Mămăligă pentru hemoroizi

Mămăligă pentru hemoroizi

Introducere

Mămăliga este un aliment pregătit din făină de porumb. Porumbul este o fibră insolubilă, ce nu poate fi digerată de organism. Cu toate acestea, organismul nostru reușește să descompună celelalte componente ale porumbului. Iar prin mestecarea alimentelor pregătite din făină de porumb, mai mult timp, sistemul digestiv poate sparge pereții celulozei, pentru a accesa mai mulți nutrienți.

Mămăliga este un aliment bun dar trebuie să vedeți imaginea completă

Cu toate că mămăliga poate fi un bun aliment pentru sistemul digestiv, fiind considerat diuretic, consumul de mămăligă nu este suficient pentru a scăpa de hemoroizi. Dieta alimentară trebuie suplinită și cu alte alimente bogate și fibre alimentare.

Împreună cu Dr. Urolog XYZ și Nutriționistul XZY avem un plan foarte bine elaborat și gratuit, personalizat, ce va cuprind alimentele pe care le puteți consuma, astfel încât să vă asigurați un aport zilnic suficient de fibre. Elaborarea planului durează doar câteva minute și veți întra în posesia lui imediat ce veți alege tipurile de alimente pe care le doriți să le consumați și ne oferiți câteva informații privind stilul de viață, informații despre afecțiunile medicale și obiceiuri, vârsta, precum și ce afecțiuni legate de hemoroizi întâmpinați.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Mămăligă pentru hemoroizi

Mămăliga nu ajută în mod direct hemoroizii. În general, este o alegere alimentară bună datorită beneficiilor, precum un conținut bogat de fibre și proteine, lipsa glutenului, este bogată în carbohidrați complecși, este săracă în grăsimi și are un nivel scăzut de calorii.

Beneficiile mămăligii

Nu există studii care să ateste utilizarea mămăligii pentru tratamentul hemoroizilor. Folosirea mămăligii în cazul hemoroizilor sunt leacuri bătrânești, din popor. Cu toate acestea, mămăliga are efecte benefice asupra tranzitului intestinal, și anume:

  • Mămăliga ajută digestia
  • Este diuretică
  • Acțiune astringentă, antiinflamatoare
  • Ajută în tratamentul gastritei hiperacide și al ulcerului gastric

Prevenție și ameliorare

Există mai multe metode de tratare a hemoroizilor, inclusiv tratamente topice, intervenții chirurgicale și modificări ale dietei. Tratamentele topice includ creme, unguente, supozitoare și geluri. Chirurgia este adesea recomandată pentru cazurile severe de hemoroizi. Modificările dietetice includ evitarea alimentelor care provoacă inflamație, cum ar fi alimentele picante, alcoolul, cofeina și carnea procesată. Evitarea acestor alimente ajuat enrom la hemoroizi si va ajuta la reducerea inflamației și la prevenirea iritațiilor ulterioare.

Concluzie

Mămăliga poate că merită un loc în regimul alimentar, datorită conținutului scăzut de grăsimi, format din fibre, vitamine și minerale, precum și antioxidanți. Leacuri bătrânești precum utilizarea mămăligii calde, aplicată pe zona afectată pentru ameliorarea simptomelor nu sunt atestate științific, și uneori, pot face mai mult rău decât bine.

Vă recomandăm utilizarea cu prudență a remediilor din popor, pentru a evita agravarea simptomelor. Atunci când nu funcționează tratamentele topice, luați legătura cu medicul proctolog dumneavoastră, pentru găsirea tratamentului corect.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.