Tratament Hemoroizii Interni: Creme – Supozitoare – Leacuri

Tratament Hemoroizii Interni: Creme – Supozitoare – Leacuri

Hemoroizii interni sunt venele umflate și inflamate în rect sau în zona anusului. Simptomele tipice sunt durerea, mâncărimea și uneori sângerarea. Tratamentul implică adesea unguente fără prescripție medicală, supozitoare, analgezice, remedii naturiste sau alte tratamente la domiciliu, însoțite de modificări ale stilului de viață. În cazul hemoroizilor care nu dispar, poate fi necesară o vizită la medic și, uneori, intervenții chirurgicale.

În continuare, o să vă prezentăm metodele de tratament care vă pot scăpa definitiv de hemoroizi, precum și metodele de prevenire, pentru a preîntâmpina formarea hemoroizilor în viitor.

Diagnosticare Hemoroizilor Interni

Atunci când simți disconfort în timpul scaunului, dureri, senzații de mâncărimi, arsuri sau sângerări pe hârtia igienică sau în interiorul vasului de toaletă, cel mai probabil vă confruntați cu hemoroizi. O inspecție vizuală îi va permite medicului dumneavoastră să vadă dacă aveți într-adevăr hemoroizi interni și stadiul în care aceștia se află.

Testele și procedurile pentru diagnosticarea hemoroizilor interni pot include examinări rectale, inspecții vizuale folosind dispozitive de vizualizare, precum un anoscop sau proctoscop, ori colonoscopii, pentru examinări ample ale colonului.

Cum arată Hemoroizii Interni?

Hemoroizii interni sunt în fapt proeminențe ale peretelui canalului anal sau al rectului. În timp ce unii prezintă denivelări în interior și nu cauzează probleme serioase, hemoroizii care prezintă o proeminență lungă, se alungesc până în punctul în care ies din anus. Avem o pagina dedicata unde puteti vedea poze cu hemoroizii interni, inainte si dupa tratament.

Tratament Hemoroizi Interni

Majoritatea hemoroizilor nu necesită asistență medicală și pot fi gestionați acasă fie prin medicamente fără prescripție medicală, fie prin modificări ale stilului de viață.

Supozitoare și Creme cu aplicator

Supozitoarele pentru hemoroizi și cremele cu aplicator, sunt printre cele mai la îndemână remedii pentru tratarea hemoroizilor interni. Supozitoarele se introduc în canalul anal și acționează ca antiinflamatoare, ajutând la reducerea disconfortului creat. Cremele cu aplicator pentru hemoroizi sunt prevăzute cu un furtunaș pentru a facilita aplicarea internă.

Intervenții Chirurgicale

Atunci când supozitoarele și cremele menționate mai sus nu dau rezultate, pentru tratarea hemoroizilor interni, puteți apela si la intervenții chirurgicale invazive sau minim invazive, efectuate în cadrul cabinetelor de specialitate.

Intervențiile se efectuează sub anestezie locală, rahianestezie sau anaestezie generală. În funcție de complexitatea afecțiunilor, medicul poate alege intervenții de tipul ligaturilor, hemoroidectomia, hemoroidectomia Doppler ghidată transanală sau scleroterapia, crioterapia ori  aplicarea de ligaturi elastice.

Medicamente

Administrarea de medicamente pentru hemoroizi poate fi necesară atunci când supozitoarele și cremele special concepute, nu funcționează.

Vitamine

Vitaminele sunt substanțe chimice necesare organismului uman. Sunt mediatoarele proceselor fiziologice și substraturi pentru diferite reacții chimice din organism. Recomandăm să utilizați HemoVitaminele noastre, care vor influența boala hemoroidală. Acestea au un impact semnificativ în regenerarea celulară, creșterea nivelului de funcționare a sistemului imunitar, accelerarea procesului de vindecare și asigurarea unei digestii adecvate.

