Ulei de ricin pentru hemoroizi

Ulei de ricin pentru hemoroizi

Introducere

Uleiul de ricin este derivat din semințele plantei de ricin. Este bogat în acid ricinoleic, care este un agent antiinflamator natural. Este utilizat atât în rețete culinare, cât și în produse de îngrijire a pielii sau medicamente. Uleiul de ricin ajută în tratarea diverselor afecțiuni, precum constipația, piele uscată și deteriorată.

Beneficii ale uleiului de ricin

Uleiul de ricin are numeroase proprietăți analgezice și antiinflamatorii, oferind o mulțime de beneficii întregului organism. Pentru a controla inflamație și durerilor, poate fi aplicat local pe zonele afectate.

Laxativ puternic

Datorită proprietăților sale laxative, uleiul de ricin poate fi utilizat pentru ameliorarea constipației. De exemplu, un studiu din 2011 a constatat că, atunci când adulții în vârstă au luat ulei de ricin, aceștia au experimentat scăderea simptomelor de constipație, inclusiv mai puține eforturi în timpul mișcărilor intestinale și sentimente mai scăzute raportate de mișcări intestinale incomplete (1).

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Promovează vindecare rănilor

Uleiul de ricin este un hidratant natural bogat în acid ricinoleic. Acidul ricinoleic este un adid gras monosaturat, ce acționează ca un umectant, reținând umitidatea în celulele pielii și favorizând hidratarea acestora. Aftfel, promovează vindecarea rănilor, prin crearea unui mediu umed.

Modalități de utilizare

Există diferite metode de utilizare a uleiului de ricin pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor. Printre cele recomandate, regăsim administrate uleiului de ricin intern, pentru stimularea digestiei, dar și extern, pentru favorizarea vindecării țesuturilor.

Intern

Uleiul de ricin este folosit intern ca laxativ. Organismul va putea absorbi uleiul de ricin administrat intern și poate avea un efect laxativ.

Cum să folosiți uleiul de ricin?

  1. Consumați o linguriță de ulei de ricin înainte de culcare pentru a favoriza înmuierea scaunelor.

Extern

Aplicat extern, uleiul de ricin poate ajuta la reducerea inflamației și diminuarea dureririlor, asociate cu bolile hemoroidale.

Cum să aplicați uleiul de ricin?

  1. Pe o bucată de compresă sau tifon steril, aplicați câteva picături de ulei de ricin.
  2. Poziționați compresa sau tifon pe zona afectată și lăsați să acționeze câteva zeci de minute.

Efecte adverse și riscuri

Uleiul de ricin nu ar trebui să provoace efecte secundare. Cu toate acestea, dacă experimentați anumite senzații de rău după ce ați luat ulei de ricin, întrerupeți imediat utilizarea.

  • Sarcina – Femeile însărcinate trebuie să evite utilizarea uleiului de ricin (2).
  • Reacții alergice
  • Ameţeală
  • Crampe abdominale
  • Diaree
  • Greaţă

Concluzie

Uleiul de ricin este un ulei cu un spectru larg de proprietăți vindecătoare. Acesta crește circulația sanginvă, ameliorează durerea, combate infecțiile, reduce inflamația și ajută la calmarea țesuturilor sensibile.

De-a lungul timpul, uleiul de ricin a atras atenția tuturor, datorită beneficiilor sale susținute de numeroase studii, motiv pentru care îl recomandăm drept tratament adjuvant în managementul hemoroizilor.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.