Cele mai eficiente Tratamente Pentru Hemoroizi – Interni & Externi

Cele mai eficiente Tratamente Pentru Hemoroizi – Interni & Externi

Hemoroizii sunt afecțiuni deranjante, ce pot fi tratați adesea fără intervenții chirurgicale sau proceduri pe care medicul proctolog trebuie să le desfășoare în cadrul unui cabinet medical.  Prin utilizarea unor produse fără prescripție medicală și modificări ale stilului de viață, veți putea trata și menține sub control hemoroizii.

În continuare, Dr. Alexandru ne va arăta care sunt tratamentele recomandate pentru tratarea hemoroizilor, astfel încât să puteți calma durerile și disconfortul provocat de venele suferinde.

Tratamentul Hemoroizilor

De multe ori, puteți ameliora simptomele hemoroizilor, precum durerea ușoară, umflarea și inflamația venelor hemoroidale, cu tratamente la domiciliu. Prin utilizarea unor unguente și creme pentru hemoroizi, supozitoare pentru hemoroizi, suplimente alimentare, uleiuri special concepute, simptomele pot dispărea.

Atunci când acestea nu reușesc să amelioreze și trateze hemoroizii, Dr. Alexandru recomandă administrarea medicamentelor și antibiotice. Iar în cele mai extreme situații, chiar intervențiile chirurgicale.

Unguente si creme

Pentru a vă ameliora disconfortul, dar si pentru a trata hemoroizii, recomandăm utilizarea unguentelor și cremelor pentru hemoroizi, pe bază de extracte naturale. Se utilizează după efectuarea toaletei locale, pentru obținerea eficienței dorite. HemoUnguente și HemoCreme au o concentrație mare de substanțe nutritive, care vor ajuta la cicatrizarea fisurilor și favorizarea vindecării.

Supozitoare

Supozitoarele pentru hemoroizi au rol lubrifiant, favorizând micșorarea și eliminarea hemoroizilor. De asemenea, reduc inflamațiile, ameliorează senzație de mâncărime, ajută la restabilirea mucoasei anale și diminuează durerile. Sunt printre cele mai eficiente soluții pentru tratarea și prevenția hemoroizilor interni.

Datorită proprietăților ingredientelor ce se regăsesc în compoziția supozitoarelor, iritațiile și alte simptome neplăcute cauzate de hemoroizi, pot fi combătute rapid și eficient.

Vitamine

Tratamentul cu vitamine pentru hemoroizi oferă numeroasă beneficii, ameliorând durerea și inflamația și menținând un flux sangvin normal. De asemenea, pot ajuta la întărirea pereților vaselor de sânge și combaterea spasmelor.

Medicamente

Atunci când hemoroizii nu produc un disconfort foarte mare, recomandăm tratamentul medicamentos pentru hemoroizi. Acesta este eficient în fazele incipiente, nu și cele mai avansate. Produsele cu hamamelis sau hidrocortizon și lidocaină, pot ameliora temporar durerile și disconfortul creat de inflamarea hemoroizilor.

Antibiotice

Odată cu manifestarea din ce în ce mai violentă a hemoroizilor, pot apărea fisurile anale. În contact cu scaunul, acestea se pot infecta și conduce la inflamații, edeme, iar în cele mai nedorite cazuri, la necroză și chiar sepsis. În această situație, recomandăm antibioticele pentru hemoroizi, încă de la primele semne de infecție. Antibioticele vor opri reproducerea florii patogene și distruge bacteriile existente, precum bacilul albastru de puroi sau stafilococul.

Intervenții Chirugciale

Atunci când hemoroizii sunt foarte mari, dureroși și niciun unguent sau medicament nu își mai face efectul, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru hemoroizi. În urma unei investigații medicale amănunțite, se recomandă hemoroidectomia, capsarea hemoroizilor sau cura cu stapler.

Uleiuri

Utilizarea uleiurilor esențiale pentru hemoroizi, este recomandată, pentru că oferă o ameliorare pe termen lung a simptomelor și manifestărilor. Uleiurile esențiale au rolul de a reduce inflamația cauzată de hemoroizi, tratează arsurile și mâncărimile și reduc disconfortul și sângerarea.