Tratament hemoroizi interni care sângerează

Unguentele pot conduce la reducerea simptomelor, însă nu și la vindecarea lor. Puteți folosi băi de șezut cu bicarbonat și creme pentru hemoroizi pentru a stopa sângerarea și calma durerea, însă recomandăm vizitarea medicului proctolog, pentru a analiza, depista și rezolva cauza sângerării hemoroizilor

Ameliorarea durerilor

Majoritatea simptomelor hemoroizilor interni se pot ameliora în mod dramatic prin măsuri simple. Recomandăm pe lângă toaleta locală, băi de șezut și unguente naturale pentru hemoroizi, administrate de supozitoare și creme cu analgezice și antiinflamatoare, pentru ameliorarea durerilor. În situațiile în care aceste tipuri de analgezice nu pot fi administrate, medicamentele administrate pe cale orală, rămân ultima soluție.

Analgezice și Antiinflamatoare

Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt extrem eficiente pentru calmarea durerii provocate de tromboza hemoroidală. Analgezicele sunt şi ele recomandate pentru acest tip de durere. În urma administrării medicamentelor, dilatarea venelor hemoroidale este redusă semnificativ, durerile fiind astfel ameliorate.

Uleiuri

HemoUleiurile sunt remedii rapide și eficiente pentru ameliorarea simptomelor, grație proprietăților lor de ameliorare și antiinflamatoare. Se aplică local, pe pielea din jurul anusului sau pe o compresă sterilă, așezată în zona anusului.

Schemă tratament

Tratamentul profilactic reprezintă prima abordare terapeutică pe care o puteți adopta. Presupune atât măsuri igienice, cât și remedii naturiste și o recomandăm în fazele incipiente ale bolii, cât și pentru prevenirea formării hemoroizilor.O shema de tratament pentru hemoroizi pe care o oferim clientilor nostrii o puteti gasii pe site-ul nostru.

Leacuri bătrânești

Băile de șezut fierbinte cu infuzie de pelin sunt cele mai populare leacuri batranesti pentru hemoroizi. Ulterior acestora, pot fi efectuate cataplasme cu foi de varză sau aloe vera, prin aplicări locale, timp de 30 de minute. O infuzie din plante medicinale, dintr-un ceai pentru hemoroizii interni pe care să o beți de 2-3 ori pe zi, va fi de asemenea de folos, pe plan intern.

Remedii naturiste hemoroizi

Unguentele cu propolis sau galbenele au efect antibacteriene, cicatrizante și regeneratoare. Sunt ieftine și la îndemâna tuturor și sunt indicate în tratarea hemoroizilor. Ajută la eliminarea inflamațiilor zonelor afectate și promovează vindecarea vaselor afectate. Remediile naturiste pentru tratarea hemoroizilor sunt de mai multe tipuri in functie de gravitatea situatiei dvs.

Vindecare hemoroizi în doar 48 ore

Vindecarea hemoroizilor in 48 de ore este posibil la hemoroizii nu foarte proeminenți, la domiciliu. Spălăturile anale cu bicarbonat de sodiu, cremele noastre pentru hemoroizi special concepute pentru hemoroizii interni și consumul a cât mai multe lichide, vă poate ajuta să vindecați simptomele provocate de hemoroizi.

În cazul afecțiunilor grave, în care sunt necesare intervențiile chirurgicale, cu internare peste noapte, sunt necesare 48 de ore de odihnă, ulterior procedurii, urmând ca după aceste două zile de repaus, să vă puteți relua activitățile cotidiene, în mod normal.

Alimentație pentru hemoroizi interni

Atunci când suferiți de hemoroizi interni, introducerea fibrelor în alimentație, vă va ajuta la buna funcționare a sistemului digestiv. Implict, se vor reduce efectele constipației și hemoroizii. Atunci când este necesar, puteți lua suplimente alimentare pe bază de fibre.

Prioritatea fiecarei persoane care sufera de aceasta afectiune este sa urmeze o alimentatie si o dieta stricta pentru hemorizi, noi avem o dieta care se poate gasi aici.

Consumul de apă ajută la reducerea constipației și favorizează ameliorarea și vindecarea hemoroizilor.

Deși nu există o cronologie specifică pentru cât durează hemoroizii, majoritatea oamenilor cunosc o ameliorare a simptomelor în doar câteva zile.

În cazurile în care durerea persistă mai mult de o săptămână și niciun tratament nu-și face efectul, consultați medicul proctolog.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.