Ulei de parafină pentru hemoroizi

Ulei de parafină pentru hemoroizi

Introducere

Uleiul de parafină face parte din categoria substanțelor cu efect laxativ. Poate fi utilizat pentru tratarea constipației și prevenirea apariției hemoroizilor, atunci când mișcările intestinale nu sunt regulate, sunt rare, scaunele sunt tari și uscate, dureroase și greu de eliminat.

Uleiul de parafină funcționează prin lubrifierea sau înmuierea materiilor fecale și ungerea intestinelor cu o peliculă fină de ulei. Astfel, parafina poate reduce durerea cauzată hemoroizi și fisuri anale, ameliorând constipația.

Beneficii ale uleiului de parafina

Uleiul de parafină este un unguent natural și ajută la catifelarea pielii, adăugând și mărind nivelul de umiditate pentru a o menține hidratată. Același lucru se întâmplă și la nivelul intestinelor, aplicând o peliculă fină pe acestea, peliculă ce favorizează eliminarea mai ușoară a scaunelor tari.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Funcționează pentru atenuarea constipației, prin reținerea apei în scaun și în intestine. De asemenea, ajută la lubrifierea intestinelor, pentru o mișcare intestinală ușoare.

Modalități de utilizare

Parafina sub formă de ulei se utilizează pentru a ameliora constipația. Aceasta acționează ca un lubrifiant asupra intestinelor, înmuind scaunele și favorizând golirea intestinelor.

Intern

Consumat intern, uleiul de parafină acționează întocmai ca un laxativ pentru scaun. Se folosește în tratamentul constipației, prevenind scaunele uscate si dure.

Cum să administrați uleiul de parafină?

 1. Consumați câte o linguriță de ulei, seara, înainte de culcare.

Extern

Pentru uz extern, uleiul de parafină este utilizat în tratament topice, în combinație cu alte substanțe, în produsele de îngrijire a pielii, pentru a preveni pielea uscată.

Cum să folosiți extern uleiul de parafină pentru tratamentul hemoroizilor?

 1. Efectuați o igienă locală corespunzătoare;
 2. Faceți o baie de șezut pentru ameliorarea durerilor;
 3. Aplicați local uleiul de parafină ca atare sau în combinație cu o cremă cu gălbenele, pentru a favoriza regenerarea țesuturilor uscate.

Efecte adverse și riscuri

Administrarea parafinei poate avea efecte secundare, ca urmare a utilizării îndelungate sau a unei cantități prea mare. Printre cele mai des întâlnite efecte secundare, regăsim:

 • Diaree
 • Dureri de stomac
 • Greață și vărsături
 • Deshidratare
 • Mâncărimi și erupții cutanate

Concluzie

Uleiul de parafină este un produs natural, folosit cu succes în tratarea constipației. Datorită proprietăților sale de înmuiere a scaunelor și lubrifiere a intestinelor, ajută la eliminarea ușoară a scaunelor, fără dureri. De asemenea, recomandăm să vă mențineți corpul hidratat și să urmați o dietă alimentară bogată în fibre alimentare, pentru a preveni formarea constipației.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Comments

 1. Tamara spune:

  Hei, sunt atat de incantat ca am gasit pagina dvs. web, chiar v-am gasit din greseala, in timp ce cautam altceva pe Google, Indiferent ca sunt aici acum si as dori doar sa va multumesc pentru o postare minunata si un blog interesant complet ( Imi place, de asemenea, tema/designul), nu am timp sa le citesc pe toate momentan, dar am marcat-o si am adaugat si fluxurile dvs. RSS, asa ca, cand voi avea timp, voi reveni sa citesc multe mai mult, Va rugam sa tineti pasul excelent b.|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.