Deși hemoroizii sunt în general o afecțiune asociată bărbaților, în realitate și femeile se pot confrunta cu astfel de probleme, constatându-se că incidență este mai mare în perioada sarcinii.
Pe lângă sarcină, sedentarismul, constipația și predispoziția genetică pot fi cauze ale apariției hemoroizilor la femei.
Durerea, sângerarea și disconfortul sunt cele mai deranjante simptome ale hemoroizilor, pentru că afectează viața de zi cu și pot interfera cu activități obișnuite.
Mai jos, sunt prezentate cauzele, simptomele și tratamentul hemoroizilor la femei.
Stiai ca…
- Femeile sunt mai predispuse la hemoroizi decat barbatii (24% vs 16%) ? (1)
Simptome
Contents
- Sângerarea hemoroizilor – una dintre cele mai caracteristici simptome ale hemoroizilor. La început, pot fi minore, însă pe măsură ce boala avansează, sângerările devin mai însemnate;
- Durerea – cel mai adesea durerile apar atunci când la nivel local, hemoroizii externi sunt foarte inflamați și prezintă o complicație medicală – tromoboza hemoroidală.
- Prurit anal – sau mâncărimea, însoțită de scurgeri anale neplăcute;
- Disconfort – senzație neplăcută în momentul așezării pe toaletă, tensiune locală, senzație de negolire post-defecație.
CITESTE SI – Sunt periculosi hemoroizi in sarcina?
Cum arată hemoroizii la femei
Hemoroizii la femei nu difera fata de alte tipuri de hemoroizi, mai jos ti-am pregatit o galeria cu hemoroizi la femei.
VEZI SI – Poze cu hemoroizi inflamati
Cauzele hemoroizilor la femei
Orice activitate care pune presiune asupra rectului sau anusului, poate cauza dilatarea venelor hemoroidale.
Uite care sunt cele mai frecvente motive:
- Sarcina – În timpul sarcinii, din cauza hormonilor, țesuturile rectului se slăbesc, iar venele se relaxează și se umflă. De asemenea, greutatea suplimentară și presiunea asupra pelvisului cauzată de creșterea fătului, dar și volumul sangvin crescut, pot favoriza apariția hemoroizilor. (2)
- Constipație cronică sau diaree – Efortul în eliminarea scaunului tare, pune presiune suplimentară pe vasele de sânge, presiunea ce va duce la umflarea acestora și în final, apariția hemoroizilor.
- Încordare în timpul mișcărilor intestinale – Încordarea în timpul mișcărilor intestinale pune presiune asupra venelor din anus sau rect, provocând umflarea hemoroizilor
- Ridicarea obiectelor grele – precum și alte activități care implica ridicarea de obiecte grele, pot duce în timp la hemoroizi
CITESTE SI – De ce apar hemoroizii
Tratament hemoroizi la femei
Pentru a preveni și trata hemoroizii, femeile care se confruntă cu această problemă trebuie să aibă o dietă echilbrată, să evite statul prelungit pe scaun, să adopte un stil de viață activ și să folosească un tratament care li se potrivește.
Ca opțiuni de tratament, următoarele sunt frecvent accesate:
Intervenții chirurgicale
In cazurile severe, adică atunci când hemoroizii și simptomele acestora nu se ameliorează prin folosirea altor tratamente, poate fi nevoie de intervenție chirurgicală.
Tratamentul chirurgical necesită spitalizare și constă în îndepărtarea hemoroizilor prin excizie sau prin capsarea hemoroizilor, aceasta din urmă blocând fluxul de sânge către țesutul hemoroidal.
Operația nu este întotdeauna prima opțiune, persoanele care au hemoroizi având mai multe metode de tratament pe care le pot încerca acasă;
Produse homeopate
Aceste produse au un potențial ridicat de ameliorare a simptomelor provocate de hemoroizi, fiind benefice inclusiv în prevenirea reapariției lor.
Produsele homeopate stimulează apărarea naturală a corpului și pentru a fi eficiente în cazul hemoroizilor trebuie să acționeze de la interior la exterior.
Câteva dintre ingredientele care au beneficii în cazul hemoroizilor sunt scoarța de alun, frunzele de nuc american și hesperidina.
Produs recomandat
Combinând ingrediente naturale într-o formulă eficientă, pachetul HemoLift reprezintă o opțiune de tratament pentru combaterea hemoroizilor.
Produsele HemoLift au o acțiune completă, de la interior la exterior, pachetul conținând cremă, ceai și pastile pentru o abordare integrată a problemei.
CITESTE SI – Tratarea si vindecarea hemoroizilor in 48 de ore
Menținere sub control
Modificarea stilului de viață și adoptarea unui regim alimentar pentru hemoroizi, reprezintă cea mai bună modalitate de a preveni hemoroizii.
Cele mai comune metode pentru prevenirea hemoroizilor sunt:
- Rămâneți activ fizic – Miscarea fizica poate avea efecte benefice asupa metabolismului si poate acentua perioada de golire a intestinului.
- Antiinflamatoare, Analgezice – astfel, aplicarea unor produse naturiste cu hamamelis sau lidocaină ori hidrocortizon, ajută la micșorarea țesutului inflamat și ameliorarea mâncărimii.
- Suplimente cu fibre – Alimentele bogate în fibre, alături de suplimente cu fibre, mențin peristaltismul procesului digestiv, prevenind astfel constipația. Suplimentele alimentare, mențin apa în intestine, ajutând la obținerea unui scaun moale.
Când să ceri ajutor medical?
De cele mai multe ori, hemoroizii sunt ușor de tratat acasă. În cazuri rare, atunci când intervine pierderea de sânge sau dureri extreme cauzate de întreruperea circulației sangvine, este necesar să ceri ajutor medical.
Este important să alegi în mod corect la ce doctor te duci pentru hemoroizi, pentru că un medic cu experiență, va putea diagnostica starea hemoroizilor și decide cel mai bun tratament. Medicul proctolog poate trata cu succes hemoroizii.
Concluzie
Și femeile se pot confrunta cu hemoroizi, iar pentru tratarea completă a acestora nu trebuie să apeleze neapărat la tratamentul chirurgical.
Imediat ce observă simptome, precum sângerări rectale sau durere, pot să folosească diferite produse pe bază de plante care amelioreaza treptat durerea și stimulează vindecarea și regenerarea țesuturilor.
Important este să nu ignore problema și să aleagă produse care au ingrediente despre care există dovezi că funcționează împotriva hemoroizilor, cum ar fi hesperidina.
Surse:
- Sandler, Robert S, and Anne F Peery. “Rethinking What We Know About Hemorrhoids.” Clinical gastroenterology and hepatology : the official clinical practice journal of the American Gastroenterological Association vol. 17,1 (2019): 8-15. doi:10.1016/j.cgh.2018.03.020
- Hemorrhoids and related complications in primigravid pregnancy – https://doi.org/10.1016/j.jcol.2018.03.002
Multumesc pentru toate informatiile foarte importante in trat.naturist in caz de hemoroizi externi!!Chiar foloseam sarea epsom pt.baia in cada si nu eram sigura daca este recomsndata!!