Operații hemoroizi: Tipuri, Sfaturi & Recomandari

Operații hemoroizi: Tipuri, Sfaturi & Recomandari

Introducere

O dietă alimentară adecvată și un stil de viață sănătos, alături de medicamente fără prescripție medicală, pentru unii oameni pot fi suficiente pentru a trata hemoroizii. Există însă o categorie de pacienți, pentru care niciun remediu la domiciliu nu funcționează. În acest caz, există o serie de proceduri medicale, fără anestezie și cu anestezie, care ajută la tratarea hemoroizilor care sângerează și provoacă un disconfort major.

De cele mai multe ori, operația hemoroizilor este sigură și eficientă. Va trebui să țineți cont totuși de o dietă bogată în fibre, evitarea constipației și ridicării de greutăți, pentru a nu pune presiune asupra venelor hemoroidale și pentru a ajuta la prevenirea noilor crize de hemoroizi.

Operații fără anestezie

Tratamentul modern presupune intervenții medicale asupra hemoroizilor, fără a fi necesară anestezia. Aceste pot fi făcute în cabinetul medicul specialist, în regim ambulatoriu, fără a fi nevoie de internarea peste noapte în cadrul unei instituții medicale.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Ligatură hemoroizi

Ligatura hemoroizilor cu benzi de cauciuc reprezintă o procedură indicată pentru hemoroizii interni de stadiile 2 și 3. Cu ajutorul unui aspirator medical cilindric, hemoroidul este prins. La baza lui se aplică un inel elastic de cauciuc. Acest inel va strangula hemoroidul, oprind circulația de sangvină. Astfel, în doar câteva ora va începe să se necrozeze, iar apoi va cădea.

Scleroterapia

Scleroterapia este o procedură pe care medicul proctolog o prescrie în general pentru hemoroizii interni mici, de grad I sau II. Aceasta presupune utilizarea unui agent sclerozant, care cicatrizează hemoroidul inflamat. Astfel, se reduce fluxul de sânge către hemoroizi, provocând uscarea și căderea acestora.

Coagularea în infraroșu

Coagularea cu infraroșu reprezintă o procedură medicală ce utilizează un dispozitiv care generează un fascicul infraroșu. Căldura generată de fascicul provoacă cicatrizarea țesutului, oprind fluxul de sânge către hemoroid.

Hemoroidopexia cu stapler

Hemoroidopexia cu stapler foloseşte un instrument special, denumit stapler sau capsator, circular, cu ajutorul căruia, excesul de mucoasă ieșită în afara anusului, este trasă în interiorul dispozitivului şi excizat. Restul de ţesut hemoroidal este suturat cap la cap cu ajutorul agrafelor de titan, care se vor elimina de la sine, nedureros, pe măsură ce ţesutul se vindecă.

Procedeul THD

Intervenția THD sau hemoroidectomia Doppler ghidată transanală, este o tehnică minim invazivă pentru tratarea hemoroizilor simptomatici. În timpul procedurii, un anoscop proiectat special, dotat cu un capăt Doppler, este utilizat pentru a identifica arterele de sânge care alimentează hemoroizii. Odată detectate, se efectuează o ligatură de sutură pentru a limita fluxul de sânge către hemoroid. Ligarea arterelor hemoroizilor va asigura reducerea fluxului de sânge către hemoroizi, ducând la contracția hemoroizilor și căderea acestora.

Crioterapia

Crioterapia este o procedură medicală ce are drept scop uscarea hemoroizilor prin procedeul de închidere a venelor hemoroidale care alimentează hemoroizii. Pe scurt, hemoroizii interni și externi sunt eliminați prin îngheţare.

Operații cu anestezie

Atunci când nu funcționează nici una din intervențiile medicale fără anestezie, pentru hemoroizii de gradul III și IV, medicul specialist poate decide efectuarea unor intervenții chirurgicale, ce implică anestezie și internare pe pat, minim 24 de ore.

