Cel mai bun Taburet WC

Cel mai bun Taburet WC

Încă din cele mai vechi timpuri, oameni au adoptat poziția tip ghemuit atunci când au simțit nevoie eliminării materiilor fecale. Poziția ghemuit este o poziție naturală, spre deosebire de cea așezat. Spre deosebire de ghemuit, poziția tip așezat menține îndoit intestinul inferior, obligând corpul să se forțeze pentru a elimina materiile fecale. În schimb, poziția ghemuit relaxează mușchiul puborectal, îndreptând colonul, facilitând eliminarea bolului fecal.

Din păcate toaletele din ziua de azi nu vin însoțite de un mecanism care să faciliteze golirea intestinelor. Însă, un taburet wc poate fi de mare ajutor în adoptarea unei poziții optime, facilitând mișcările intestinale și eliminarea resturilor fecale, într-un mod ușor, fără forțare.

Cel mai bun taburet wc

Unul dintre taburetele pentru toaletă pe care le recomandăm, este taburetul Valado, special realizat pentru evitarea constipației. Taburetul nostru reprezintă o măsură simplă care poate încuraja mișcările intestinale în mod eficient.

Taburetul Valado este o soluție ieftină, neinvazivă, nu necesită prescripție medicală, prevenind cu succes constipația și problemele legate de defecare.

Beneficii ale Taburetului Valado

Taburetul pentru toaletă Valado reprezintă o alternativă excelentă pentru persoanele care au probleme cu defecarea sau care se confruntă cu afecțiuni hemoroidale.

Creează unghiul optim pentru mișcări intestinale

Această afirmație se bazează pe un studiu japonez din 2010 care a comparat cât de eficient a fost să stai, să stai cu șoldurile flectate sau să te ghemuiești în timp ce mișcai intestinul. Squatting este similar cu folosirea taburetei wc Valado. Cercetătorii au descoperit faptul că, ghemuirea a creat un unghi în canalul rectal care a dus la mai puțină effort (1).

Corpul uman a fost creat să stea în poziție ghemuit, nu șezut

Toaletele moderne nu sunt concepute astfel încât să permită golirea cu ușurință a întregului intestin, de aici și numeroasele probleme legate de defecare și constipație. Taburetul pentru wc favorizează poziționarea picioarelor, astfel încât șoldurile să fie îndoite peste 90 de grade. Acest lucru ajută la îndreptarea rectului și reglarea mișcărilor intestinale.

Ajută la mișcările intestinale

Potrivit unui alt studiu mic din 2003, taburetul wc pe care Valado îl folosește pentru a-și susține afirmațiile, demonstrează faptul că este nevoie de mai puțin efort pentru a vă goli intestinele atunci când sunteți ghemuit, comparativ cu așezat.

Ar trebui să folosesc taburet wc Valado?

Nu există un răspuns unic la această întrebare, deoarece cel mai bun mod de a folosi un scaun de toaletă variază în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră individuale. Cu toate acestea, recomandăm utilizarea taburetului de wc Valado pentru multiplele beneficii pe care vi le oferă în timpul mișcărilor intestinale.

Ce tip de poziție ușurează eliminarea bolului fecal?

Pentru ușurarea bolului fecal, există trei poziții principale, denumite posturi de defecare, pe care le puteți folosi:

  • Șezut
  • Șezut cu șoldurile flectate
  • Ghemuit – Un studiu din 2019 cu o dimensiune mică a eșantionului a arătat că un dispozitiv de modificare a toaletei care ridica flexorii șoldului într-o poziție ghemuită a dus la mai puține eforturi și la mișcări intestinale mai complete (2).

Ce alte lucruri pot face pentru a îmbunătăți defecarea și a ameliora constipația?

Atunci când suferiți de constipație și întâmpinați probleme în eliminarea bolului fecal, este important să adoptați de îndată o schimbare alimentară. Aceasta implică:

  • Mâncați multe fibre alimentare
  • Rămâneți hidratați
  • Exerciții
  • Dietă bună

De asemenea, vă invităm să citiți articolul Dieta Perfecta Pentru Hemoroizi: Mic dejun, Pranz & Cina pentru a vedea ce alimente puteți consuma, astfel încât să evitați problemele ce conduc la constipație, și implicit, la apariția hemoroizilor.

Concluzie

Dieta oamenilor, de cele mai multe ori, este săracă în fibre rezultate din fructe, legume sau cereale. Tocmai din acest motiv, cei mai mulți suferă de constipație. Constipația poate afecta intestinele, rănindu-le, dar și venele hemoroidale, punând presiune pe ele. De asemenea, poate duce la diverticuloză, o afecțiune incurabilă în care, în interiorul tractului intestinal, se dezvoltă mici umflături.

Taburetul pentru wc Valado se bazează întocmai pe anatomia și fiziologia de bază a corpului uman. Poziția ghemuit este o poziție naturală, ce favorizează golirea intestinelor cu ușurință. De asemenea, taburetul ajută la prevenirea și tratarea constipației, a balonării, fisurilor, dar și a hemoroizilor.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.