Usturoi pentru hemoroizi

Usturoi pentru hemoroizi

Tratarea hemoroizilor cu ajutorul usturoiului

Se crede că usturoiul este un aliment benefic pentru sănătatea noastră, nu doar pentru gustul excepțional pe care îl oferă preparatelor. Dispune de proprietăți antioxidante și puternice, ce vindecă anumite afecțiuni, într-un mod natural şi eficient.

Beneficiile usturoiului sunt dovedite prin intermediul diverselor studii, însă acestea depind în mare măsură de stilul alimentar în general și de gradul afecțiunilor medicale. În cele ce urmează, vom prezenta beneficiile usturoiului pentru diverse afecțiuni, precum și recomandările noastre, atunci când intenționați să utilizați usturoiul pentru tratamentul hemoroizilor, cu toate că nu există studii clare în acest sens.

Usturoiul este bun, dar veți avea nevoie și de consumul altor alimente

Usturoiul are efecte benefice asupra sănătății și imunității organismului, pentru fiecare dintre noi. Atunci când intenționați să urmați un plan de tratament ce include usturoi, anunțați-vă medicul, mai ales dacă suferiți de anumite afecțiuni medicale, pentru care urmați un tratament medicamentos prescris.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

În ceea ce privește îmbunătățirea stilului de viață, prin adoptarea unui regim alimentar potrivit pentru hemoroizi, car să conțină usturoi și alte alimente asemănătoare, avem un plan foarte bine elaborat și gratuit, personalizat făcut în colaborare cu Dr.Urolog XYZ și Nutriționistul XZY. Realizarea planului durează doar câteva minute, fiind necesar să alegeți alimentele pe care doriți să le consumați, stilul de viață intreprins, vârsta și descrierea informațiilor referitoare la simptomele hemoroizilor resimțite.

Beneficiile usturoiului

Un cățel de usturoi ajută la condimentarea preparatelor alimentare. Uneori însă, calitățile acestuia merg dincolo de condimente. Usturoiul conține antioxidanți puternici, ce oferă beneficii importante pentru sănătate.

Proprietăți antiinflamatorii

Cercetările au arătat că uleiul de usturoi funcționează ca un antiinflamator (1). Antioxidanții puternici și compușii cu sulf, pot ajuta la reducerea inflamațiilor și protejarea celulelor împotriva îmbătrânirii sau a stresului oxidativ.

Curăță pielea

Proprietățile antibacteriene și antioxidanții usturoiului vă pot curata pielea prin uciderea bacteriilor care cauzează acnee. Un studiu arată că frecarea usturoiului crud peste coșuri le poate îndepărta (2).

Îmbunătățește digestia

Usturoiul poate ajuta de îmbunătățirea digestiei prin eliminarea toxinelor și curățarea și dezinfectarea intestinelor. Poate preveni constipația și gazele, ajutând la un tranzit intestinal normal.

Usturoi pentru hemoroizi

Usturoi administrat pe cale orală

Usturoiul administrat zilnic pe cale orală, ajută la dezinfectarea intestinelor, influenţând în același timp digestia şi eliminarea reziduurilor. Se crede că, usturoiul are rolul de a preveni constipația, gazele și balonarea. Totuși, nu există studii care să ateste că administrarea usturoiului ajută la tratarea bolilor hemoroidale.

Cum se administrează usturoiul pe cale orală?

 • Se curăță un cățel de usturoi și se taie felii subțiri;
 • Se pun într-o tigaie și se gătesc până devin ușor maronii;
 • Se consumă ca atare.

Usturoi pe post de compresă

Compresele cu usturoi se recomandă pentru combaterea inflamaţiei şi durerilor provocate de hemoroizi. Însă nu există suficiente studii care să ateste funcționalitatea compreselor cu usturoi pentru combaterea hemoroizilor externi. În plus, compușii din usturoi pot cauza iritații și arsuri, înrăutățind hemoroizii.

Cum se administrează usturoiul pe post de compresă?

 • Curățați și zdrobiți 3-4 căței de usturoi;
 • Fierbeți paste în 200 ml de apă, timp de 10-15 minute;
 • Strecurați apa și lăsați la răcit complet;
 • Înmuiați compresele de tifon în apa răcită și aplicați pe zonele afectate.

Usturoi pe post de supozitor

Există numeroase indicații pe internet ce recomandă usturoiul pe post de supozitor, pentru ameliorarea simptomelor provocate de hemoroizi. Trebuie să știți însă că, nu există studii care să ateste acest lucru, și, în plus, inserat pe cale rectală, usturoiul poate cauza iritații și arsuri.

Totuși dacă doriți utilizarea usturoiului pe post de supozitor, trebuie urmați pașii descriși în cele ce urmează:

 • Separați un cățel de usturoi;
 • Îndepărtați cu mare atenție coaja și evitați înțeparea cățelului de usturoi;
 • Ungeți cățelul de usturoi cu vaselină cosmetică, ulei de măsline sau ulei de cocos și introduceți-l în rect seara, înainte de culcare;
 • Usturoiul se va elimina a doua zi, în timpul mișcării intestinale.

Prevenție și ameliorare

Boala hemoroidală poate fi prevenită și ameliorată la domiciliu, fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale din partea medicul specialist. Desigur, atunci când situația o impune, observați sângerări rectale care nu se opresc, mergeți imediat la cel mai apropiat serviciu medical de urgență, pentru tratament de specialitate.

Dr. Alexandru recomandă pentru prevenirea și ameliorarea simptomelor hemoroizilor la domiciliu, următoarea schemă de tratament:

 • Dietă alimentară bogată în fibre și un stil de viață activ;
 • Igienă locală după fiecare mișcare intestinală;
 • Unguente și supozitoare topice.

Concluzie

Usturoiul poate fi un remediu eficient pentru reducea mâncărimii și inflamațiilor legate de hemoroizi. Deși poate fi folosit pentru a ajuta la ameliorarea durerii și a mâncărimilor, nu ar trebui considerat un substitut pentru tratamentul medical.

Consultați medicul înainte de a utiliza usturoi pentru hemoroizi.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.