Crema cu antibiotic pentru hemoroizi

Crema cu antibiotic pentru hemoroizi

Introducere

Hemoroizii sunt adesea tratați conservator, cu modificări ale dietei, suplimente de fibre și medicamente topice. Cu toate acestea, unii oameni aleg să folosească creme cu antibiotic pentru a trata simptomele severe, inflamațiile și infecțiile. În funcție de starea dumneavoastră, este posibil să doriți să încercați mai întâi aceste tratamente înainte de a merge la medic. Pentru ameliorarea simptomelor și prevenirea infecțiilor, pot fi folosite creme cu hamamelis, steroizi sau benzocaină.

Beneficiile Cremei cu antibiotic pentru hemoroizi

Cremele ce conține ingrediente precum hamamelis, loțiune de calamină, gel de aloe vera sau salicilat de metil, au proprietăți antiseptice, liniștitoare și ajută la ameliorarea mâncărimii. Gelul de aloe vera are proprietăți antiinflamatoare, în timp ce salicilatul de metil are proprietăți analgezice. Aceste ingrediente lucrează împreună pentru a oferi ameliorarea hemoroizilor.

Cremele cu steroizi conțin cortizon, un tip de hormon steroid. Cortizonul este un agent antiinflamator puternic, deci folosirea lui pentru tratarea hemoroizilor are sens. Pe lângă ameliorarea inflamației, steroizii ajută la vindecarea capilarelor rupte. Atât timp cât aplicați crema de două ori pe zi, ar trebui să observați o îmbunătățire.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Unguentul cu benzocaină este un agent anestezic care amorțește pielea. Utilizarea unguentului de benzocaină de două ori pe zi poate reduce iritația și disconfortul. Dacă trebuie să îl utilizați mai mult de două săptămâni, ar trebui să încetați să îl aplicați și să discutați cu medicul dumneavoastră.

Crema cu hidrocortizon funcționează similar cu cortizonul, dar efectele durează mai mult și este mai puțin probabil să provoace efecte secundare. Folosirea loțiunilor cu hidrocortizon de două ori pe zi poate ajuta la ameliorarea umflăturilor și mâncărimii.

Cum se folosește Crema cu antibiotic pentru hemoroizi?

La fel ca și toate celelalte tratamente topice de tipul cremelor și unguentelor, înainte de aplicarea cremei cu antibiotic, curățați foarte bine zona. Utilizați apoi crema de două ori pe zi, dimineața și seara, de preferat după ce ați avut mișcări intestinale.

Dacă nu cunoașteți o îmbunătățire a simptomelor în decurs de 7 zile, dacă apar sângerări sau durerile se agravează, consultați imediat medicul specialist.

Alternativa Crema cu antibiotic pentru hemoroizi

Există mai multe opțiuni pentru tratarea hemoroizilor. O modalitate este de a aplica medicamente direct pe zonele afectate. O cremă topică ce conține ingrediente naturale, din plante, poate ajuta la reducerea inflamației și ameliorarea mâncărimii.

O altă modalitate este să aplicați comprese cu ceaiuri și uleiuri esențiale, pe și în jurul zonei afectate. Acestea pot reduce cantitatea de sângerare, atunci când este cazul, și pot ușura durerea.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda tratamente alternative, cum ar fi ligaturi cu benzi de cauciuc sau scleroterapia. Agenții sclerozanți acționează prin injectarea unor cantități mici de substanțe chimice sub piele pentru a distruge vena hemoroidală. În funcție de tipul hemoroizilor și stadiul lor, medicul vă poate ajuta să găsiți tratamentul potrivit.

Atenționări

Nu utilizați crema cu antibiotic dacă sunteți alergici la vreunul din ingredientele pe care le conține. Consultați-vă medicul sau farmacistul cu privire la utilizarea cremei, atunci când suferiți de afecțiuni ce țin de boli de inimă, prostată, infecții urinare, diabet sau tulburări ale tiroidei.

De asemenea, evitați să folosiți crema fără o recomandare din partea unui medic specialist, dacă sunteți gravidă sau alăptați.

Ca și efecte adverse, crema cu antibiotic poate cauza amețeală, senzații de greață, respirație dificilă, umflarea feței, iritații severe în zona aplicată, dureri de cap severe sau creșterea tensiunii arteriale.

Concluzie

Cea mai bună modalitate de a trata hemoroizii este de a evita apariția acestora în primul rând. Evitarea constipației și statul timp îndelungat pe scaunul de toaletă, poate ajuta la prevenirea apariției hemoroizilor în primul rând. Atunci când hemoroizii sunt trombozați și prezintă semne de infecție, cremele cu antibiotic pot ajuta la distrugerea bacteriilor și regenerarea țesuturilor afectate.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.