Cremă cu aloe vera pentru hemoroizi

Cremă cu aloe vera pentru hemoroizi

Introducere

Aloe vera este o plantă suculentă, ce își găsește originila în Africa. Rădăcinile sale au fost folosite ca medicament din cele mai vechi timpuri. Aloe Vera are efecte liniștitoare și vindecătoare asupra rănilor. Aloe vera conține multe vitamine, inclusiv vitamina A, C, complexul B, fier și calciu.

De asemenea, conține antioxidanți precum polizaharide, saponine, antrachinone, taninuri, glicozide, flavonoide și compuși fenolici. Aceste substanțe chimice sunt responsabile pentru proprietățile sale medicinale.

Crema de aloe vera este unul dintre cele mai utilizate produse cu aloe. Utilizarea sa datează din Egiptul antic, unde era aplicată pe piele pentru a preveni arsurile solare. Astăzi, aloe vera este utilizată pe scară largă în produse cosmetice și medicamente pentru tratarea arsurilor, tăieturilor, abraziunilor, erupțiilor cutanate, ulcerelor și chiar tumorilor canceroase!

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Planta aloe vera este cunoscută și pentru abilitățile sale de vindecare și efectele calmante asupra hemoroizilor, crema de aloe fiind considerată un remediu natural pentru managementul simptomelor bolilor hemoroidale.

Beneficiile Cremei cu aloe vera

Beneficiile folosirii cremei de aloe vera pentru tratamentul hemoroizilor:

  • Crema cu aloe vera ajută la vindecarea rănilor, la ameliorarea inflamației.
  • Este bogată în vitamine precum vitamina A, C, complexul B, fier, calciu și altele.
  • Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice, antioxidante și antivirale.
  • Este un hidratant și balsam natural.
  • Este eficient în vindecarea eczemelor, pielii uscate cronice, cicatricilor, rănilor și altor afecțiuni inflamatorii.

Deși există mai multe tratamente topice disponibile pentru hemoroizi, extractul de aloe vera este considerat a fi cea mai bună opțiune de tratament. Aloe vera conține enzime numite polizaharide care stimulează fluxul sangvin și ajută la vindecarea rănilor. Această substanță acționează și pentru a reduce inflamația și încurajează sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, aloe vera ajută și la hidratarea pielii uscate și la ameliorarea durerilor cauzate de arsurile solare și înțepăturile de insecte.

Cum se folosește Crema cu aloe vera pentru tratarea hemoroizilor?

Pentru a utiliza crema de aloe vera pentru hemoroizi, aplicați un strat subțire direct pe zona afectată. Lăsați-l să acționeze peste noapte și spălați a doua zi dimineața. Dacă doriți să vă asigurați că beneficiați pe deplin de toate proprietățile aloe vera, încercați să utilizați planta în combinație cu alte remedii casnice.

Alternativa Crema de aloe vera

Cremele și unguentele cu corticosteroizi, fără prescripție medicală, pot ajuta la reducerea durerii și a umflăturilor cauzate de hemoroizi. De asemenea, supozitoarele din plante, ajută la reducerea disconfortului creat în urma mișcărilor intestinale. Acestea au efect laxativ, promovând un scaun moale, ușor de eliminat.

Pentru ameliorarea simptomelor, recomandăm adoptarea unui regim alimentar sănătos, bogat în fibre alimentare, exerciții ușoare, folosirea pernelor pentru hemoroizi atunci când stați în șezut, precum și utilizarea unui taburet WC pentru facilitatea eliminării scaunelor.

Atenționări

Deși crema de aloe vera oferă numeroase beneficii, acest lucru nu înseamnă că nu poate avea și efecte secundare. Acestea variază de la o persoană la alta și se manifestă în funcție de toleranța pe care o aveți la extractul de aloe vera.

Atunci când este aplicată local, crema de aloe poate avea efecte adverse, precum:

  • dermatită
  • urticarie
  • crampe
  • diaree

Utilizarea cremei cu aloe vera poate prezenta riscuri pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează. Contracția uterului, creșterea riscului de avort spontan sau travaliu prematur, dar și transferarea compușilor din aloe vera în laptele matern, sunt doar câteva dintre efectele adverse ce pot apărea. Deși cercetările sunt limitate, vă recomandăm să utilizați cu precauție crema cu aloe vera pentru hemoroizi și să cereți sfaturi medicului dumneavoastră.

Concluzie

S-a dovedit că extractele de aloe vera sunt eficiente în tratarea hemoroizilor fără efecte secundare. Crema cu aloe vera funcționează prin promovarea circulației sângelui și curățarea toxinelor din celule. Stimulează drenajul limfatic și crește fluxul de oxigen în întregul sistem. De asemenea, promovează producția de colagen, care ajută la repararea țesuturilor deteriorate.

Recomandăm crema cu aloe vera pentru proprietățile sale de a reduce umflarea, mâncărimea, durerea și roșeața asociate cu țesuturile inflamate.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.