Cele mai bune uleiuri pentru hemoroizi

Cele mai bune uleiuri pentru hemoroizi

Introducere

Uleiurile naturale și esențiale au proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea disconfortului hemoroizilor. Pot fi utilizate sub formă de tratament pentru a reduce inflamația și pentru a preveni constipația. Uleiurile esențiale, trebuie diluate într-un ulei purtător, precum uleiul de cocos sau măsline, înainte de a fi aplicate pe piele. De asemenea, nu trebuie ingerate, fiindcă pot provoca afecțiuni gastrointestinale severe.

Cele mai bune uleiuri pentru hemoroizi

Cele mai bune uleiuri pentru hemoroizi sunt cele obținute din ingrediente naturale, ecologice, din culturi protejate. Acestea previn infecțiile microbiene, au proprietăți antibacteriene, ajută la ameliorarea durerilor din timpul mișcărilor intestinale, îmbunătățesc mișcarea intestinală prin lubrifierea anusului și rectului, fiind considerate remedii naturale eficiente împotriva hemoroizilor.

Ulei de parafina

Uleiul de parafină este utilizat pentru tratarea constipației în afecțiuni precum hemoroizii, fisuri anale, fistule sau afecțiuni postoperatorii. Parafina funcționează prin lubrifierea rectului și înmuierea materiilor fecale, favorizând eliminarea bolului fecal cu ușurință.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin este un remediu natural, utilizat la domiciliu, ce poate ajuta la vindecarea hemoroizilor. Administrat intern, funcționează ca un laxativ, tratând constipația. De asemenea, poate accelera vindecarea hemoroizilor, prin aplicarea lui pe zona afectată.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline conține vitamine esențiale, precum vitamina E și acizi grași și antioxidanți, compuși utili pentru ameliorarea senzațiilor de mâncărime și reducerea sângerării hemoroizilor. În combinație cu mierea, amestecul funcționează excelent pentru ameliorarea simptomelor, atunci când este aplicat sub forma compreselor calde.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este considerat a fi unul dintre cele mai puternice laxative naturale. Datorită acizilor grași în lanț continuu pe care îi conține, ajută la eliminarea constipației, atunci când este administrat pe cale orală.

Combinat cu ulei de scorțișoară, castan sau mirt, aplicat sub forma compreselor locale, ajută la ameliorarea simptomelor hemoroizilor.

Ulei de sunătoare

Uleiul de sunătoare dispune de proprietăți antiinflamatorii, iar folosit local, este util în ameliorarea inflamațiilor și calmarea venelor hemoroidale inflamate. Și în acest caz, vă sfătuim să îl combinați cu un ulei purtător, precum cocosul. Împreună, vor regenera țesuturile, favorizând vindecarea mai rapidă a hemoroizilor.

Ulei de tămâie

Uleiul de tămâie este utilizat de zeci de ani împotriva inflamațiilor și ameliorării durerilor. Este, eficient în uciderea bacteriilor care pot conduce la infectarea țesuturilor. Diluați uleiul de tămâie cu ulei purtător pentru aplicare directă asupra hemoroizilor.

Ulei de mirt

Uleiul esențial de mirt este considerat un remediu excelent în tratarea durerii și sângerărilor hemoroizilor. Însă, ca și toate uleiurile esențiale descrie mai sus, este absolut necesar să fie diluat înainte de aplicare. În mod contrar, poate provoca reacții alergice severe și iritații ale pielii

Ulei din castan de cal

Uleiul din castan de cal este, de asemenea, folosit pentru a reduce durerea și inflamațiile provocate de hemoroizi. Poate fi aplicat pe hemoroizii externi, diluat, însă evitați să îl utilizați dacă sunteți alergici la latex.

Ulei de scoarță de scorțișoară

Uleiul din coaja de scorțișoară ameliorează inflamația și îmbunătățește regenerarea țesuturilor. Pentru persoanele sensibile, nu recomandăm utilizarea lui, putând cauza iritații majore. Diluat cu ulei de cocos sau de migdale, veți obține un ulei cu proprietăți antiinflamatoare puternice.

Uleiuri esențiale doTERRA pentru hemoroizi

Uleiurile esențiale doTERRA fac parte din categoria uleiurile extrem de concentrată, acțiunea lor fiind puternică. În esență, acestea sunt supra evaluate și nu au dezvoltată o formulă special pentru tratarea hemoroizilor.

Metode de folosire

Pentru efecte optime în tratarea hemoroizilor, uleiurile pot fi folosite atât ca atare, în combinații cu alte uleiuri, cât și în compoziția anumitor produse, menite a ameliora simptomele hemoroizilor. Recomandăm utilizarea uleiurilor, astfel:

  • Creme cu uleiuri – există disponibile pe piață, numeroase creme pentru tratarea hemoroizilor, ce conțin uleiuri atent selecționate, pentru efecte optime;
  • Supozitoare cu uleiuri – supozitoarele cu ulei de cocos, spre exemplu, se bucură de numeroase proprietăți benefice, ajutând la reducerea hemoroizilor inflamați, precum și la disconfortul creat;
  • Băile de șezut cu uleiuri – în apa caldă de șezut, puteți picura câțiva strop de ulei din semințe de castan de cal, pentru a reduce durerea și inflamația din jurul zonei hemoroizilor;
  • Aplicare locală – atunci când decideți aplicarea locală a uleiului de scorțișoară sau castan de cal, vă sfătuim să îl amestecați un ulei de cocos, pentru o mai bună aplicare, gestionare, dar și pentru a evita provocarea unor eventuale reacții adverse, care urmare a extractelor puternice.

Efecte adverse și riscuri

Uleiurile descrise mai sus pot fi de un real succes pentru ameliorarea și prevenirea hemoroizilor, fiind o abordare puternică și eficientă. Însă administrarea lor, trebuie trată cu grijă.

Utilizarea prelungită a uleiurilor, poate provoca anumite efecte secundare în organism. Printre simptomele resimțite, veți putea experimenta diaree, crampe stomacale, indigestie, senzații generale de rău, greață sau vărsături.

În ceea ce privește utilizarea uleiurilor esențiale, acestea trebuie diluate foarte bine cu ulei de cocos sau de măsline, pentru a evita iritațiile și arsurile, atunci când aplicați zonal uleiul.

Menținerea sub control a hemoroizilor

De cele mai multe ori, hemoroizii interni, cât și cei externi, pot fi menținuți sub control, chiar în confortul propriei case. Atunci când situația o impune, programați un consult de specialitate le medicul proctolog, pentru a decide tratamentul adecvat, în urma investigațiilor. Totuși, pentru managementul hemoroizilor, vă recomandăm:

Concluzie

Există mai multe moduri în care puteți folosi uleiurile pot fi utilizate pentru a trata hemoroizii. Este important să rețineți că fiecare tip de ulei, poate funcționa diferit pentru organism. Administrarea uleiurilor pe cale internă sau aplicate local, pe zonele afectate, alături de tratamente topice, precum unguente, supozitoare, ceaiuri, perne pentru hemoroizi, pot ajuta la ameliorarea simptomelor hemoroizilor, precum și la prevenirea apariției lor în viitor.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.