unor complicații.

Cauze:

  • Constipația cronică – Efortul excesiv în timpul defecației exercită presiune în mod repetat asupra venelor rectale, care se deteriorează, își pierd elasticitatea, se inflamează și se rup, producând sângerări;
  • Supraponderalitatea și stilul de viață sedentar – Acestea sunt alte două cauze ale apariției bolii hemoroidale care sunt adesea asociate și care conduc la circulație periferică deficitară și la presiune constantă și crescută asupra zonei ano-rectale;
  • Sarcina și nașterea – Creșterea uterului în dimensiuni poate comprima venele, la care se adaugă creșterea în greutate a femeii și momentul nașterii, în care efortul expulziei poate provoca leziuni ale vaselor de sânge din zona perineului.
  • Alimentația nepotrivită – O dietă săracă în fibre și deshidratarea sunt legate de apariția constipației pe termen lung, al cărui efect este și dezvoltarea hemoroizilor;
  • Tusea cronică și efortul fizic excesiv – Provoacă presiune excesivă asupra venelor rectale și pot determina sângerarea hemoroidală la persoanele care suferă de aceste leziuni;
  • Îmbătrânirea și slăbirea țesuturilor – Este o cauză a pierderii elasticității venelor rectale, care ar putea duce în cele din urmă la hemoroizi și sângerări în zona anală.

Riscuri:

  • Pierderea de sânge – Cauzează dezechilibre grave în compoziția sângelui și afecțiunea numită anemie, care afectează funcțiile de bază ale organismului.
  • Infecții – Sângerarea presupune o leziune deschisă, iar pătrunderea microbilor în rană în zona ano-rectală se poate produce ușor, din păcate, lăsând loc infecțiilor.
  • Cheaguri de sânge – Uneori sângele se poate acumula în interiorul hemoroizilor, producând cheaguri, inflamații de dimensiuni mari și blocaje circulatorii pentru care se poate impune intervenția chirurgicală.
  • Pierderi masive de sânge –  Hemoragiile masive pot pune în pericol viața persoanelor care suferă de hemoroizi.

Tratament hemoroizi care sângerează

Tratamentul pentru hemoroizii care sângerează poate consta în schimbarea dietei, îmbunătățirea igienei locale și utilizarea unor tratamente să ducă la ameliorarea simptomelor.

De asemenea, se pot lua în calcul anumite remedii naturale care pot fi utilizate pentru a trata hemoroizii care sângerează.

Acestea includ utilizarea de ingrediente din plante, coada șoricelului, mușețel, gălbenele sau păpădie, sub formă de ceaiuri, creme sau unguente.

Util de cunoscut în legătură cu produsele pentru hemoroizi!

  • Cremă pentru hemoroizi care sângerează – O cremă eficientă în tratarea hemoroizilor care sângerează trebuie să conțină plante precum galbenelele (1) și acidul hialuronic (2). Aceste ingrediente au proprietăți antiinflamatorii și pot opri sângerarea.
  • Ceaiuri care opresc sângerarea hemoroizilor – Mușețelul și sunătoarea sunt plante cu proprietăți antiinflamatorii și antiseptice. Aceste plante pot fi folosite pentru a prepara ceaiuri care pot opri sângerarea hemoroizilor.
  • Pastile pentru hemoroizi care sangereaza – Diosmina si Hesperidina sunt compuși flavonoizi venotonici și vasoprotectori care pot ajuta la oprirea sangerarii hemoroizilor (3). Aceste doua ingrediente lucreaza sinergic.
  • Supozitoare pentru hemoroizi care sângerează – Supozitoarele se folosesc adesea în tratamentul hemoroizilor interni, însă nu sunt recomandate în cazuri de sângerare, întrucât substanțele din compoziție intră astfel direct în sânge, acțiunea lor fiind optimă pentru reducerea locală a inflamației.

Produse recomandate

Hemolift este un pachet de produse naturale care conține plante precum coada șoricelului, acid hialuronic, gălbenele, mușețel și sunătoare.

Acest pachet conține un supliment alimentar sub formă de comprimate cu administrare orală, un ceai cu rol în ameliorarea simptomelor de inflamație, durere și sângerare și o cremă cu aplicare locală.

Intrebari Frecvente

Hemoroizii care sângerează sunt o problemă mare?

Da, hemoroizii care sângerează pot fi semnul unei afecțiuni mai grave, putând ascunde complicații precum anemie, infecții, acumularea de cheaguri de sânge, și trebuie tratați în consecință, determinând în primul rând cauza sângerării și aplicând tratamentul adecvat.

Cât durează sângerarea la hemoroizi?

Durata sângerării poate varia în funcție de gravitatea hemoroizilor și de cauza sângerării. Sângerarea poate fi ocazională și poate dura câteva zile, în momentul defecației, sau poate fi o problemă permanentă a persoanelor care suferă de hemoroizi, în acest ultim caz ducând cel mai adesea la complicații.

Concluzie

Hemoroizii care sângerează sunt o afecțiune comună și extrem de problematică. Este important să se ia măsuri pentru a opri sângerarea și pentru a trata cauza hemoroizilor. Tratamentele naturale, precum cele care conțin plante precum coada șoricelului, acid hialuronic, extract de mușețel și păpădie contribuie la ameliorarea simptomelor, la reducerea inflamației locale, a disconfortului și durerilor și la oprirea sângerărilor.


  1. Preethi, Korengath C, and Ramadasan Kuttan. “Wound healing activity of flower extract of Calendula officinalis.” Journal of basic and clinical physiology and pharmacology vol. 20,1 (2009): 73-9. doi:10.1515/jbcpp.2009.20.1.73
  2. Lee, Jin Wook, and Hyung Hun Kim. “Hyaluronic acid solution injection for upper and lower gastrointestinal bleeding after failed conventional endoscopic therapy.” Digestive endoscopy : official journal of the Japan Gastroenterological Endoscopy Society vol. 26,2 (2014): 285-90. doi:10.1111/den.12131
  3. Khubchandani, I T. “Randomized clinical trial of micronized flavonoids in the early control of bleeding from acute internal haemorrhoids.” Techniques in coloproctology vol. 5,1 (2001): 57-8.
Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Proctolog cu peste 30 de ani de experienta in domeniu. RoMedic , DoctorBun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *