Crema cu oxid de zinc pentru hemoroizi

Crema cu oxid de zinc pentru hemoroizi

Introducere

Există multe tratamente disponibile pentru hemoroizi, inclusiv creme, unguente, supozitoare, băi de șezut, perne pentru hemoroizi, ceaiuri. Unul dintre tratamentele recomandate sunt și cremele cu oxid de zinc, deoarece s-a dovedit că funcționează cel mai bine.

Cremele cu oxid de zinc ajută la vindecarea venelor hemoroidale prin sigilarea acestora. Aplicarea locală a cremei cu oxid de zinc funcționează bine atât pentru hemoroizii externi, cât și cei interni, deși cel mai bine funcționează atunci când este aplicată direct pe zona afectată, mai exact, hemoroizi externi.

Beneficiile Cremei cu oxid de zinc

Ingredientul activ din oxidul de zinc, sunt ionii de zinc. Când sunt aplicați local, acești ioni pătrund în membrana mucoasă și inhibă inflamația. Acest lucru este util în prevenirea umflăturilor și mâncărimii.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Oxidul de zinc este un mineral natural care ajută la vindecarea rănilor și la prevenirea infecțiilor. De asemenea, este util pentru vindecarea leziunilor și arsurilor pielii. O cremă cu oxid de zinc îndepărtează celulele moarte ale pielii și accelerează vindecarea.

Are proprietăți antiinflamatorii și poate ameliora iritația cauzată de hemoroizi. În plus, favorizează formarea de colagen, care ajută la vindecarea țesutului deteriorat. O aplicare locală a cremei cu oxid de zinc poate reduce disconfortul cauzat de hemoroizi.

Se știe faptul că oxidul de zinc are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea umflăturilor și înroșirii. Este eficient în tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul, dermatita și acneea.

Cum se folosește Crema cu oxid de zinc pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor?

Puteți folosi cremă cu oxid de zinc ori de câte ori aveți simptome de hemoroizi. Cu toate acestea, unii oameni consideră că este eficient să aplice crema de două ori pe zi. Aplicați un strat nu foarte gros de cremă pe zonele afectate și masați până la absorbția completă.

Când aplicați o cremă pentru hemoroizi, asigurați-vă că vă hidratați ulterior. Acest lucru previne uscarea și crăparea pielii din jurul hemoroizilor. Unguentele cu gălbenele pot fi de ajutor.

Alternativa Crema cu oxid de zinc

În timp ce cremele cu oxid de zinc pot oferi o ușurare eficientă, unii oameni preferă să folosească alte metode. Există mai multe modalități de a ameliora durerea hemoroizilor fără a utiliza creme, inclusiv medicamente fără prescripție medicală, medicamente pe bază de rețetă și intervenții chirurgicale.

Medicamentele fără prescripție medicală sunt adesea recomandate datorită eficienței lor în ameliorarea durerii. Aceste medicamente includ ibuprofen, acetaminofen (Tylenol) și aspirina. Medicamentele eliberate pe bază de rețetă, sunt, de asemenea, eficiente în reducerea umflăturilor și durerii asociate cu hemoroizii.

Chirurgia este ultima soluție și ar trebui luată în considerare numai după ce alte opțiuni au fost încercate și au eșuat.

Atenționări

Efectele secundare ale cremei cu oxid de zinc sunt minime. Cu toate acestea, dacă ai pielea sensibilă, s-ar putea să o irită. De asemenea, nu utilizați acest produs pentru o perioadă prelungită, deoarece poate duce la reacții alergice. Vă recomandăm să evitați să utilizați cremă cu oxid de zinc dacă aveți orice tulburări de sângerare.

Totodată, ar trebui să evitați utilizarea oxidului de zinc dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Concluzie

Este cunoscut faptul că, crema cu oxid de zinc ajută la tratarea problemelor pielii și are proprietăți antiinflamatorii. Cu toate acestea, utilizarea sa pentru hemoroizi nu este încă larg răspândită. Însă trebuie să știți că oxidul de zinc, utilizat în produse cosmetice și medicamente, precum cremele, ajută la reducerea senzației de mâncărime și arsură asociate cu hemoroizii.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.