Scapa De Hemoroizi Acasa – Rapid si Eficient

Scapa De Hemoroizi Acasa – Rapid si Eficient

Hemoroizii sunt localizați în rect sau în zona exterioară a anusului și de obicei nu sunt văzuți sau simțiți. Bolile hemoroidale sunt frecvente și de regulă dispar de la sine. Însă, până la retragerea lor, provoacă disconfort, de la simptome ușoare, până la severe.

În acest articol, Dr. Alexandru vă va dezvălui câteva remedii pe cale pe puteți efectua acasă, pentru a scăpa de hemoroizi, precum și cum pot fi menținuți sub control, pentru a evita complicațiile.

Scapa De Hemoroizi Acasa

După cum probabil deja știți, hemoroizii pot fi o sursă constantă de disconfort și durere. Scopul tratamentului la domiciliu este acela de a ameliora simptomele, preveni agravarea acestora și rezolvarea cauzei care stă la baza formării hemoroizilor.

Toate aceste obiective pot fi îndeplinite cu o dietă alimentară bogată în fibre și utilizarea cremelor pentru hemoroizi, medicamentelor topice fără prescripție medicală, băilor de șezut.

Unguente Antihemoroidale

Pentru a vă ameliora disconfortul si pentru a scăpa de hemoroizi, vă recomandăm utilizarea cremelor pentru hemoroizi, pe bază de extracte naturale, special concepute de noi pentru ameliorarea simptomatologiei bolilor hemoroidale. Cremele se utilizează după efectuarea toaletei locale, pentru favorizarea vindecării.

Supozitoare

Extractele naturale din HemoSupozitoare hidratează în profunzime țesuturile, ajută la reducerea iritațiilor locale, calmează inflamațiile și favorizează regenerarea celulară, stimulând vindecarea hemoroizilor.

Ceai de scumpie pentru hemoroizi

Scumpia este o plantă folosită în scop terapeutic, ce conţine taninuri elagice, substanţe flavone, gumirezine, dar şi substanţe amare. Toate aceste componente au proprietăţi cicatrizante, hemostatice, antiseptice şi astringente.

Recomandăm consumul unui căni de ceai de scumpie în fiecare zi, dimineața, înainte de ora mesei.

Ceaiul poate fi folosit și extern, sub forma cataplasmelor aplicate pe zonele afectate. Ajută la vindecarea hemoroizilor, eczemelor și mâncărimilor.

Băi de șezut cu coada șoricelului pentru hemoroizi

Băile de șezut cu coada șoricelului pot ajuta la calmarea iritațiilor cauzate de hemoroizi. Uleiurile volatile din coada șoricelului conțin proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, antispastice, calmante, cicatrizante și ajută la combaterea spasmelor intestinale.

Încercați o baie de șezut infuzată cu coada șoricelului, timp de 20 de minute după fiecare mișcare intestinală. Băile de șezut reprezintă un tratament non-invaziv, pe care Dr. Alexandru îl recomandă atât pentru hemoroizi, cât și pentru sănătatea aparatului reproducător.

Tratamente cu miere pentru hemoroizi

Mierea este pe bună dreptate considerat un aliment minune. Are multiple funcționalități și este un excelent remediu și pentru tratarea bolilor hemoroidale. Dacă sunteți în căutarea unui remediu la domiciliu, atunci mierea amestecată cu ulei de măsline și ceară de albine, poate fi folosită cu succes ca și tratament topic. Reduce semnificativ durerea, mâncărimea și sângerările, în cazul apariției fisurilor anale.

Menținere sub control

Măsurile simple, precum exerciții, hidratare și o dietă potrivită bogată în fibre sau eliminarea în mod natural a scaunului, pot ușura simptomele hemoroizilor și pot permite vindecarea acestora.

Exerciții pentru hemoroizi

Recomandăm efectuarea exercițiilor pentru a preveni hemoroizii. Acestea au scopul de a încuraja mișcările intestinale regulate, de a îmbunătăți circulația sângelui și de a întări mușchii din zona pelviană și zona inferioară a spatelui.

Exercițiile pe care vă sfătuim să le luați în considerare includ mersul pe jos și alte exerciții cardiovasculare, exerciții pe banda de alergare, înotul, aerobicul în apă, exercițiile Kegel, yoga.

Toate aceste exerciții vizează în mod direct mușchii sfincterului și stimulează mișcarea controlată pentru a ajuta la întărirea țesuturilor abdominale și rectale.

Hidratare și dietă adecvată

Stilul de viață și adoptarea unei diete alimentare adecvate, reprezintă cea mai bună modalitate de a preveni hemoroizii. Adoptarea unei rutine fizice, alături de o dietă nutritivă și echilibrată ajută la menținerea regulată a mișcărilor intestinale.

Consumați alimente bogate în fibre și beți cel puțin 8 pahare de apă zilnic, pentru a menține procesul digestiv și pentru a preveni constipația.

Atunci când nu aveți posibilitatea consumării anumitor alimente pentru obținerea aportului de 15-20 grame de fibre pe zi, recomandăm HemoFibrele. Suplimentele alimentare cu fibre favorizează tranzitul intestinal, activând peristaltismul. Astfel veți evita constipația, principala cauză a hemoroizilor.

Nu vă forțați la defecare

Atunci când mergeți la toaletă pentru eliminarea materiilor fecale, nu forțați procesul de eliminare al scaunului. Lăsați procesul să se desfășoare normal, pentru a evita exercitarea presiunii asupra venelor hemoroidale și iritarea acestora.

Concluzie

Utilizarea remediilor de la domiciliu imediat cum ați observat apariția primelor simptome ale hemoroizilor, vă poate ajuta să îi tratați, înainte de a provoca un disconfort major. Încercați o combinație de băi calde, ceaiuri, și creme de hemoroizi pentru a ameliora simptomele și urmați sfaturile noastre pentru a menține hemoroizii sub control.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.