Exerciții pentru managementul simptomelor hemoroizilor

Exerciții pentru managementul simptomelor hemoroizilor

Introducere

Indiferent de preferințele dumneavoastră în ceea ce privește exercițiile fizice, există câteva acțiuni care vă pot ajuta să reduceți riscul apariției hemoroizilor și tratarea lor. Mențineți-vă hidratați în timpul activităților sportive, pentru a preveni dezvoltarea constipației. De asemenea, poate fi util să purtați haine largi, din materiale care permit pielii să respire, astfel încât să nu creați frecare în zonele afectate.

Citiți mai departe pentru a descoperi câteva exerciții recomandate de Dr. Alexandru, care vizează țesuturile rectale împreună cu mușchii abdominali și sfincterian, pentru a ameliora umflarea și inflamația.

Exerciții pentru hemoroizi

Atunci când faceți exerciții pentru prevenirea hemoroizilor, scopul lor este acela de a încuraja mișcările intestinale regulate, de a îmbunătăți circulația sângelui și de a întări mușchii din zona pelviană și zona inferioară a spatelui. Un flux sangvin crescut, stimulează livrarea de nutrienți benefici și oxigen în zonele afectate.

Mișcare zilnică

Mersul zilnic pe jos ajută la menținerea unui tranzit intestinal corect, prevenind formarea constipației. Vă veți întări musculatura și îmbunătăți fluxul de sânge, reducând inflamațiile și grăbind vindecarea.

Alergare pe bandă

Exercițiile pe banda de alergat sunt similare mersului pe jos, doar că sunt executate în ritm mai alert. Banda de alergare vă ajută la întărirea mușchilor inferiori și îmbunătățesc circulația sângelui în zonele afectate, ajutând la ameliorarea simptomelor hemoroizilor, precum și la prevenirea dezvoltării lor.

Contracția mușchilor pelvieni

Întărirea mușchilor pelvieni poate facilita evacuarea scaunului, relaxarea sfincterului anal și prevenirea încordării. Astfel de exerciții sunt foarte simplu de făcut. Stând întinși pe spate, de preferință pe o saltea de yoga sau podea, contractați-vă mușchii anali ca și cum ați împiedica evacuarea gazelor. Mențineți mușchii contractați timp de 5 secunde. Relaxați-vă apoi 10 secunde și reluați. Repetați acest exercițiu de 5 ori.

Exerciții Kegel

Exercițiile Kegel vizează în mod special mușchii din zona pelviană. Există anumite rutine Kegel care sunt specifice bărbaților și femeilor. Cu toate acestea, exercițiile tipice de Kegel constau în contractarea mușchilor pelvieni și ridicarea planșeului pelvian, în timp ce stați întinși pe spate. Mențineți poziția timp de 10 secunde, apoi relaxați mușchii. Repetați de câteva ori pe zi pentru a corecta problemele legate de hemoroizi. Exercițiile Kegel vă ajută și la rezolvarea incontinenței urinare de asemenea.

Exerciții de evitat

Dacă vă numărați printre cei afectați de hemoroizi, există anumite exerciții pe care ar fi mai bine să le evitați. De exemplu, este posibil să aveți un disconfort crescut la ridicarea greutăților, ciclism sau genuflexiuni. Forme similare de exerciții care tind să exercite presiune asupra zonelor sensibile.

Ridicarea greutăților

Dacă faceți exerciții cu haltere, rutina ce implică ținerea respirației în timp ce împingeți pentru a expira, poate agrava simptomele hemoroizilor.

Ciclismul

Deși ciclismul nu provoacă în mod direct hemoroizii, îi poate agrava și poate diminua procesul de vindecare. Mersul pe bicicletă provoacă durere hemoroizilor, inflamații, prin exercitarea unei presiuni mari asupra venelor de sânge, deja afectate.

Genuflexiuni și mișcări similare

Genuflexiunile și exercițiile care implică astfel de mișcări, pot pune presiunea asupra vaselor de sânge și rectului, provocând hemoroizi.

Când este cazul să vedeți un medic?

Deși puteți trata hemoroizii pe cont propriu cu ajutorul exercițiilor și remediilor topice, este important să acordați atenție anumitor simptome care ar putea necesita o vizită la medicul proctolog.

De astfel o dieta este extrem de importanta si multi ne intreba ce trebuie să mănânci când ai hemoroizi? Avem o pagina dedicata si va rugam sa o verificati.

Vă sfătuim să consultați un medic dacă simptomele hemoroizilor nu se îmbunătățesc după o săptămână de tratament sau atunci când aveți scaune cu sânge sau sângerare rectală. Medicul va putea stabili cauzele sângerărilor și indica oprirea sângerării hemoroizilor prin proceduri ce implică operații hemoroizi.

Solicitați asistență medicală de urgență atunci când suferiți sângerări din hemoroizi, dureri cronice ce nu cedează în urma antiinflamatoarelor, febră, frisoane sau senzații de leșin.

Concluzii

Indiferent că suferiți de o boală hemoroidală pentru prima dată sau întâlniți o apariție recurentă, este important să știți că puteți gestiona simptomele și preveni aparițiile hemoroizilor. Prin modificarea stilului de viață, adoptarea exercițiilor pentru hemoroizi și utilizarea unguentelor și cremelor special concepute pentru hemoroizi, încă de la primele semne, veți reuși să eliminați afecțiunile.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.