Crema cu propolis pentru hemoroizi

Crema cu propolis pentru hemoroizi

Introducere

Propolisul este o rășină naturală colectată de albine din copaci și muguri. Conține multe substanțe chimice care ajută la combaterea infecțiilor și inflamațiilor din organism. Așadar, dacă aveți hemoroizi și căutați o cremă care să-i vindece în mod natural și fără efecte secundare, atunci crema cu propolis poate fi un remediu excelent.

Crema cu propolis este un unguent care contine extract de propolis care ajuta la prevenirea si tratarea simptomelor hemoroizilor. Conține ingrediente care ajută la ameliorarea inflamației și promovează vindecarea. Acest produs este sigur pentru persoanele care suferă de alergii sau iritații ale pielii.

Beneficiile Cremei cu propolis pentru hemoroizi

Propolisul este o substanță rășinoasă compusă în principal din ceară de albine, rășină și polen de albine. Propolisul conține multe substanțe biologic active, inclusiv flavonoide, flavone, compuși fenolici, esteri aromatici, terpene și altele. Flavonoidele și compușii fenolici din propolis au activități antimicrobiene și antioxidante.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Propolisul a fost studiat pentru efectele sale antibacteriene, antifungice, antiinflamatorii, analgezice și de vindecare a rănilor. Crema cu propolis s-a dovedit eficientă în tratarea infecțiilor, inflamațiilor și arsurilor. Aplicată local, poate ameliorarea simptomele asociate cu boala hemoroizilor pe termen lung.

Iată câteva dintre beneficiile utilizării cremei cu propolis pentru tratamentul hemoroizilor:

 • Ajută la vindecarea tăieturilor și zgârieturilor;
 • Calmează durerile cauzate de hemoroizi;
 • Ajută la prevenirea infecțiilor;
 • Reduce umflarea;
 • Promovează vindecarea;
 • Poate reduce mâncărimea;
 • Poate fi aplicată direct pe zona afectată;
 • Nu conține coloranți sau arome artificiale;
 • Nu este grasă și se absoarbe rapid;
 • Nu lasă reziduuri.

Cum se folosește Crema cu propolis pentru hemoroizi?

Crema cu propolis poate fi aplicată direct pe zona afectată, fie aplicată pe o compresă de bumbac și plasată deasupra venelor hemoroidale inflamate. Lăsați crema să se usuce complet înainte de a îndepărta compresa și de a aplica din nou crema dacă este necesar.

Dacă aplicați amestecul pe piele, lăsați-l cel puțin timp de 15 minute înainte de a clăti. Nu utilizați această cremă peste noapte, pentru a evita iritațiile pielii.  Aplicați crema o dată pe zi, până când simptomele hemoroizilor dispar.

Utilizați crema doar pentru uz extern!

Alternativa Crema cu propolis pentru hemoroizi

Atunci când, din motive diverse, precum alergiile la propolis, nu puteți utiliza crema cu propolis, este important să apelați la alte alternative. Vă recomandăm o întreagă schemă de tratament, care să cuprindă:

 • Adoptarea unui regim alimentar sănătos, bogat în fibre;
 • Evitarea statului în șezut timp îndelungat și folosirea unei perne pentru hemoroizi atunci când nu aveți alte opțiuni;
 • Folosiți taburete WC pentru a preveni constipația;
 • Utilizați creme din ingrediente naturale, care nu vă provoacă alergii, precum HemoCrema noastră pentru hemoroizi;
 • Faceți băi de șezut cu ceaiuri din plante medicinale.

Atenționări

Nu este potrivită pentru femeile însărcinate, copiii sub 12 ani și persoanele alergice la produsele apicole. Unii pacienți pot întâmpina efecte adverse, precum reacții alergice sau dermatite de contact.

Concluzie

Efectele propolisului sunt dovedite de mai multe studii, care îi atestă proprietățile antiinflamatorii și antimicrobiene. Din aceste motive, recomandăm utilizarea cremei cu propolis ca adjuvant pentru hemoroizii inflamați și dureroși, atunci când alte tratamente topice nu funcționează.

Propolisul conține mulți compuși bioactivi diferiți, inclusiv flavonoide, acizi fenolici și enzime. S-a demonstrat că aceste substanțe prezintă activitate antimicrobiană, efecte antiinflamatorii și proprietăți antioxidante.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.