Tratament Hemoroizi Externi

Majoritatea hemoroizilor externi nu cauzează probleme majoră, însă pot deveni dureroși atunci când dezvoltă un cheag, cunoscut sub numele de tromb. În astfel de situații, apar dureri severe și se recomandă îndepărtarea chirurgicală a hemoroizilor.

În cele mai multe cazuri, hemoroizii externi pot fi tratați acasă, cu ajutorul remediilor naturiste. Uneori un HemoUnguent și băi de șezut cu uleiuri esențiale, pot fi suficiente pentru tratarea lor.

Verificați și pagina dedicată despre tratamentul hemoroizilor externi, unde puteți afla informații foarte detaliate.

Tratament Hemoroizi Interni

Tratamentul medicamentos simptomatic pentru hemoroizii interni, asigură atenuarea și dispariția simptomelor. Recomandăm să preveniți intervențiile chirurgicale, prin utilizarea unor unguente pentru hemoroizi, suplimente alimentare și vitamine sau supozitoare.

Totodată hemoroizii interni de gradele I până la III, pot fi tratați chirurgical prin ligaturi cu bandă elastică sau hemoroidectomie.

Vă recomandăm să verificați informațiile complexe, descrise în pagina dedicată tratamentul hemoroizilor interni.

Persoane Afectate

Hemoroizii afectează o mare parte din populație, indiferent de vârstă. Statul prea mult timp pe toaletă, obezitatea, activități fizice solicitante, ridicarea greutăților, constipație, diaree cronică, antecedente familiale și vârsta, sunt factori ce favorizează apariția hemoroizilor atât la femei, gravide, cât și la bărbați și copii.

Hemoroizi la femei

Sarcina, presiunea exercitată în timpul nașterii, staul în picioare, creșterea presiunii în rect ca urmare a nedeplasării la toaletă la timp, pot conduce la apariția hemoroizilor la femei.

Hemoroizi la bărbați

Statul în picioare pentru perioade lungi de timp, ridicarea în mod incorect de obiecte grele sau forțarea în timp ce se află pe toaletă poate determina formarea hemoroizilor la bărbați. Desigur că și vârsta este un factor determinant, întrucât pe măsură ce îmbătrânim, țesuturile conjunctive care susțin venele din anus și rect, se pot slăbi și provoca formarea hemoroizilor.

Hemoroizi la copii

Constipația este unul dintre principalii factori de provoacă apariția hemoroizilor la copii. Majoritatea hemoroizilor nu necesită intervenții chirurgicale, însă recomandăm tratarea lor cu creme pentru hemoroizi, pentru a evita complicațiile.  

Hemoroizi la gravide

Foarte multe femei dezvoltă hemoroizi în timpul sarcinii. Aceștia sunt cauzați de presiunea exercitată de creșterea copilului, ce pune un stres suplimentare asupra vaselor de sânge, situate în zona pelviană.

Leacuri bătrânești pentru hemoroizi

Hemoroizii au existat și pe vremea bunicilor și străbunicilor noștri, însă cel mai probabil, aceștia nu știau cu exactitate ce anume presupune afecțiunea care îi deranjează și cum poate fi tratată. Însă, cu unguentele și tratamentele naturale pe care le aveau la îndemână, reușeau să își amelioreze simptomele cu ajutorul leacurilor batranesti pentru hemoroizi.

Consumul de morcovi, tărâțe de grâu, utilizarea cremelor de gălbenele, băile pentru șezut cu infuzii de pelin, aplicații locale cu varză crudă, fac parte din tratamentele băbești pentru ameliorarea hemoroizilor.

Schema tratament hemoroizi

Pentru tratarea eficientă, dar și pentru evitarea agravării hemoroizilor, este important să cunoaștem care sunt cele mai frecvente simptome, cauzele și sunt metodele de tratament recomandate. Odată cunoscuți toți acești factori, respectați o schemă de tratament pentru hemoroizi, urmată de un stil de viață sănătos. Schema noastra se ragaseste pe pagina dedicata.

