Hemoroizii La Femei: cauze, simptome, tratament

Hemoroizii La Femei: cauze, simptome, tratament

Introducere

Hemoroizii reprezintă o afecțiune des întâlnită, afectând jumătate din populația globului. Hemoroizii sunt descriși ca și vene varicoase ale rectului și apar de regulă în rectul inferior, purtând denumirea de hemoroizi interni, dar se pot dezvolta și în pielea din jurul anusului, cunoscuți în termeni medicali drept hemoroizi externi.

Hemoroizii la femei se dezvoltă atunci când părțile laterale ale canalului rectal sunt slăbite, mucoasa anală se îngroașă, iar venele se dilată. Mărirea venelor la nivelul canalului rectal provoacă simptome precum sângerarea, disconfort și uneori chiar durere.

Simptome

  • Sângerarea la nivelul anusului – una dintre cele mai caracteristici simptome ale hemoroizilor. La început, pot fi minore, însă pe măsură ce boala avansează, sângerările devin mai însemnate;
  • Durerea – cel mai adesea durerile apar atunci când la nivel local, hemoroizii externi sunt foarte inflamați și prezintă o complicație medicală – tromoboza hemoroidală. Sângele din venele hemoroidale se încheagă și provoacă tumefieri dureroase;
  • Prurit anal – sau mâncărimea, însoțită de scurgeri anale neplăcute;
  • Disconfort – senzație neplăcută în momentul așezării pe toaletă, tensiune locală, senzație de negolire post-defecație.

Cum arată hemoroizii la femei

Hemoroizii externi arată in poze ca niște umflături roșii sau umflături ale țesutului, ce se dezvoltă și ies din anus. Sunt proeminenți și pot provoca durere sau disconfort, mâncărime, uneori chiar și arsuri.

Hemoroizii interni in poze se prezintă sub forma unor umflături și sunt ușor de observat, datorită culorii albastre al venelor dilatate de sub suprafața pielii anale.

Cauzele hemoroizilor la femei

Orice activitate care pune presiune asupra rectului sau anusului, poate cauza dilatarea venelor hemoroidale. Ridicarea obiectelor grele, precum și alte activități care pot provoca efort, pot duce în timp la hemoroizi. Sarcina, excesul de greutate, lipsa fibrelor din alimentație, sunt alți factori care contribuie la formarea hemoroizilor la femei.

Sarcina

În timpul sarcinii, din cauza hormonilor, țesuturile rectului se slăbesc, iar venele se relaxează și se umflă.  De asemenea, greutatea suplimentară și presiunea asupra pelvisului cauzată de creșterea fătului, dar și volumul sangvin crescut, pot favoriza apariția hemoroizilor.

Constipație cronică sau diaree

Unele probleme de natură gastrointestinală, precum constipația sau diareea, pot favoriza apariția hemoroizilor la femei. Efortul în eliminarea scaunului tare, pune presiune suplimentară pe vasele de sânge, presiunea ce va duce la umflarea acestora și în final, apariția hemoroizilor.

Încordare în timpul mișcărilor intestinale

Încordarea în timpul mișcărilor intestinale pune presiune asupra venelor din anus sau rect, provocând umflarea hemoroizilor. Din cauza constipației, intestinele forțează eliminarea scaunului, pereții anusului au de suferit, iar venele hemoroidale sunt rănite, determinând hemoroizi.

Tratament hemoroizi la femei

De cele mai multe ori, hemoroizii pot fi tratați încă din fazele incipiente ale dezvoltării lor, chiar în confortul propriei case. Până la intervențiile chirurgicale, pot fi folosite tratamente naturiste, dar și medicamentoase, în funcție de rezultatele obținute.

Echipa Valado a alcatuit un top al celor mai bune creme pentru hemoroizi cat si un top al celui mai bun ceai pentru hemoroizi.

