Cele mai bune pastile pentru hemoroizi

Cele mai bune pastile pentru hemoroizi

Atunci când suferiți de afecțiuni hemoroidale și sunteți îngrijorați de disconfort cauzat de hemoroizi, tratamentul poate include de la schimbarea stilul de viață, a dietei, până la aplicarea unor creme și unguente special create, suplimente de fibre, precum și intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, există numeroase studii care au dovedit eficacitatea suplimentelor orale sub formă de vitamine, drept un plus la tratamentul convențional.

Administrarea suplimentelor cu vitamine poate ajuta reducerea inflamațiilor venelor hemoroidale. De asemenea, pot întări și menține sănătoase venele, prin ameliorarea simptomelor dureroase.

Cele mai bune medicamente pentru hemoroizi

HemoLift, diosmina, hamamelis, vitamina C, s-au dovedit că ameliorează în mod natural simptomele hemoroizilor, ajutând în același timp la întărirea vaselor de sânge din aceste zone sensibile.

Pastile pentru hemoroizi

Unul dintre suplimentele pentru hemoroizi pe care îl recomandăm tuturor pacienților, îl reprezintă Vitaminele pentru hemoroizi HemoLift. Suplimentul conține un amestec de vitamine, special ales pentru combaterea disconfortul creat de inflamarea venelor hemoroidale. Acestea îmbunătățesc circulația sângelui în zona anusului, susțin capacitatea de vindecare a țesuturilor și conține substanțe standardizate, pentru o eficiență optimă.

Diosmină

Diosmina este o glicozidă flavonă a diosmetinului, produsă din coji de citrice. Este utilizată în special pentru a ajuta tratamentul hemoroizilor. Într-un studiu efectuat timp de două luni, rezultatele au confirmat eficacitatea diosminei în scăderea atât a durerii, cât și a sângerării: rate de reducere de 79% și, respectiv, 67%, au fost atinse în prima săptămână de tratament. În a doua săptămână, cifrele au fost de 98%, respectiv 86% (1).

Hamamelis

Hamamelisul conține anumite substanțe chimice, cunoscute sub denumirea taninuri. Acestea ajută la reducerea umflăturilor, la repararea țesuturilor afectate, precum și la combaterea bacteriilor. Deși cercetările sunt limitate, se crede că hamamelisul ajută la tratarea mâncărimii, înroșirii, durerii și umflăturilor asociate cu hemoroizii, datorită efectelor sale antiinflamatorii (2).

Vitamina C

Vitamina C, folosit drept adjuvant pentru tratamentul hemoroizilor, ajută la fortificarea și întărirea pereților vaselor de sânge. Fiind un antioxidant natural, favorizează recuperarea leziunilor și fisurilor cauzate de hemoroizi. Numeroase studii au descoperit faptul că, administrarea Vitaminei C, în combinație cu alte vitamine, ar putea ajuta la întărirea venelor hemoroidale.

Criterii pe care ne-am bazat la selecția vitaminelor

Criteriile noastre de selecție a suplimentelor cu vitamine pentru tratamentul hemoroizilor, au avut la bază în primul rând ingredientele, urmate îndeaproape de producător, dovezile științifice ce au stat la baza recomandării, precum și efectele adverse ce pot apărea în urma administrării vitaminelor.

Ingrediente

Vitaminele selectate conțin extracte standardizate, antioxidanți și fitonutrimente, ce protejează celulele corpului și ajută la îmbunătățirea elasticității venelor, întărirea pereților vaselor de sânge sau reducerea inflamațiilor și a mâncărimilor.

Producător

Producătorul este unul cunoscut la nivel mondial, certificat pentru atenția și acuratețea cu care concepe suplimentele de vitamine.

Dovezi științifice

Studiile științifice au stat la baza selecției vitaminelor, de asemenea. Rezultatele acestora ne-au convins că vitaminele mai sus descrise, sunt benefice pentru ameliorarea simptomelor neplăcute, cauzate de hemoroizi.

Efecte Adverse

Fiind realizate din ingrediente naturale, standardizate, efectele adverse sunt inexistente. Atenție însă! Un număr extrem de mic de persoane, poate dezvolta intoleranță la Vitamina C, spre exemplu. În acest caz, este indicat ca acestea să evite administrate suplimentelor cu Vitamina C, pentru orice tip de afecțiune.

Alte tratamente pentru hemoroizi

Tratamentul pentru hemoroizi este indicat să fie selectat și administrat în funcție de gradul afecțiunii și severitatea simptomelor. Astfel, ținând cont de cât de acute sau severe sunt durerile, vă sfătuim să parcurgeți articolele dedicate, despre cele mai bune – ceaiuri, supozitoare, vitamine, medicamente, perne, băi de șezut și lighean pentru băile de șezut, pentru a înțelege pe deplin, modul în care puteți manageria simptomelor hemoroizilor, în confortul propriei case.

Atunci când nu funcționează niciun astfel de tratament, recomandăm să apelați la un medic specialist, care poate decide un anumit tip de intervenție chirurgicală.

Concluzie

Cu toate că nu există prea multe vitamine care pot ajuta la tratarea hemoroizilor, HemoLift, alături de diosmină, hamamelis și vitamina C, dispun de suficiente proprietăți antioxidante, ce pot ajuta la reducerea inflamației și sprijini tratamentul topic pentru hemoroizi.

Recomandăm administrarea vitaminelor alături de un regim alimentar bogat în fibre, medicamente antiinflamatoare și unguente cu mix-uri de plante, pentru a minimiza disconfortul și durerea asociate cu bolile hemoroidale, precum și evitarea intervențiilor chirurgicale.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.