Ulei de cocos pentru hemoroizi

Ulei de cocos pentru hemoroizi

Introducere

Uleiul de cocos este bogat în acid lauric, acid capric, acid caprilic și acid caproic care ajută la tratarea eficientă a hemoroizilor. Când decideți utilizarea uleiului de cocos în scopuri medicinale, alegeți un ulei de cocos de cea mai bună calitate. Cel organic, virgin, este cel mai puțin procesat și are cele mai multe beneficii pentru sănătate.

Beneficii

Uleiul de cocos are numeroase proprietăți și beneficii pentru întregul organism. Printre acestea, dispune de câteva care pot ajuta chiar și la tratarea hemoroizilor.

Hemoroizi

Are proprietăți antiinflamatorii ce pot reduce inflamația, proprietăți analgezice pentru reducerea disconfortului cauzat de hemoroizi, dar și proprietăți antibacteriene ce permit hemoroizilor să se vindece mai repede.

Constipație

Datorită efectului laxativ, uleiul de cocos poate ajuta la ameliorarea constipației. Astfel, mișcările intestinale neregulate și scaunele tari vor putea fi prevenite, pentru a evita apariția hemoroizilor.

Modalități de utilizare

Puteți utiliza ulei de cocos pentru ameliorarea hemoroizilor, atât consumat intern, cât și extern. Indiferent de metoda aleasă, veți putea trata în mod eficient și rapid simptomele hemoroizilor.

Intern

Utilizat intern, uleiul de cocos poate avea efect laxativ, favorizând eliminarea scaunului și prevenirea constipației.

Pentru a folosi uleiul de cocos intern, vă recomandăm să:

  1. Introduceți uleiul în dietă, în prepararea alimentelor zilnice.
  2. Puteți unge o linguriță de ulei pe o felie de pâine prăjită.
  3. Sau pur și simplu, consumați o linguriță de ulei de cocos, în fiecare zi, dimineața, pe stomacul gol.

Extern

Uleiul de cocos are beneficii puternice și atunci când este aplicat extern. Dacă hemoroizii prezintă inflamații severe, amestecați uleiul de cocos cu miere, pentru efecte terapeutice optime.

  • Aplicați ulei de cocos direct pe zona afectată.
  • Masați timp de câteva minute, până la absorbție completă.

Efecte adverse și riscuri

Dacă organismul nu este obișnuit cu uleiul de cocos, poate cauza tulburări ale tractului digestiv. De asemenea, poate provoca crampe stomacale sau indigestie. Atunci când hemoroizii sunt cauzați de diaree, evitați să utilizați ulei de cocos, deoarece poate agrava diareea și implicit hemoroizii.

Uleiul de cocos poate fi utilizat chiar și de femeile însărcinate, neafectându-le dezvoltarea sarcinii.

Concluzie

Datorită numeroaselor proprietăți vindecătoare ale uleiului de cocos, acesta poate fi considera un tratament potrivit atât pentru hemoroizi, cât și pentru alte afecțiuni în general. Uleiul de cocos se poate utiliza fără prescripție medicală și poate fi folosit împreună cu un ulei de scorțișoară, pentru efecte mai puternice asupra hemoroizilor externi.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.