Intervenție Chirugicală

În cazul hemoroizilor dureroși sau care sângerează, medicul poate recomanda o procedură minim invazivă, precum ligaturile cu benzi de cauciuc, scleroterapie sau tehnici de coagulare cu laser. În funcție de severitatea hemoroizilor, poate fi necesară o intervenție chirurgicală, cea mai frecventă fiind hemoroidectomia. Hemoroidectomia constă în îndepărtarea țesutului care provoacă sângerare, sub anestezie locală sau generală.

Intervențiile chirurgicale pot include complicații, precum sângerarea, retenție de urină, infecții ale sângelui și sunt costisitoare. Tocmai din acest motiv este indicată prevenirea complicațiilor prin folosirea unor unguente sau supozitoare pentru hemoroizi.

Tratament Naturist

Pentru tratarea hemoroizilor naturist și afecțiunilor pielii din jurul anusului, urmarea unui tratament naturist, reprezintă cea mai bună soluție. Produse precum ceaiul HemoLift, unguentul HemoLift, HemoSupozitor, HemoFibre, HemoPastile, conțin antiseptice naturale care pot ajuta la ameliorarea durerii și mâncărimilor.

Pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor, noi recomandăm pacienților noștri, unguentul HemoUnguent, care este alcătuit dintr-un mix de plante foarte eficient, ce calmează durerea și o vindecă de la rădăcină.

Tratament Medicamentos

Dacă hemoroizii produc doar un disconfort ușor, medicul poate sugera un tratament medicamentos pe bază de analgezice orale. Analgezice precum ibuprofenul sau aspirina pot ajuta la ameliorarea durerilor, însă pot avea efecte negative asupra stomacului, încadrându-se în categoria medicamentelor imunosupresoare (cunoscute pentru suprimarea activității sistemului imunitar).

Mediul poate recomanda însă creme, unguente, supozitoare sau tampoane fără prescripție medicală. Aceste produse conțin hidrocortizon sau lidocaină, ce vor putea ameliora temporar durerea.

Menținere sub control

Modificarea stilului de viață și alimentar, reprezintă cea mai bună modalitate de a preveni hemoroizii. Băile de șezut, antiinflamatoarele și o dietă nutritivă și echilibrată, ajută la menținerea regulată a mișcărilor intestinale.

Băi de șezut

Băile de șezut ajută la calmarea iritațiilor provocate de hemoroizi și la menținerea unei zone curate. Sunt recomandate atât în cazul intervențiilor postoperatorii, cât și pentru menținerea sub control a hemoroizilor existenți. Băile de șezut infuzate cu HemoCeai susțin vindecarea și calmarea simptomelor cauzate de hemoroizi.

Antiinflamatoare, Analgezice

Uneori băile de șezut nu sunt suficiente. Astfel, aplicarea unor produse naturiste, HemoUnguent, HemoSupozitor cu hamamelis sau lidocaină ori hidrocortizon, ajută la micșorarea țesutului inflamat și ameliorarea mâncărimii.

Suplimente cu fibre

Alimentele bogate în fibre, alături de suplimente cu fibre, mențin peristaltismul procesului digestiv, prevenind astfel constipația. Suplimentele alimentare, precum HemoFibrele, mențin apa în intestine, ajutând la obținerea unui scaun moale.

Când să ceri ajutor medical?

De cele mai multe ori, hemoroizii sunt ușor de tratat acasă. În cazuri rare, atunci când intervine pierderea de sânge sau dureri extreme cauzate de întreruperea circulației sangvine, este necesar să ceri ajutor medical.

Este important să alegi în mod corect la ce doctor te duci pentru hemoroizi, pentru că un medic cu experiență, va putea diagnostica starea hemoroizilor și decide cel mai bun tratament. Medicul proctolog poate trata cu succes hemoroizii.

În anumite situații însă, poate fi nevoie de efectuarea unei colonoscopii, de către medicul gastroenterolog sau internist, pentru a determina cauzele sângerării și îndepărtarea excrescențelor anormale.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.