Hemoroidectomia

Hemoroidectomia presupune îndepărtarea chirurgicală a hemoroizilor. În țesutul din jurul hemoroizilor, sunt făcute incizii. Pentru a preveni sângerarea, vena inflamată din hemoroid este legată. Apoi hemoroidul este excizat, iar închiderea plăgii se realizează cu fire resorbabile.

Mucosectomia circumferențiala internă (hemoroidopexia)

Mucosectomia circumferențiala internă (hemoroidopexia) este o intervenție chirurgicală relativ nouă, realizată sub anestezie. Aceasta a devenit rapid favorita în tratamentul bolii hemoroidale de grad mare. Prin acest tip de procedeu se elimină excesul de țesut care permite prolaposul hemoroizilor.

Îngrijire după operația de hemoroizi

După o intervenție chirurgicală pentru eliminarea hemoroizilor, medicul dumneavoastră vă va indica o serie de medicamente, pentru ameliorarea inflamațiilor și durerilor resimțite după operații. Alături de acestea, utilizarea cremelor, unguentelor, supozitoarelor și ceaiurile în băi de șezut, vă vor ajuta să vă simțiți mai bine, să favorizați procesul de vindecare și să preveniți apariția hemoroizilor,

Medicamente

  • antiinflamatorii
  • opioide

Tratamente non-farmaceutice

  • schimbarea alimentației
  • un stil de viață activ

Unguente

HemoUnguentele noastre ajută la ameliorarea disconfortului si tratarea hemoroizilor la domiciliu, datorită concentrației mari de substanțe nutritive. Vă recomandăm utilizarea lor după efectuarea toaletei locale, pentru obținerea eficienței dorite.

Supozitoare

Supozitoarele pentru hemoroizi au rol lubrifiant și favorizează micșorarea și eliminarea hemoroizilor. Reduc inflamațiile, durerile, senzația de mâncărime și ajută la restabilirea mucoasei anale.

Ceaiuri

Băile de șezut cu HemoCeaiuri, pot ajuta la menținerea sub control ale hemoroizilor externi. După fiecare baie de șezut, folosiți o cremă sau un unguent special pentru hemoroizi, pentru efecte optime.

Preț operație hemoroizi

Prețurile pentru intervențiile pentru hemoroizi minim-invazive și chirurgicale variază. Acestea pornesc de la 300 de lei pentru o ședință tratament hemoroizi și pot ajunge până la 4000 de lei pentru o operație tip hemoroidectomie, într-o clinică privată. Desigur că sumele variază de la un cabinet la altul, precum și în funcție de tipul de intervenție realizat.

În cazul în care sunteți asigurați și solicitați un control și o intervenție la un spital de stat, intervențiile sunt gratuite. Veți avea nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul care v-a depistat hemoroizii.

Recuperare operație hemoroizi

Recuperarea completă după o intervenție chirurgicală pentru hemoroizi, durează de obicei aproximativ 4 săptămâni. În funcție de operație, veți putea simți un ușor disconfort sau dureri mai severe. Medicul vă va recomanda antiinflamatoare și medicamente care să amelioreze durerile, până la vindecarea completă.

Doctor care tratează hemoroizii

În funcție de simptomele hemoroizilor, veți avea nevoie inițial, de un consult de specialitate,multi oameni cauta ce doctor trateaza hemoroizii, raspunsul este medicul proctolog sau gastroenterolog. Doar acesta va putea decide tipul de tratament minim-invaziv sau necesitatea intervenției unui medic chirurg pentru tratarea hemoroizilor.

Concluzie

Intervențiile chirurgicale ce implică tratarea hemoroizilor sunt numeroase. Atunci când remediile la domiciliu nu dau randament, medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tip de intervenție, enumerat mai sus. Deși operarea hemoroizilor reprezintă un remediu medical de succes, lipsa unei alimentații și a unui stil de viață sănătos, ulterior intervențiilor medicale, va favoriza reapariția hemoroizilor.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.