Cel mai bun gel pentru tratamentul hemoroizilor

Cel mai bun gel pentru tratamentul hemoroizilor

Introducere

Gelurile pentru hemoroizi sunt produse naturale care ajută la ameliorarea simptomelor hemoroizilor, fără a provoca efecte secundare. Aceste geluri funcționează folosind ingrediente cu proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antioxidante. Sunt produse potrivite atunci când suferiți de dureri cronice din cauza hemoroizilor.

Cel mai bun gel pentru hemoroizi

Cele mai bune geluri pentru hemoroizi sunt cele care conțin ingrediente naturale, precum aloe vera, hamamelis, loțiune de calamină sau extract de mușețel.

Prestogel

Un gel potrivit pentru îngrijirea zonei ano-rectale, ajută la ameliorarea, tratarea, dar și prevenția apariției hemoroizilor, de ori tip, precum și a fisurilor anale.

Gelarex

Reduce inflamația, accelerează regenerarea țesuturilor, oprește sângerarea, elimină disconfortul provocat de hemoroizi și simptomele asociate, este igienic și ușor de utilizat.

Cum se aplică gelul pentru efecte optime?

Gelul se aplică pe hemoroizii externi, încă de la primele semne ale apariției. Înainte de a aplica gelul, asigurați-vă că efectuați o igienă locală, pentru a curăța zona din jurul hemoroizilor. Tamponați cu un prosop și apoi aplicați gelul, masând ușor zona, timp de aproximativ 2 minute până când simțiți că gelul s-a absorbit bine. Nu masați prea mult și nu apăsați puternic, deoarece există riscul de a răni hemoroizi.

Alte tratamente pentru hemoroizi

Primii pași pentru tratamentul hemoroizilor încep prin schimbarea  stilului dumneavoastră de viață. Creșteți aportul de fibre și apă, practicații exerciții fizice ușoare și regulate. De asemenea, puteți apela la unele tratamente fără prescripție medicală, precum creme și unguente, supozitoare, ceaiuri, taburet WC și perne pentru hemoroizi, pentru a vă simți mai bine și pentru a ajuta la prevenirea și ameliorarea apariției hemoroizilor.

Concluzie

Gelurile pentru hemoroizi încă își păstrează locul printre cele mai bune tratamente pentru hemoroizi. Acestea sunt concepute pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor și la reducerea inflamației. Majoritatea produselor pentru hemoroizi conțin o combinație de ingrediente care lucrează împreună pentru a ameliora durerea și umflarea. Ingredientul activ din aceste creme poate varia în funcție de marcă și tip. Cu toate acestea, unele dintre cele utilizate în mod obișnuit includ hamamelis, aloe vera, acid lactic și diferite uleiuri. Hamamelisul acționează reducând iritația și inflamația, în timp ce aloe vera oferă efecte liniștitoare și vindecătoare. Acidul lactic ajută la eliminarea toxinelor din piele. Uleiurile sunt adăugate pentru a îmbunătăți penetrarea și pentru a accelera efectele.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.