Dieta cu fructe pentru hemoroizi

Dieta cu fructe pentru hemoroizi

Introducere

Un prim pas în managementul bolii hemoroidale pe care medicii specialiști în recomandă, constă în adoptarea unui regim alimentar bogat și fibre și consumul ridicat de lichide. Din fericire, există suficiente fructe și legume pe care le puteți consuma pentru a preveni constipația și a evita ca hemoroizii odată formați, să avanseze.

Haideți să aruncăm împreună o privire asupra fructelor pe care le puteți consuma atunci când suferiți de hemoroizi și cum puteți preveni și ameliora simptomele bolii hemoroidale, odată apărute.

Care sunt fructele și alimentele recomandate?

Fructele și alimentele reprezintă o sursă grozavă de fibre alimentare pe care le puteți introduce în dieta dumneavoastră. În fructe precum, mere, pere, prune și legume, cum ar fi cartofi dulci, conopidă, broccoli, veți găsi fibra insolubilă, dar și flavonoidele, compuși ce ajută la managementul durerii și sângerării hemoroizilor. De asemenea, fructele viu colorate, precum fructele de pădure, strugurii, roșiile, dar și legumele închide la culoare, cu frunze, precum varza kale, sunt bogate în flavonoide.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Consumați legumele cât mai proaspete, cu coajă. Acestea vă asigură un aport de până la 10% din necesarul de fibre zilnic. Atunci când gătiți legumele, evitați să le țineți pe foc până își pierd din culoarea. Acestea nu vor mai deține proprietățile necesare și le veți consuma fără să vă asigure aportul de fibre.

Unele legume și fructe, precum castraveții, țelina, ardeiul gras sau fructele de pădure și strugurii, au o cantitate mare de apă. Acestea vă vor ajuta să vă păstrați organismul hidratat.

Pentru a știi cu exactitate ce implică un meniu zilnic pentru hemoroizi, avem un plan foarte bine elaborat, personalizat pentru fiecare pacient în parte, conceput în colaborare cu Dr.Urolog XYZ și Nutriționistul XZY. Elaborarea planului durează doar câteva minute și este complet gratuit.

Pentru a intra în posesia lui, trebuie să alegeți alimentele pe care doriți să le consumați, să ne oferiți informații privind stilul de viață, vârsta dumneavoastră. Vom avea nevoie, de asemenea, de cât mai multe informații legate de simptomele provocate de hemoroizi.

Odată realizat planul alimentar, veți putea începe să îl urmați, pentru a scăpa de simptomele hemoroizilor.

Fructe Pentru hemoroizi

Pentru a trata hemoroizii, trebuie să tratați în primul rând cauza. Atunci când cauza este determinată de constipație, consumați fructe bogate în fibre alimentare, pentru a menține și regla tranzitul intestinal. Printre fructele recomandate a fi consumate atunci când aveți hemoroizi, regăsim:

 • Prune – Prunele uscate pot ajuta, de asemenea, să mențină stomacul să se simtă plin mai mult timp (1), ceea ce înseamnă că o persoană nu va trebui să mănânce atât de des. Acest lucru poate ajuta la reducerea atât a constipației, cât și a obezității, care pot fi un factor de risc pentru hemoroizi, conform unui articol mai vechi din 2009 (2).
 • Mere – un măr mediu, cu coajă, conține în jur de 4,4 grame de fibre.
 • Pere – o pară cu coajă conține 6 grame de fibre.
 • Fructe de pădure – 100 grame de fructe de pădure conține în jur de 6.5 grame de fibre.
 • Citrice
 • Kiwi – 100 grame de kiwi conțin în jur de 3 grame de fibre și o mulțime de apă. Cercetările arată, de asemenea, că, consumul de kiwi poate acționa ca un laxativ, poate ajuta la trecerea ușoară a scaunului și poate crește volumul scaunului, ceea ce reduce timpul de tranzit al colonului. (3).

Fructe interzise pentru hemoroizi

Fructele ce sunt de evitat atunci când suferiți de hemoroizi, nu cunosc o listă complexă. De regulă, fructele verzi favorizează apariția constipației, dat fiind aportul scăzut de fibre și lichide conținute. De asemenea, există și o listă de alimente interzise, pe care vă invităm să le descoperiți în articolul dedicat Alimente interzise în cazul pacienților cu hemoroizi.

Printre fructele de evitat, regăsim:

 • Banane verzi
 • Curmale
 • Nectarine
 • Papaia
 • Fructul kaki verde

Prevenție și ameliorare

Pentru a evita intervențiile chirurgicale dureroase, încercați câteva remedii la domiciliu, urmate de adoptarea unui stil de viață sănătos, activ și echilibrat.

 • Evitați ridicarea obiectelor grele;
 • Utilizați creme pentru hemoroizi;
 • Consumați ceaiuri;
 • Administrați suplimente și vitamine pentru hemoroizi;
 • Evitați sexul anal;
 • Nu vă forțați la defalcare;
 • Urmați leacuri băbești pentru hemoroizi.

Concluzie

Durerile, mâncărimile, sângerările, ca urmare a hemoroizilor, sunt provocate de constipație, care la rândul său, este provocată de lipsa undei dieta alimentare bogate în fibre. Prin urmare, este esențial să adăugați în dieta alimentară fructe, dar și legume bogate în fibre, pentru o dietă echilibrată.

De asemenea, nu uitați că, fructele sunt bogate în apă, nu doar extrem de gustoase. Consumând fructe, veți hidrata organismul pentru a înmuia suficient scaunul și a favoriza un tranzit nedureros. În același timp, vă veți menține pielea hidratată, curată și sănătoasă.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.