Scăpați de hemoroizi în 5 zile

Pentru a scăpa de hemoroizi în 5 zile, Dr. Alexandru recomandă utilizarea remediilor naturale. Crema pentru hemoroizi produsă de noi este eficientă pentru ameliorarea simptomelor și reducerea inflamațiilor. Evitarea constipației prin suplimentarea organisumului cu vitamine, consumarea ceaiurilor și folosirea HemoSupozitoare, precum și consumul a cât mai multe lichide, vă vor ajuta să scăpați de hemoroizi într-un mod eficient.

Vindecare hemoroizi 48 ore

Atunci când simptomele sunt în stadiile incipiente, puteți ameliora și vindeca hemoroizii în doar 48 de ore. Practicați băi de șezut infuzate cu ceaiuri sau uleiuri esențiale, utilizați un unguent special pentru hemoroizi și folosiți o pernă destinată pentru hemoroizi. Deși nu există un regim alimentar anume, evitați alimentele ce pot irita zona anală.

Exerciții pentru hemoroizi

Pe lângă tratamentele naturiste, există chiar și câteva exerciții ce pot ajuta la tratarea hemoroizilor. Mersul pe jos, joggingul, înotul, yoga, vor îmbunătăți tonul muscular în zona pelviană și favoriza o bună circulație sangvină.

Menținerea sub control a hemoroizilor

Pentru ca simptomele hemoroizilor să nu escaladeze înspre nevoia unei intervenții chirurgicale, este important să învățați cum să îi mențineți sub control. Prin administrarea analgezicelor, băilor de șezut, consumul de ceaiuri, utilizarea unei perne speciale pentru hemoroizi, precum și o dieta pentru hemoroizi si fisuri anale, veți reuși să ameliorați simptomele și să mențineți hemoroizii sub control.

Analgezice

Simptomele cazurilor ușoare de hemoroizi pot fi menține sub control cu ajutorul analgezicelor regăsite în creme, unguente sau supozitoare. Acestea pot fi eficiente chiar și în cazuri mai severe, atunci când simptomele nu se ameliorează în urma unor băi de șezut sau creme din ingrediente naturale.

Băi de șezut

Băile de șezut reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de a ține sub control manifestările hemoroizilor. Recomandăm băi de șezut timp de aproximativ 15 minute, de câteva ori pe zi. Veți reduce astfel umflăturile și relaxa mușchiul sfincterian. Pentru ameliorarea pe termen lung, vă recomandăm utilizarea uleiurilor esențiale în băile de șezut. Aceasta au scopul de a reduce inflamațiile, mâncărimile și disconfortul creat.

Ceaiuri

Cu ajutorul infuziilor cu ceaiul HemoLift, veți putea ajuta la menținerea sub control ale hemoroizilor externi. Puteți face o infuzie din 5 linguri de plante, la doi litri de apă, pe care să o lăsați la răcit, până la o temperatură suportabilă pentru corp. După fiecare baie, folosiți Crema HemoLift, care este una dintre cremele recomandate de Dr. Alexandru.

Perna colac pentru hemoroizi

Designul ergonomic al pernei colac pentru hemoroizi vă ajută la eliminarea presiunii din zona anală și a șezutului, ameliorarea durerilor, fisuri anale, escare, permite circulația aerului și de asemenea, ajută la îmbunătățirea posturii.

Alimentație

Un ultim aspect de care trebuie să țineți cont pentru menținerea sub control a hemoroizilor, constă în adoptarea unui regim alimentar potrivit hemoroizilor. Este indicat să consumați zilnic alimente cu un conținut bogat de fibre alimentare, alături de cel puțin 10 pahare cu apă. Mere, pere, pepene, struguri, cartofi, spanac, varză, roșii, dovleac, castraveți, ardei, leguminoase, pâine integrală, de secară, paste integrale, dar și fructe oleaginoase, sunt printre alimentele recomandate.

Cel mai bun mod pentru a preveni hemorozii, este să luați măsuri din timp, să urmați o schemă de tratament pentru hemoroizi, să adoptați un stil de viață sănătos și un regim alimentar potrivit și să luați legătura cu medic specialist pentru hemoroizi (proctolog), atunci când situația o impune.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.