Cum scap de hemoroizi – Ghid Practic & Eficient

Cum scap de hemoroizi – Ghid Practic & Eficient

Introducere

Hemoroizii sunt vene umflate, la nivelul canalului anal și rectal inferior. Principala cauză determinantă este constipația. În România, statisticile afirmă faptul că peste 25% din populație suferă de hemoroizi.

Cea mai bună modalitate de a preveni hemoroizi și simptomele acestora, este evitarea constipației. Vă sfătuim să mențineți un regim alimentar sănătos, un stil de viață activ și administrarea tratamentelor topice, la domiciliu.

Cum scăpăm de hemoroizi?

Tratamentul bolilor hemoroidale este ales în funcție de gradul de severitate al acestora. În stadiile incipiente ale bolii, recomandăm pe lângă adoptarea unui regim alimentar bogat în fibre și hidratarea corespunzătoare a corpului, utilizarea remediilor topice, precum creme și unguente pentru hemoroizi, supozitoare, băi de șezut, ceaiuri.

Pentru a va oferi o schema de tratament pentru hemoroizi, am dezvoltat un regim pentru hemoroizi si ghiduri practice ca scapa de hemoroizi in 5 zile, scapa De Hemoroizi Acasa – Rapid si Eficient sau vindecare Hemoroizi 48 ore

Cum scăpăm de hemoroizii interni?

Hemoroizii interni pot fi tratați cu ușurință la domiciliu. Dr. Alexandru recomandă folosirea HemoSupozitoarelor pentru ameliorarea simptomelor, suplimentele alimentare de bază de fibre, HemoCeaiurile, tratamente medicamentoase antiinflamatoare și analgezice, încă de la primele simptome.

Mai multe informații despre tratarea hemoroizilor interni, puteți citi în articolul dedicat, Diagnosticare și tratamentul hemoroizilor interni.

Cum scăpăm de hemoroizi externi?

Simptomele hemoroizilor externi pot fi ameliorare la domiciliu cu ajutorul cremelor pentru hemoroizi, HemoCeaiurile, suplimente alimentare cu vitamine, alături de un regim de viață sănătos.

Pentru tratarea hemoroizilor externi, Dr. Alexandru a dedicat un articol întreg, Tot ce trebuie să știți despre tratamentul hemoroizilor externi, pe care vă invităm să îl citiți pentru a afla care sunt recomandările pentru ameliorarea și tratarea simptomatologiei.

Operații hemoroizi

Intervențiile chirurgicale pentru tratarea hemoroizilor constau în diferite produceri medicale, efectual în cabinetele de specialitate.

Ligarea cu bandă elastică este una dintre cele mai utilizate proceduri. În jurul hemoroidului umflat, se aplică o bandă de cauciuc de mici dimensiuni. Astfel, se întrerupe alimentare cu sânge, urmând să se ofilească și să cadă.

Scleroterapia este o altă procedură medicală ce implică o soluție medicamentoasă injectată direct în țesutul hemoroidal. Soluția injectată determină prăbușirea pereților venelor și micșorarea hemoroidului. În aproximativ 10 zile, hemoroidul micșorat va cădea. Atât scleroterapia, cât și ligaturile cu benzi elastice, se folosesc pentru tratarea hemoroizilor externi.

Terapia de coagulare se folosește în cazul hemoroizilor interni și implică utilizarea luminii infraroșii. Căldura laserului determină formarea unui țesut cicatricial, care va distruge hemoroizii.

Electrocoagularea este similară cu terapia de coagulare, determinând întreruperea de sânge prin transmiterea unui curent electric în vena hemoroidală umflată. Astfel hemoroizii nu vor mai fi alimentați și vor cădea.

Hemoroidectomia și hemoroidopexia presupune îndepărtarea chirurgicală a hemoroizilor prolapsați. Ambele proceduri se efectuează sub anestezie locală sau generală.

Concluzie

Succesul tratamentului bolilor hemoroidale depinde în mare măsură de capacitatea pacienților de a-și schimba dieta, pentru a evita constipația. Tratamentele moderne la domiciliu ajută la îmbunătățirea simptomelor provocate de hemoroizi.

Intervențiile chirurgicale, precum hemoroidectomia oferă rezultate bune pe termen lung, însă procedura în sine este costisitoare, implică riscuri mai mari și de cele mai multe ori, este mai dureroasă.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.