Crema cu hidrocortizon pentru hemoroizi

Crema cu hidrocortizon pentru hemoroizi

Introducere

Hidrocortizonul este un medicament cunoscut și sub numele de steroid sau corticosteroid. Atenție însă! Corticosteroizii, implicit steroizii, nu sunt aceeași cu steroizii anabolizanți.

Tratamentele cu creme cu hidrocortizon pot fi utilizate pentru tratarea hemoroizilor interni și externi. Unele creme, pot conține anestezice locale, ce au rolul de a calma disconfortul creat de boala hemoroidală. Acestea din urmă pot fi cumpărate de la farmacie doar pe baza unei prescripții medicale.

Cremele cu hidrocortizon sunt prescrise în mod obișnuit pentru tratamentul afecțiunilor acute și cronice ale pielii. Aceste creme sunt folosite ca o alternativă la cremele cu steroizi prescrise.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Beneficiile Cremei cu hidrocortizon

Cremele care conțin hidrocortizon sunt o modalitate excelentă de a trata orice tip de afecțiune a pielii. Aceste creme pot ajuta la reducerea inflamației, ameliorarea durerii și chiar promovarea vindecării. Deoarece aceste creme sunt aplicate direct pe piele, se absorb ușor și oferă rezultate rapide.

Ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și producția de colagen

Când sunt aplicate local, pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și la creșterea producției de colagen, care ajută la repararea pielii deteriorate. În plus, pot fi folosite pentru tratarea cicatricilor de acnee, vergeturilor, psoriazisului, arsurilor, erupțiilor cutanate și a multor alte afecțiuni.

Ameliorarea simptomelor hemoroizilor

Hidrocortizonul este ingredientul activ în multe produse fără prescripție medicală. Când este aplicată local, crema cu hidrocortizon ajută la ameliorarea durerii, inflamației, mâncărimii, umflăturilor și înroșirii asociate cu hemoroizii.

Cremele sunt adesea aplicate direct pe zona afectată din jurul anusului. Cu toate acestea, dacă aveți un caz sever de hemoroizi interni, poate fi necesar să aplicați crema și intern.

Cremele pentru hemoroizi cu hidrocortizon conțin ingrediente care reduc inflamația și promovează vindecarea. Ele pot fi utilizate singure sau în asociere cu tratamente topice.

Cum se folosește Crema cu hidrocortizon pentru tratarea hemoroizilor?

Crema cu hidrocortizon se aplică local pentru a calma durerea și disconfortul cauzat de hemoroizi. Înainte de a aplica crema, curățați bine zona cu apă și săpun. Aplicați crema pe zonele afectate pentru a reduce inflamația și mâncărimea. Lăsați crema să acționeze peste noapte înainte de a vă efectua igiena zilnică de dimineață. Repetați acest proces până când hemoroizii dispar complet.

Nu utilizați tratamente cu hidrocortizon mai mult decât este recomandat sau utilizați mai mult decât trebuie. Anestezicul local din ele vă poate face pielea sensibilă. De asemenea, utilizarea pe termen lung poate face pielea mai subțire.

Alternativa Cremă cu hidrocortizon

Dacă intenționați să utilizați hidrocortizon împreună cu un alt steroid local, alegeți un produs care conține ambele ingrediente. Această combinație este cunoscută ca un preparat combinat.

O loțiune care conține atât hidrocortizon, cât și dexametazonă este un bun exemplu. O altă combinație eficientă este un medicament pe bază de rețetă numit triamcinolon acetonid, care conține atât hidrocortizoni, cât și dexametazone.

Întrebați medicul dumneavoastră atunci când nu sunteți sigur ce produse ar putea fi potrivite pentru afecțiunile dumneavoastră.

Atenționări

Hidrocortizonii sunt în general siguri pentru adulți și copii. Cu toate acestea, dacă sunteți însărcinată, alăptați, aveți sub 18 ani sau predispus la diabet, adresați-vă medicului dumneavoastră despre tratamente alternative. Discutați cu medicul despre cât de mult hidrocortizon ar trebui să utilizați și dacă ar trebui să evitați anumite activități sau medicamente în timpul utilizării produsului.

Aveți grijă să nu supradozați cu hidrocortizon, mai ales atunci când luați alte medicamente în același timp. În timp ce steroizii topici sunt considerați siguri pentru multe utilizări, ei pot crește tensiunea arterială și pot agrava bolile de inimă.

Dacă aveți modificări neobișnuite ale pielii, inclusiv vânătăi, umflături sau sensibilitate crescută la lumina soarelui, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Concluzie

Crema cu hidrocortizon este un produs excelent pentru tratamentul hemoroizilor, însă doar atunci când este aplicată în mod corect și se respectă indicațiile medicului specialist. Crema se utilizează pentru a trata durerea minoră, senzațiile de mâncărime, inflamația și umflăturile, precum și disconfortul general cauzat de hemoroizi și alte probleme ale zonei anale, precum fisurile anale.

Cremele ce conțin hidrocortizon sunt excelente pentru a reduce înroșirea și inflamația pielii, dar nu pot vindeca cauzele care stau la baza afecțiuniilor diverse. Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza corticosteroizi pentru tratament pe termen lung. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda alte opțiuni, cum ar fi antibiotice pe bază de prescripție medicală, antiseptice topice sau antihistaminice orale.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.