Ulei de sunătoare pentru hemoroizi

Ulei de sunătoare pentru hemoroizi

Introducere

Sunătoarea este o plantă al cărei ulei poate fi utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni. Poate ajuta tulburările de somn, depresia, oboseala, vindecarea rănilor, inflamațiile eczemele, dar și stresul oxidativ. Printre proprietățile sale de vindecare, regăsim și proprietatea de a gestiona simptomele hemoroizilor.

Beneficii ale uleiului de sunatoare

Sunătoarea poate stimula starea de spirit, ajutând simptomele cauzate de anxietate și depresie, datorită ingredientelor regăsite în plantă, și anume, hipericină și hiperforină. Cercetătorii cred că acestea pot crește substanțele chimice din creier, precum serotonina, ajutând depresia.

De asemenea, uleiul de sunătoare este bun și pentru piele. Folosit local, poate spori vindecarea rănilor și afecțiuni ale pielii, precum hemoroizii.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Modalități de utilizare

Sunătoarea este găsită în mai multe tipuri de preparate, în funcție de modul în care urmează să fie folosită. Există preparate, uleioase, uscate, lichide, sub formă de tincturi, capsule, uleiuri sau ceaiuri. Fiecare preparat are anumite proprietăți, tocmai de aceea, în funcție de afecțiuni, recomandăm să-l alegeți pe cel potrivit.

Intern

În ceea ce privește utilizarea internă a uleiul esențial de sunătoare, nu recomandăm acest lucru. Uleiul este extrem de concentrat și poate avea efecte secundare adverse grave. În schimb, pentru uz intern, puteți utiliza tinctura de sunătoare, pe care o puteți prepara acasă sau o puteți achiziționa din orice farmacie.

Cum să utilizați sunătoare intern?

  1. Puneți două linguri de flori de sunătoare, mărunțite în prealabil, în 100 de mililitri de alcool (de cel puțin 50 de grade).
  2. Lăsați la macerat pentru timp de două săptămâni.
  3. Apoi, diluați două lingurițe din tinctură cu o jumătate de pahar de apă și consumați.

De asemenea, ceaiul de sunătoare este un remediu excelent pentru a trata afecțiunile sistemului digestiv și tractului intestinal, printre care și constipația.

Extern

Uleiul de sunătoare se folosește local, pentru abordarea problemelor de la suprafața pielii. Astfel, în ceea ce privește tratarea hemoroizilor externi, poate ajuta la reducerea inflamațiilor și vindecarea rănilor create în urma hemoroizilor trombozați.

Cum să folosiți uleiul de sunătoare pentru hemoroizi?

  1. Efectuați o igienă locală.
  2. Amestecați câteva picături de ulei de sunătoare cu ulei de cocos și aplicați pe zona afectată.
  3. Masați până când toată compoziția intră bine în piele.
  4. De asemenea, puteți pune câteva picături de ulei de sunătoare în baia de șezut.

Efecte adverse și riscuri

Consumată intern, sunătoarea poate provoca efecte adverse, precum diaree, tulburări digestive, dureri de cap, oboseală, amețeli sau senzații de neliniște.

Atunci când este utilizat local, sunătoarea are de asemenea reacții adverse și poate provoca erupții cutanate, amețeli, frisoane, greață sau oboseală.

Concluzie

Câteva picături de ulei esențial de sunătoare poate ajuta la tratarea simptomelor dureroase ale hemoroizilor. Acest fapt se datorează flavonoidelor și compușilor de hipericină regăsiți în ulei, substanțe ce ajută la reducerea senzației de arsură și mâncărime, atenuând în același timp inflamația.

Sunătoarea este o plantă ce ajută tratarea unei game largi de afecțiuni medicale, în speță afecțiunile sistemului nervos, precum și pe cele ale sistemului digestiv.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.